В момента на пазара има страшно много работа, но няма качествени кадри...това е цялата истина...от тия 400 хил., почти всички са с ниско образование...без опит...че даже и неграмотни и т.н.
В момента на пазара има страшно много работа, но няма качествени кадри...това е цялата истина...от тия 400 хил., почти всички са с ниско образование...без опит...че даже и неграмотни и т.н.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
По този повод, виж какво са публикували в дира:
Бизнесът е недоволен от знанията в нашите университети
77 % от членовете на БТПП считат, че знанията, придобивани в български университети не са достатъчни за трудовата реализация. Само в 8 % от фирмите са доволни.
Малко са фирмите, собствениците и мениджърите, които са доволни във висока степен от университетското образование на младите служители.
Това показват резултатите от проучване на БТПП за оценката на бизнеса за образованието в страната и за очертаващите се потребности от специалисти в идните 10 години, предаде БГНЕС.
Проучването е проведено през първата седмица на февруари 2014 г. по електронен път и обхваща и предложения за подобрения в образователната сфера.
Помолени да конкретизират какви знания и умения липсват на младите хора, 80% от предприемачите посочват, че виждат най-големи пропуски в професионалните умения. Повече от половината – 56% посочват и липса на предприемаческо мислене.
Същевременно, оценките за компютърните познания са предимно положителни. Едва в 10% от фирмите се преценява, че младите хора имат пропуски в това отношение.
За втора по ред година членовете на БТПП отбелязват, че най-голямо изоставане в качество на образованието има в университетите (според 45%) и средното професионално образование (според 30%).
По-малко негативни са оценките за полученото образование в езиковите гимназии.
През следващите 5-10 години най-търсени ще бъдат специалистите с техническо образование, следвани от завършилите икономически профил.
Допитването показва още, че деловите среди имат предварителни позитивни нагласи към дуалната система за образование (според 77% от предприемачите).
Препоръките на работодателите към образованието, отправени в анкетата, са за повече практическа насоченост на обучението и за реална обвързаност между потребностите на бизнеса и приема в университетите по специалности.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Прав си приятелчю не се стимолират с пари българите но какво можеш да направиш , само се ядосва човек се дразни но по спокино това се отразява на здравето.ех деца. не сте работили , не сте били работодатели не знаете.
работил съм със всякакви хора. такива дето взимат 400 и такива които взимат 2400.
българите не се стимулират с пари. това мога да се закълна над него. има такива които го правят, но те са си такива хора, не го правят заради парите , а го правят за да покажат че могат и че са по добри.
всички останали искат твърда заплата, за да си стоят на гъза и нищо да не правят. това са българите. като един започва работа и му кажеш че има да свършва еди колко си неща и ще му плащаш еди колко си. той се съгласява. свиква с работата. обаче фирмата се разраства и ти му даваш още повече работа, той веднага почва да мрънка що не му плащаш повече.(това е недопустимо по принцип. мрънка се поне след 6 месеца или 1 година). но да кажем , вдигаш му заплатата, респективно на увеличението на задълженията. след 6 месеца човека напуска, щото работата му е прекалено много и той не може да издържи. това е българина. това е в повечето случаи. има и късметлии които си намират свестни хора които искат да работят. ама повечето работни хора вече си имат работа.
точно това е и основната причина европейците да не искат да инвестират в българия. защото хората са много мързеливи. дори и да им плащаш те пак не искат да работят.
ето ви още един пример.
в румъния взимат малко повече пари от нас, не е много разликата.
обаче от опит мога да ви кажа че там работят и 2 пъти повече от нас.
не слушайте как хората ви разправят "ако ми дават повече пари аз ще работя повече" - да бе.
някой познавате ли който да вика " аз си скъсвам гъза от работа за тази фирма, работя извънредно, намирам клиенти и т.н. и те не ме повишават". аз такива не познавам. всички които правят това са повишени. които не са отдавна са си намерили по добра работа.
та недейте да мислите българите за много работливи. то е смешно просто :d
ПС: ще ми обясни ли някой защо главните букви не излизат ?? ще ме изкарате неграмотен тука
----------
Здр. абе колега ти какви климатици ползваш ,да не са ти спонсори енергото ако ми кажеш че и залата ти е малка супер си .И колата ако ти е на гас направо си на + ти трябва да си търсиш пари от тез организации. Ха ХаС greedforsuccess се зачоплихме. Та за това правя тази тема.
Поствам последния пост от спора.
Еми пак глупости говориш. Тея сметки твоите са за 1 семейство не за 1 човек.
Аз и моята приятелка изкарваме общо с 900лв, като излизаме поне 1-2 пъти в седмицата, ядем основно местни продукти, плащаме ток, бензин , телефон интернет . Само наем не плащаме, но го сложи 300лв и става общо 1200лв за 2ма човека. И не се лишавам от нищо.
Мога и по добре да живея това е сигурно, ама не ми е зле.
Ей тука идват пак празните приказки. Ти нямаш никакъв опит. Нито като работник , нито като самостоятелен човек. Идея си нямаш как се живее.
Тока във фитнеса е 300лв през най студените месеци през зимата. Това са 4 климатика на 170кв метра, лампи и бойлер( които само те харчат 120лв минимум).
Та не ми е ясно как сам човек ще хаби повече от 50лв ток. Щото ние двама с 2 компютъра(това е основното хабене на ток) готвене всеки ден, там перални, бойлер глупости и плащаме 40лв ток лятото.
Ти някакъв златен ток ползваш, дето да е по скъп. И не живееш в Пловдив сигурно. Щото най далечната точка от града ми е 7км. Това са ми 2лв(отиване + връщане) с колата. Та 270лв за бензин няма как да дам просто освен ако не отида ей така 2 пъти до варна да се разходя.
Слез на земята моля ти се.
Според твоите сметки 80% от хората в Пловдив умират от глад. Ама отиди до метро и карфур в неделя да видиж как умират.
----------
Колега каква работа бе ,човеко какви работни места сънуваш по огледаи се малко не те знам къде работиш и от кои град си .Съгласен съм с образованието на децата че е слабо сега на днешно време но така го правят в парламента.Ще се оправят нещата едно поколение на вятъра отива маи............................................ ....................
Говоря за София все пак...знаеш как стоят нещата в другите градове...
не съм съгласна,че има много работа в днешно време,а това,че народа масово е неквалифициран е така
Народа не е масово неквалифициран, а масово МЪРЗЕЛИВ!
По лесно е така! Затова!
Прав си,всеки стой и чака и си мисли,че някой му е длъжен да му намери работа и да му оправи живота, в днешно време повечето живеят на принципа ден да мине,друг да дойдеНарода не е масово неквалифициран, а масово МЪРЗЕЛИВ!
По лесно е така! Затова!
има работа за наши и ваши ,това е истината има ,зависи от връзките какво ще кажеш на какво мнение си ти.
Ма това е демокрацията.
Едно време ако си безработен, насила те заставяха да почнеш някаква работа, не се гледаше с добро око на тези дето не работят.
Сега работят само тези, които са в нужда от пари.
Другите въртят бизнес и експлоатират чужд труд или си ядат рентите.