хаха - веселба голямаПричината за това покачване е че златю много си харесва оная бялата трендлиния, а и червената и иска да се повърти още малко около тях преди да им каже чао за по-дълго. Пък и ЕМА 9 и средната на Keltner chanel да докосне като бонус. Това мисля аз - размърдах си само моя мозък. Ако има инакомислещи да си размъдат и техните и да си кажат те какво мислят.Аз отивам малко на разходка, че доста мислене ми се събра вчера и днес, докато златото си спи най-кротко....
ти наистина ли мислиш че "твойте" линии и канали определят цената ???
щото кат гледам напоследък - все ти ги пробива в северна посока... нещо гнило да няма ?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Е, добре се измъкна пък ти - няма да ти е за дълго надявам се. Макар че признавам - доста си мърдахме мозъците и пръстите ние двамата с теб последните дни - простено ти е.Хайде, да си починеш и да се появиш с нови сили...
![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
хем да пише , хем да преписва от тебе Eli...
че така по-бързо става
Kaisyn83, you are always welcome back
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Така е - златю доста сгази лука, пардон моите линии и нива напоследък, но пък сега стигна наистина ключово ниво на съпротива. По принцип не линии и нива определят главната посоката, но определят някои моментни движения - както е казал Уилям Ган - всичко по графиките е математика или поне има математическо обяснение - говорим за корекции в случая, че то ако реши да си кара в дадена посока ще си кара, но няма да е без корекции (и рейндж). Така че казването Чао за по-дълго време на тази бялата трендлиния може да е временно, но смятам че ще го има. Това според колкото аз можах технически да си "размърдам мозъка", понеже не съм голям фундаменталист - ти си повече по фундаменталната част.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
убаво цитираш Ган, ама нали знайш - досега никой не е успял да му разгадае системата....
кат говориш за технически анализ и корекции - кво според теб означава "дабъл ботъм" на месечна???
или на теб тва не ти пука - щото твойте нива са по-важни ?
За трупане на "ползотворни" мнения са нужни поне двама все пак - кой от кого ще преписва не е толкова от значениеМалко имаш грешка кой от кого преписвал, но хайде - с тия ти неизвинени отсъствия - разбираемо е... . Истината е, че никой от никой, а важното е, че постигнахме съгласие накрая.
После обаче се усетихме, че съгласието не е добра основа за трупане на "капитал" и пак се появиха разногласия, преписвания и анти-преписвания![]()
Последна редакция от Eli2356 : 16-02-2014 на 17:53
Ели, каква е тази бяла тренд линия?Причината за това покачване е че златю много си харесва оная бялата трендлиния, а и червената и иска да се повърти още малко около тях преди да им каже чао за по-дълго. Пък и ЕМА 9 и средната на Keltner chanel да докосне като бонус. Това мисля аз - размърдах си само моя мозък. Ако има инакомислещи да си размъдат и техните и да си кажат те какво мислят.Аз отивам малко на разходка, че доста мислене ми се събра вчера и днес, докато златото си спи най-кротко....
Какви връхчета свързва и защо е толкова важна?
Нещо не мога да схвана.Гледам че е начертана по средата на свещите, затова те питам..
ключово ниво на МЕСЕЧНА (съпорт/резистанс) не видиш ли баровете от ляво и от дясно ?
тя и Ели не види дабъл-ботъма или си трае тактично![]()
Иве, тази линия се основава на трейдърския ми опит, наблюдения и усет. Не мога да ти извадя точна теоретична обосновка, но само като погледнеш графиката може и сама да установиш колко пъти се е явявала повратна или разделна точка на месечните барове, на телата им по-точно. Затова казах вчера - може да качи още малко нагоре преди да върне и да направи една горна опашка малко над трендлинията.
През средата на няколко бара е, защото няма линия по-графиките, която да е 100% валидна за всички барове в по-дългосрочен план и да съвпада до пип с всички барове. Ето ти я същата линия леко коригирана нагоре, съвпадаща още по-добре с телата на баровете, но разликите са несъществени. По нея вече излиза че на 1340 трябва да обърне - там се пресича с трендлинията.
![]()
Последна редакция от Eli2356 : 16-02-2014 на 18:15
ivaceda (16-02-2014)
Като стана въпрос за размърдване на мозъци,и аз потърсих де е моят да го почовъркам и си мисля че като му е трябвало на златцето 4 бара да се смъкне до подкрепата,а са му трябвали само два за да се вдигне,то съм склонен да очаквам поне още 2-3 месеца да катери.