а какво ще кажеш за хеджирането четох тук някъде една путребителка казваше че не ползва стопове а хиджирамартингейлите не водят до нищо добро. При увеличението подводния препъни камък е в това че излизаш от комфортната зона за риск , което емоционално те изважда от строя и започваш да ставаш много по-небрежен в работата си. Самата мисъл за увеличение подсказва , че човек не е готов да понася загуби и търси вариант, по който да се справи с тяхаз до това заключение съм стигнал
или са прай добавки![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
мартингейчетата ако се използват (математически) правилно носят много добри резултатидемек първоначалния обем и броя сделки до увеличение на обема да са базирани на процентната успеваемост, а степента на увеличение на обема да е въз основа на р/р-то дет се постига реално
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
При дълго използване неизбежно ще дойде и момента в който ще трябва да залагаш много повече от колкото можеш да си позволиш да изгубишмартингейлите не водят до нищо добро. При увеличението подводния препъни камък е в това че излизаш от комфортната зона за риск , което емоционално те изважда от строя и започваш да ставаш много по-небрежен в работата си. Самата мисъл за увеличение подсказва , че човек не е готов да понася загуби и търси вариант, по който да се справи с тяхаз до това заключение съм стигнал
И фалита ще дойде рано или късно
----------
да тук си абсолютно правДа точно така , но това е като си по-напреднал , начинаещите е хубаво да търсят риск/печалба 1:1.5(приблизително или малко над риска) докато се придобие опит(това е за да не се натрупва поредица от неуспешни сделки при начинаещия). Има много грешни сигнали които излизат 1:1 приблизително, но дотам
то всъщност не да ти даде обратен сигнал за отваряне на позиция срещу твойта , а за сигнал срещу теб при който да излезнеш от позиция , не да влезнеш веднага пак. Ще ти дам пример с Паунд / Долар където двойката беше в голям рейндж през последно време и на долната ключова подкрепа имахме 2 пин бара след които влизаш. След като цената достига горната съпротива наблюдаваш за дневен сигнал срещу теб и ако има такъв излизаш от сделката - в случая нямаше и доенето продължавасигнала за излизане от позиция не винаги означава за заемане на обратната такава .....аз не се изразих точно .................................
Да хеджираш е равносилно да направиш сделка срещу първоначалната ти което от своя страна е равносилно на това че все едно си я затворилкоето е по-добрия вариант, тъй като няма да платиш втори спред - хеджирането за мен е безполезно пак ще добава за мен
Доколкото да не ползваш стоп е все едно да си метнеш кредитната карта с пин кода някъде и просто да чакаш един ден да я намерят и да те източат до край
![]()
При дневна , като използваш по-голям стоп го има този момент че ако видиш че цената върви срещу теб и на малки графика дава изглед че ще продължи да е срещу теб, не пречи и по-рано да затвориш и да чакаш нов сигнал![]()
Да точно не винаги , но може и да има такава ситуация , аз поне лично все още съм нямал веднага непосредствено след затваряне на позиция
хеджиране не е две насрещни позиции на един и същ пазар![]()
у форехсЪ за хеджиране мож да се приеме когат на един пазар "залагаме" на движението на едната валута, а на друг пазар покриваме риска от другата срещу някоя по-неактивна в момента
![]()
А това ако го правиш защо въобще да гледаш дневна...................
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Ако имаш сигнал на дневна не излизаш заради сигнал на по-малък фрейм иначе се обезмисля входа, щом си влезнал значи има прияина. Доколкото за 150 пипсовия стоп аз такъв на основните двойки не си спомням да съм имал , виж на паунд/йена или на евро/австралийкси долар може и 200 пипса да е , но там движенията са различни![]()
jivko78 (15-02-2014)
а ако се наложи няколко пъти да хеджираш къса , дълга, къса дълга как ще прецениш кога ще излезеш на плюсДа хеджираш е равносилно да направиш сделка срещу първоначалната ти което от своя страна е равносилно на това че все едно си я затворилкоето е по-добрия вариант, тъй като няма да платиш втори спред - хеджирането за мен е безполезно пак ще добава за мен
Доколкото да не ползваш стоп е все едно да си метнеш кредитната карта с пин кода някъде и просто да чакаш един ден да я намерят и да те източат до край
примерно не е ли по правилно да си сложиш стоп и ако видиш че си сгрешил да затвориш и да не оставиш пазара да ти вземе стопа и да се включиш в печелившата посока![]()