Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Еврото след дълъг и мъчителен рейндж или не чак толкова мисля, че ще поеме надолу и до края на месеца ще чукне 1.3300, дори 1.3250. Обаче имайки предвид новонаучената тук стратегия на двата чука, може и дълбоко да греша, понеже виждам 2 такива на месечна, което означава продължение на възходящия тренд както стана при златото. Зависи доколко валидни са чуковете на месечна и къде е болинджъра - все пак не съм много навътре с тази стратегия, даже и болинджър нямам на графиката. Ако си забелязал темата на Ivaceda по въпроса може там да прочетеш повече, ако те интересува. Както мисля и аз да направя в скоро време.
Пп Понеже не търгувам евро, никак не претендирам за точна прогноза.
За "другите" не казвам повече - тия дни казах някои неща - който ги видял-видял - който не - още по-добре.... няма да пропуснеш нищо важно и съществено.
= противници на философията във форума, колкото щеш - така че много са "другите" - виж ги как пишат по едно изречение само, без капка философия в него - кажи речи целия форум са, а не искам да развалям хатъра на цял форум
![]()
Последна редакция от Eli2356 : 12-02-2014 на 23:50
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
като чета какво пишеш ,се чудя как да ти отговарям с 2 изречения след този ти труд ...
за еврото и за темата ..
гледах я , даже и коментари имам , но не са точно по нея , всъщност от части ДА
не мисля да се знаимвам с тази стратегия , защото не е подходяща за мен като търогвец
аз съм рисков играч , най- много да кача до 5 минути на картата , предимно цъкам на минутка ..
Все пак дългосрочно не мисля , че долара има какво да покаже .
Всяко покачване на тази двойка над нива 1,42 , 1,43 мисля да го режа
Разбира се колкото по - бързо , толкова по - добре
под - бързо - разбирам в рамките на седмица
......................
не му е мястото тук на това , но важно е и как ще се стигне до определени нива в пазра
в крайна сметка каквото и да пиша и говоря , графиката е тази , която ще каже какво да се прави .
Все пак на този етап не бих разчитал на долара като добра инвестиция .
Ама това го говоря от 5 години![]()
Последна редакция от noreason : 13-02-2014 на 00:07
Какво ти пука за инвестициите като цъкаш на 1 - 5 мин.?![]()
Това нещо не ми се връзва с гореспоменатия таймфрейм? А и не разбрах точно кое трябва да е по-бързо - покачването, рязането или обирането на печалбата?Всяко покачване на тази двойка над нива 1,42 , 1,43 мисля да го режа
Разбира се колкото по - бързо , толкова по - добре
под - бързо - разбирам в рамките на седмица
И колко време ще чакаш да качи до тия нива, ами ако не качи?
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
може да цъкаш на 1 и 5 м интрадей , и да имаш дългосрочна позиция , която да не пипаш
не го чакам , вчера бях сел , днес затворих , после лонг ...
зависи ..
за качването зависи кога и как ще се отиде до там
ако на качи и падне , ще гледаме как ще се държи около зоните на подкрепа 1.3470 ..1.33 .и така
Когато трейдваш имаш право да гледаш САМО ЕДИН ФРЕЙМ ...и по него определяш дали да вилзаш или не
ако е дневна , дневна ако е м5 - м5
май пак не ме разбра![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Eli2356 (13-02-2014)
Мойта стратегия пък е точно обратна - гледам всички фреймове, особено големитеКогато трейдваш имаш право да гледаш САМО ЕДИН ФРЕЙМ.. Но какво да се прави - всеки си преценява кое му върши работа
Може би и защото сделките ми са предимно дългосрочни. За скалпове - естествено малките фреймове излизат на преден план.
ех Мамуте и на теб ли да обяснявам
ако ще отварям по дневна , гледам 4 часа и 1 час , може и на м 5 да сляза за вход ..
но позицията не я държа 5 минути , за това говорех ...
за пример : златото
след теста на дъното как да я оставиш за 5 минути тази дългата ?
чак сега те разбрах кво си имал в предвид.
изказвай се по-грамотно ве. да не става така , че пак аз лош и приказвам глупости по адрес на другите
ми как няма да я оставиш тая дълга поне за няколко седмици/месеца ????
noreason (13-02-2014)
е, не така остро де - нещо уж се "разбрахте" одеве..за глупостите на някои от другите присъстващи може, че там нищо не сте се разбирали.
![]()