Говоря български - език чиято основа е славянска , с множество старобългарски думи в него , също думи с турски, гръцки, латински произход , и т.н , и всичко това образува -БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
След като определящ е езика, то било лесно човек да си смени етносаЩе науча френски -ще стана французин, после като ми омръзне ще науча немски -ще стана немец
Поправи ме ако греша, но това е логиката ти
![]()
А циганина който говори български - етнически българин ли е ? И може ли да се смята той за наш прародител и генетичен родственик , след като определящ е езика според твоята теория , отговори ми на този въпрос
----------
Аз също ти го обяснях - половин Африка говори френски,но не знам защо тези негри не са французи, това е една от загадките на 21 век за мен
И защо наричаш жителите на Бразилия латиноси ,след като те говорят португалски , значи са португалци
----------
То и съвременните гърци не са онези от времето на АристотелСъвременните българи не са онези, които са описани в твърдението на Живко. Ама той явно е пропуснал 1300 години от историята ни.Естествено че съвременните българи не са онези от преди 1000 г, и не само заради омесването ни със славяни , тракийци и други народи. Но народ в който от самото начало е преобладавал българския корен да го наричаш славянски, означава че си пропуснал много от историята ни
![]()
А че в Европа няма чист народ (освен може би скандинавците, но и за тях не съм сигурен) е повече от ясно