Аз за рейндж се моля....
И ще се радвам да си права но е тръгнало и нищо няма да го спре
Рейнджа ще е само днес най вероятно![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
аз очаквам рязко движение нагоре някъде през тази година но просто не знам точно кога.. следващите две седмици също са важни..
"Respect everyone. Know life is unfair. Take risk. Step-up in the tough times. Face down bullies. Lift the downtrodden. And never, ever give up."
pablo (20-01-2014)
Разбира се, че движението ще е рязко
До като всички са настроени за къси и държат къси...
Няма да оставят дребните риби да се качват в движение...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
аз лично се надявам големите обеми търсене покрай китайската нова година още през идните две седмици да натисне златото над 1264..
"Respect everyone. Know life is unfair. Take risk. Step-up in the tough times. Face down bullies. Lift the downtrodden. And never, ever give up."
Мислите че много златни подаръци за нова година ли ще си правят китайците? Може и да е така, но може и да са си ги накупили вече, имайки предвид необяснимото (за мен) повишение напоследък
Накъдето и да върви, сигурна съм че ще коригира до 1251, даже до 1248 и ще вляза дотам с голям обем; ще има много шикалкавене дотам, разбира се, цял ден ще се мота - тъкмо възможност за добавки при всяко повишение. Може и пак да тества 1260. После да ходи накъдето си ще.
Всеки случай от около 1265, ако стигне дотам, ще има голяма корекция надолу, понеже е трендлиния на седмична чак от края на август и няма как да не върне много.
Последна редакция от Eli2356 : 20-01-2014 на 11:29
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
освен ФЕД и китайската нова година е фактор за цената на златото до края на месеца..
- 79 метрични тона са изтеглени от Шанхайската златна борса през втората седмица на годината.. рекорд за борсата и като обем повече от световното производство(т.е. само на тази борса има по-голямо търсене в момента от световното производство).. предполага се, че обема на изтегляне на физическото злато на борсата ще расте до настъпването на китайската нова година – 31.01
.. т.е. въпреки, че наближава срещата на ФЕД и опасността от ново намаляне на стимули е реална, аз лично не бих шортвал безразсъдно златото през следващите две седмици.
http://www.ingoldwetrust.ch/spectacu...ge-week-2-2014
----------
жълтото на графиката е обема на световното производство а червеното е търсенето на Шанхайската златна борса
![]()
Eli2356 (20-01-2014)
Я колко интересно: Излиза, че цената е била висока и нарастваща, когато е имало по-малко търсене=покупки спрямо производството, а последните години на по-голямо търсене = продажби се е понижила. Явно търсенето в случая е обратнопропорционално на цената - като поевтинее и му се нахвърлят, но като гледам това не води до траен тренд нагоре, а тъкмо обратнотоосвен ФЕД и китайската нова година е фактор за цената на златото до края на месеца..
- 79 метрични тона са изтеглени от Шанхайската златна борса през втората седмица на годината.. рекорд за борсата и като обем повече от световното производство(т.е. само на тази борса има по-голямо търсене в момента от световното производство).. предполага се, че обема на изтегляне на физическото злато на борсата ще расте до настъпването на китайската нова година – 31.01
.. т.е. въпреки, че наближава срещата на ФЕД и опасността от ново намаляне на стимули е реална, аз лично не бих шортвал безразсъдно златото през следващите две седмици............... поне досега.
Последна редакция от Eli2356 : 20-01-2014 на 11:54
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
тук вече можем да развием теории, че спекулантите натискат цената надолу докато реалните търговци я натискат нагоре..
я си погледнете h4 и стига с тези филми за нагоре![]()
И аз съм за къси тука,даже влезнах с малко да пробвам дали ще издържи подкрепата.
Да помогнем на Стефани-https://www.facebook.com/pages/%D0%9...page_new_likes