Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Ще се включа в разговора с монолог.
Темата е интересна стига да се разбира за какво става на въпрос.
Ще направя няколко изчисления.
Статистически 20 пипса на ден са си нищо работа, но статистиката не e дисциплина описваща човешката съдба- щото знаем,че при равни условия един успява друг не успява, щото си има и дребни подробности наречени случайности. За целта се ползва друга дисциплина – подобна на статистиката, която се занимава с човешките съдба - теория на вероятностите се нарича. Знаем за монетата, че има две страни, но надали ще се падне ези и после тура след два опита.
Назад видях целеви 20 пипса – нищо работа, но да видим при какви условия е нищо работа.
За да сме сигурни, с вероятност 95%, че ще уцелим въпросните 20 п., то ние трябва да си заделим ресур от три опита за да сме сигурни, че успеха ще има положителен край.
http://saliu.com/Saliu2.htm
Разглеждам песимистичен вариант – загуба-загуба-печалба
Ако стопа на лицето е 20 пипса на сделка и целева дневна печалба 20 писа.
-20-20+х=20
х=60 пипса
следва,че таргети под 60 писа не би трябвало да ни устройват.
Има обаче и още нещо. Добре е към таргета да прибавиш 10-20 писа, за да сме сигурни, че тунджата ще стигне, за да стигне движението до целта, демек цел под 70-80 лицето не трябва да разглежда, ако иска очакването да е положително и да носи целевата печалба.
Оптимистичен вариант. Загуба-печалба- и спираме защото условието на системата е да спрем след печалбата.
-20+х=20
х=40
следва 50-60 пи. таргети трябва да бъдат разглеждани.
Има обаче още една подробност. Към горните трябва да прибавим и пипсовете, които евентуално сме пропуснали от началото на движението (примерно 20 -30 пипса) ..... и каква стана тя - системата излезе от интрадей границите. Значи система с целеви 20 и стоп 20 не струва и трябва да се пипнат параметрите, като за целта е достатъчно не повече от основно образование. ако сложим стоп от 10 пипса то можем да влезем евентуално леко в границите на интрадея.
Това е положението!
Мога да заложа и по-голяма познаваемост, но тогава комфорта рязко намаля. Всеки сам си прави сметката.
"Боже , Боже , колко мъка има на тоя свят ,Боже!"
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Рейнджовицата едно време много ми харесваше! Пускам си позиции в двете посоки, с лимит в рамките на шума. И си кротвах като момченце! Значи на дневна гледах само сенките колко са. Но няколко пъди ядох дървото, и сега по друг начин я умувам.
GeorgiRR чадо,
поне си разбрал, че вече не ти харесва,
но малка е ползата щото не си се научил
как да я търгуваш !!!![]()
Тук само на минутните и с ПА! Без индикатори. На път е да ми стане стил на работа. Три дни подред голямото куче ми прави номера. Бяга със салама! И аз по време на американската влизам при петрола! Тогава е силно волатилен. И донякъде покривам загубата от кучето.
Идеална стратегия няма но аз тази за пробив при началото на Лондон или американците я наблюдавах но не ми хареса изобщо.
Повечето сигнали се оказват фалшиви и тръгва на обратна посока!
Всеки пипс е важен !
Ся тва с таргетите,че 60 пипса са малко ,е несериозно Комарджи , щото тях ги задава Пазара,а не търговеца. Проблемът с големината е движенията идва и от намалелите обеми на форекс пазара след 2008 г. Не че има достоверно инфо за това колко кинти на ден се обръщат,но от 4-5 години има дълги периоди от то 60 пипса в евро/долар (която е най-търгуваната двойка) . Липсата на "ликвидност" е вероятна причина и за отсъствието на тренд ...
Но иначе си прав - интрадея в случая се налага да излиза от рамките на деня и позицията - губи смисъл .
И друго - пропускаш слипиджа (все пак цъкаме през бъкети) . Има валутни двойки които са особено податливи на слипване особено по време на азиатските сесии ....
Накратко - сметката ти е пазарно крива,но пък математически е вярна.
ПС : Доколкото съм запознат, най-малко в трейдинга успяват инженерите ("програмистите" с експертчетата, са сред тях) защото търсят математически зависимости там където изобщо ги няма ! Не може да бориш ирационална среда с рационални решения
....
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
Indexi - Predaj Se Srce (Live in Bulgaria, 1973.)
RyMu (13-05-2012)
Твое заключение ли е, или имаш някаква сламка за това. Щото аз си го обясняван с прекалената глобализация на пазара. И бързото разпространение на икономическа информация.
Мое е ! Но в началото на 90-те години я има същата ниска дневна ликвидност и тогава продължението й е близо 5-7 години (по памет) . За съжаление МТ3 вече не съществува,а той имаше дейли-хистори от 1980 г. насам,за почти всички валутни двойки .Което въпреки,че беше с тук-таме "дупки" вършеше чудесна анализаторска работа .
Доколкото знам в момента Саксобанк предлагат богато хистори на платформата си, но вече не се занимавам с изследвания чийто резултати са ми ясни !.
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
Indexi - Predaj Se Srce (Live in Bulgaria, 1973.)
RyMu (13-05-2012)