Отделни райони в БГ май трябва да прочетат някои книжки във връзка с кибуците
Отделни райони в БГ май трябва да прочетат някои книжки във връзка с кибуците
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Има си ги, малко хора живеят там, но се поддържат, отделно се изграждат много бързо и нещо подобно на тях за временно ползване.
Преди няколко години посетих едно такова място.
В близост до Елат беше въпросното място, когато има подозрение за някаква заплаха, евакуират децата в специално построени за целта лагери и ги занимават там, като хората, които го правят е абсолютно доброволно, не са учители, с всякакви професии са.
А доколкото съм чувала е пълно с такива места.
А кибуците в първоначалния им вид също не са много, но ако искаш да израстваш в независимо каква кариера там, без тая стъпка няма начин.
П.с. Има разлика и между евреите живеещи в чужбина и тези в Израел.Ако си живял в друга държава, малко трудно се социализираш там.Обществото на ортодоксалните евреи е доста влиятелно
Българските евреи са доста облагодетелствани масово след пенсионирането си се преместват там, тъй като имаме спогодба за пенсиите.Минималната пенсия в Израел е 800 долара.Единственото условие е да живееш 10 месеца там.
Единият ми приятел има 10 години трудов стаж, направил е и тук стажа, сега ако се пенсионира и се премести там ще взима пенсия от 2 100 долара.Но не му се живее там.
Последна редакция от Novak : 06-05-2012 на 11:48
Те за туй идват в България за да сключват смесени бракове. Особено руските евреи. Несъмнено и средата, обществото са им оказали влияние.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Реде, чадо - ти почна кат асенчо от Чикаго дет крушите можело и да са ябълки ,щото и едните и другите са плодове . Тоз между впрочем е идеален за счетоводител и ако бяхме още в соца щеше да търка перманентно наровете,понеже разсъжденията му водят до компенсиране на липси с излишъци . Нещо което е абсолютно забранено и преди '1989 г и сега....
Та по твоя въпрос - аз говоря за доходност от спекула на търговия с деривати и пр.фин.инструменти, а не за финансов резултат от дейността като цяло ! В тоз ред на мисли, на Голдманите можеш лесно да им видиш цифрите от спекула (както и на "Бъркшир"). Обаче подобна спекула трудно можеш да "уловиш" в отчетите на Майкрософт, Газпром и др.
Затуй разминавания има и не бива да се смесват нещата !
ПС : Честит Празник на всички които празнуват !![]()
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
Indexi - Predaj Se Srce (Live in Bulgaria, 1973.)
Е добре де разбрах, че не сме се разбрали,,,,,,,,,,,
Обаче сега като си помисля и пак не се съгласявам !!!
Те Голдманите като оформят един тренд с начало
и край пак ми се струва, че доста повечко от
посочените от теб ШАПКАРИНО парички къртят !!!!![]()
Разбира се,не бива всичко да се приема като чиста монета ....Обаче на тоз Пазар никой не е недосегаем, нито пък тренда се определя от Един или Няколко души . Друг въпрос е,че Правилата са общо взето Няколко Основни и никой няма да ни ги сервира наготовоили пък дори и да ни ги загатне
....Единственият ни шанс е да се блъскаме тиквите,докат узреят
или втасат преждевременно
.
Ясно ти е,че търговията с марджин и през бъкет (квато ние мъчим щото сме бедни и оръфани) допълнително ни създава препятствия,каквито Голдманите и пр., нямат!
Не знам знаеш ли,но САЩ нямат Национални Счетоводни Стандарти и всеки пише и брише кво си иска по отчетите. И затова процедурите им по несъстоятелност (и фалит) са различни от европейските ,където функционират Международни Счетоводни Стандарти за целия ЕС,включитено и БГ ......Тая "разлика" създава допълнителна сериозна предпоставка за Глобален Крах
, ама за нея нигде нищо няма да прочетеш из нета . Вероятно за да не се плашат 'ората предварително от водата, която предстоят да глътнат
......
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
За по хамериканско знам, че в различните
щати по различен начин смятат счетитата,
но не съм запознат в детайли.
Предполагам, че все пак имат някакви стандарти
по които го правят макар и различно в различните
им щати,,,,,,,,,,,,,,)
Да подвигна малко темата,рекох....Щом никой не пише в нея,значи 1 - 2% на ден се изкарват безпроблемно
....
....
![]()
Вчера имам два % , но днес мисля да направя едни 30 долара малко по-късно !
Да видим мисля няма да има проблем!