На пръв поглед да, ама дали? Когато влизаш с толкова просто си стигнал до там, че целия ти стандарт на живот е по-висок и гледайки през призмата на този стандарт 0,1 , 1 или 10 лота може и да ти изглеждат еднакви като повод за радост![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Бе аз принципно се радвам на всяка положителна сделка. Вярно е, че размера не е от толкова значение, но определено е по-приятно, усилията да са възнаградени с повече.
Все пак на 0.1, какво да се радваш ? Хванал си 20пипа, ихаааа супер, 30-40лв. Не можеш дори да напазаруваш за храна.
Предпочитам да има вълнение и да ми е кеф, когато усилията ми се възнаграждават с пари![]()
Въпроса е какво разбираш под "повече", ти може да се радваш на 2-3к доходи, за друг може да са едва ли не прага на мизерията. Свикнеш ли веднъж с хубавото, в случая 1-2 лота позиции, после печалбите с този обем ще са ти просто ежедневие, пак няма на какво да се радваш. И понеже го има момент, че няма да стигнеш изведнъж до това "хубаво", то изобщо няма да имаш кога да се зарадваш на някоя точно определена сделка, ще може да оценяш единствено резултата от целия труд за месеца примерно, но далеч не с очите на човек спечелил от лотария за първи път в живота си![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Аз съм израснал в бедност.Така, че няма как 2-3К да ги приемам за даденост или прага на мизерията. А мен ме интересува моето състояние и начин на живот, а не на някой другВъпроса е какво разбираш под "повече", ти може да се радваш на 2-3к доходи, за друг може да са едва ли не прага на мизерията. Свикнеш ли веднъж с хубавото, в случая 1-2 лота позиции, после печалбите с този обем ще са ти просто ежедневие, пак няма на какво да се радваш. И понеже го има момент, че няма да стигнеш изведнъж до това "хубаво", то изобщо няма да имаш кога да се зарадваш на някоя точно определена сделка, ще може да оценяш единствено резултата от целия труд за месеца примерно, но далеч не с очите на човек спечелил от лотария за първи път в живота сиТака, че такива привиквания, при мен няма как да се случат.
Ти ако си свикнал от малък да разполагаш с пари и охолен живот, толкова по-добре за теб и няма да можеш да ме разбереш, но не ти и трябва.
А аз съм се научил да се радвам доста и на малкото, и на многото![]()
Това е начин на мислене. Ако търсиш постоянно причина за да ти е кеф, то много рядко ще си на кеф. Ако постоянно се оплакваш и мрънкаш, все някой ще ти бъде крив и за нещо. Такова мислене е деструктивно и пречи дори.
Ако се научиш да ти е кеф, просто защото живееш в 21 век и имаш хиляди удобства които в миналото хората са нямали, това е причина да си супер щастлив.
Преди няколко дни се замислих се Едисон и Рокфелер, за светлината. Първо Рокфелер е вкарал газ оила за осветление, после Едисон крушката, а онзи ден гледах заваряване с електрожен. И се сетих за електричеството, за топенето на метала при заварка, как става като вода когато допреш електрода и смесваш двата метала.....изумително е ако се замисли човек, колко много е постигнало човечеството и в каква среда живее сега.
Има как защото когато ги достигнеш вече ще мислиш по друг начин. Не можеш от тук където си да скочиш изведнъж на 1-2 лота.
Не съм свикнал, за протокола не съм получавал пари от абсолютно никой цял живот и макар сега да имам що годе прилични доходи, бизнеса си съм го стартирал от абсолютната нула, което трябва да говори, че съм много добре запознат с двете страни на монетата. Въпреки това обаче с всяко повишаване на месечните доходи просто свикваш светкавично и това, което са ти изглеждали 100лв преди сега се отнася за 1000лв примерно. С две думи стигнеш ли до големите обеми просто трябва да си узрял за тях и всичко става рутина.
Какво значи изведнъж ? Както е с 0.5 така е и на 1. За двето има време. И то ще дойде.
Както казах преди малко, начин на мислене.Не съм свикнал, за протокола не съм получавал пари от абсолютно никой цял живот и макар сега да имам що годе прилични доходи, бизнеса си съм го стартирал от абсолютната нула, което трябва да говори, че съм много добре запознат с двете страни на монетата. Въпреки това обаче с всяко повишаване на месечните доходи просто свикваш светкавично и това, което са ти изглеждали 100лв преди сега се отнася за 1000лв примерно. С две думи стигнеш ли до големите обеми просто трябва да си узрял за тях и всичко става рутина.![]()
Изведнъж значи, че не можеш този месец да печелиш 2к, а следващия 5 примерно. И в периода между двете вече ще си привикнал супер бързо.
Наистина е начин на мислене, но аз говоря и от опит, а съдейки от постовете ти говориш от гледната точка на това как смяташ, че би било за теб. Няма как да знаеш със сигурност нали? Ако взимаш 50к на месец и почнеш да взимаш 20к според теб позитивно или негативно ще гледаш на нещата? А 20к е мечтата на 99,9% от българите да кажем. Всичко е начин на мислене, но мислене в движение, а не правене на планове какво и как би мислил, това е човешката природа просто...