Да Сорос.
Или едното се обозначава в процент, а другото в съотношение.
Ето и две формулки:
Ливъридж = 100 / % Марджин
% Марджин = 100 / Ливъридж
Да Сорос.
Или едното се обозначава в процент, а другото в съотношение.
Ето и две формулки:
Ливъридж = 100 / % Марджин
% Марджин = 100 / Ливъридж
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Oleg, дай пример с конкретни цифри във формулите, така ще те разберем по-добре.
Примерно: Внасям в брокера 5000$ и ще търгувам с 1:100, за мен нещата са:
Маржин- 5000$
Маржин съотношение- 500000$
Ливъридж- 1:100
Как се вписват нещата в твоята формула?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не разбирам.
Кое не ти е ясно ?
Oleg, идеята ми беше как "изглеждат" нещата през тази формула с числата, които написах. По-добре не мога да формулирам въпроса. Забрави, не е важно. С чичко Гугъл "изяснихме" разликата между Маржин и Ливъридж, това беше идеята, другото са подробности![]()
Тъй кат гледам - нищо не сте разяснили. Дори и на вас нищо не ви е ясно
....Сорос, точно подробностите са най-важни - никъде не виждам да споменавате за съотношението пункт към пипс (при форекса) , което в крайна сметка "яде" или "добавя" към свободния марджин . А от това зависи колко бързо (или бавно ) ще ти се топи(расте) акаунта в зависимост от това накъде ти вървят позициите спрямо пазара. И дори колко още позиции могат да се добавят към вече отворените .
За да не се хабите напразно - ето ви един калкулатор който смята всичко наготово и при предварително зададен лост :
http://www.forextrade.bg/trader/calc/
Повечето бъкети котират пипс/пункт (за доларови акаунти) 1 към 1 ,само за евро/долар ; паунд/долар; ози/долар и киви/долар . Останалите съотношения са плаващи .
Има обаче и такива които дават за всички валутни двойки пипс/пункт = 1:1 ,което съчетано с нисък лост ...примерно от 1:200 , си е супер![]()
Лично за мен , всеки който цъка с левъридж под 1:100 (т.е. 1:50 , 1:25 и пр.) е потенциален нулак и час по скоро трябва да се откаже от търговията.....И специалисти които препоръчват такива начални "параметри" са обикновени мунчовци
![]()
![]()
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
Indexi - Predaj Se Srce (Live in Bulgaria, 1973.)
fxg (30-04-2012)
SPART, поста заради който започна разясняването беше: "GeorgiRR би ли обяснил какво мислиш че е ливъриджа и какво маржина. Понеже двете понятия са различни, но свързани." Във връзка с него цитирах Гугъла, с което исках да кажа, че правилният термин за "лостовия ефект" е Ливъридж, а не Маржин. Мисля, че понятията се изясниха достатъчно.Тъй кат гледам - нищо не сте разяснили. Дори и на вас нищо не ви е ясно
....Сорос, точно подробностите са най-важни - никъде не виждам да споменавате за съотношението пункт към пипс (при форекса) , което в крайна сметка "яде" или "добавя" към свободния марджин . А от това зависи колко бързо (или бавно ) ще ти се топи(расте) акаунта в зависимост от това накъде ти вървят позициите спрямо пазара. И дори колко още позиции могат да се добавят към вече отворените .
За да не се хабите напразно - ето ви един калкулатор който смята всичко наготово и при предварително зададен лост :
http://www.forextrade.bg/trader/calc/
Повечето бъкети котират пипс/пункт (за доларови акаунти) 1 към 1 ,само за евро/долар ; паунд/долар; ози/долар и киви/долар . Останалите съотношения са плаващи .
Има обаче и такива които дават за всички валутни двойки пипс/пункт = 1:1 ,което съчетано с нисък лост ...примерно от 1:200 , си е супер![]()
Лично за мен , всеки който цъка с левъридж под 1:100 (т.е. 1:50 , 1:25 и пр.) е потенциален нулак и час по скоро трябва да се откаже от търговията.....И специалисти които препоръчват такива начални "параметри" са обикновени мунчовци
![]()
Не ми се влиза в дискусия с теб колко "Дори и на вас нищо не ви е ясно"
Пък за изказването ти: "Лично за мен , всеки който цъка с левъридж под 1:100 (т.е. 1:50 , 1:25 и пр.) е потенциален нулак и час по скоро трябва да се откаже от търговията", не знам какво да кажа... Две от сметките ми са с ливъридж 1:100, другата ми е 1:200. Когато търгувам с тази с 1:200, това наистина ли ме прави по-добър трейдър
.... А ако някой измежду нас търгува с 1:1000 какво трябва да означава, че е the best ли
![]()
soros, мисля ,че има още какво да се ''съветваш '' с '' чичко Гугъл'', не се сърди, но мисля ,че малко прибързваш с коментарите и поради тази причина често грешиш.
**g, да допуснем, че си прав(не ми се губи времето в излишни спорове, кое е прав и кой не е). Не мислиш ли, че е коректно да ми посочиш в кое точно греша и кое е правилното. Ако не се обосновеш, как да разбера кое е? Малко ме изненада с твърдението си често грешиш. Често, често... колко да е често
5-10-50-100 грешки
Забележка: Към Спарт изразих несъгласие с твърденията му: "на вас нищо не ви е ясно" и "всеки който цъка с левъридж под 1:100 (т.е. 1:50 , 1:25 и пр.) е потенциален нулак и час по скоро трябва да се откаже от търговията". Нямам забележка към другата част от поста му. Дори линка към калкулатора беше много добро допълнение и мисля да си го запазя, макар че надали ще го използвам.
А замисляли ли сте се, че компанията може да обяви фалит. И акциите и да станат купчина хартия. Докато при валутите, говорим за конвертируемите, предполагам е невъзможно.
ами като цяло държавите е почти невъзможно да фалират,говорим за нали такива дето не са от 3-тия свят...