Градски, ако имаш мерак, може и без много пари.
Питай Сашо какъв ремонт съм направил аз на моята къща тази година. Сам немога да си я позная.При това съм викал майстори само за банята - там имаше неща, които сам не можех...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
„Надзорът на касата отхвърли единодушно бюджет 2014"
Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) поиска спешна среща с министър-председателя и финансовия министър и единодушно не прие проектобюджета на институцията за следващата година. В надзора има деветима представители, като четирима са от страна на държавата, работодателите и синдикатите са с по двама членове, а пациентите също имат свой представител, съобщиха участници в заседанието.
Основните критики са, че бюджетът е с планиран дефицит от 440 млн. лв., а в същото време правителството е изискало проектът да съдържа 104 млн. лв. излишък. Преди дни управителят д-р Румяна Тодорова обяви, че ще настоява предвиденият излишък да бъде зачеркнат и да бъде включен в разходната част на бюджета. Според източници на "Капитал" членовете на надзорния съвет са поискали да се напише нов вариант на бюджета, като в него се предвидят с 200-250 млн. лв. повече. Според сегашния през следващата година НЗОК ще има със 100 млн. лв. повече приходи от 2013 г. и ще получи 2.8 млрд. лв. от здравноосигурителни вноски и плащания от държавата. Единият начин да се намерят повече средства е държавата да започне да осигурява с пълни вноски пенсионерите и децата. Другият вариант е Министерството на здравеопазването отново да започне да плаща за ин витро, ваксини, спешна помощ, за които разходите са около 100 млн. лв.
не знаех, ча Касата има право да отхвърля бюджета..ама наистина доста са им орязали парите.. и аз бих го отхвърлил..
"Respect everyone. Know life is unfair. Take risk. Step-up in the tough times. Face down bullies. Lift the downtrodden. And never, ever give up."
Аз нямам представа колко са получили през 2012 и 2013 г.
За 2014 г е посочена сумата от 2.8 милиарда което ако го разделим на 7,2 милиона население е около 390 лв. на човек...
Нямам представа това много или малко е???
Предполагам че в момента всички сфери са орязани и може малко и касата да си свие разходите,лошо е че го правят само за сметка на пациентите ,а не примерно малко администрацията да си намалят и бонусите примерно.
По Татово време имаше едно здравно министерство и можеше по всяко време да се отиде на лекар, че даже и в къщи идваха.
Бюджета дали е голям или малък не мога да преценя, че има много администрация, тая по гишетата даже е недостатъчна- от години ходя да взимам протоколите на родителите ми и една съседка и винаги са огромни опашки- въпроса е каква е числеността на другата отвъд гишетата.
Мястото където ходя двуетажна сграда администрация, като за работа с клиенти са 3 гишета.
Другия проблем според мен е точенето на касата и от джипита и от болници.
аз със сигурност не потребявам здравни услуги за 400 лв. на година.. а вероятно и повечето хора.. значи е супер монго.. за какво реват тогава тези..
"Respect everyone. Know life is unfair. Take risk. Step-up in the tough times. Face down bullies. Lift the downtrodden. And never, ever give up."
Novak, освен администрация, има и много надписване и точене от касата. И там е големия проблем. А това че с тая реформа се създадоха какви ли не административни структури, да, съгласен съм.