Ич не е убаво - така е Куре.
А не е убаво, щото имам своите
лични основания да съм против чифутите:
Аз съм на 54 години и за всичките тези години не съм срещал по-лицемерни, меркантилни и просто гнусни хора като тях.

Имахме "щастието" да се заселим в началото на емиграцията си със семейството ми точно в техен квартал в Монреал и живяхме сред тях цели 4 години. Нагледахме се на какво ли не. Не искам да разказвам - ще стане цял роман, а няма да е приятен за четене...
Слава Богу - купихме си къща и се махнахме от там. До но радостта ми беше кратка, защото пак имах "щастието" да започна работа в компания, където на 3-ия месец отначалото ми назначиха именно чифут за шеф. Това, че следващите 4 години ми късаше нервите всеки ден бе най-малката беда. Подлостта на този човек, както и подмолвните му мръсни номера надминаха и най-песимистичните ми очаквания. Бях виждал в живота си гадове, но такова лайно - все още не...
Олег, не можеш да си представиш с какво облекчение се разделих с тази си работа и този мръсник!

Всичко това, плюс всеобщо известните им постижения ,
само за някои, обаче от които ти смяташ, че са основание да се мислят че са повече от останалите, ме карат да не изпитвам никакава, ама никаква симпатия към чифутите!

Знам, че може да ми опонираш, че всеки народ си има своята мърша, но ако се разровиш из информацията за тях, ще намериш много потвърждения за това, че са играли и продължават да играят доста нечестива роля в историята на човечеството. Както и в бизнеса и финансите - също!
Това е...