Soros , и от теб могат да извлекат полза , като не прават тва дето би направил тиЧестито Воскресение Христово на всички. Харесаха ми постовете на Фицката и на stanislavnba.
За мен и двата примера са верни и тези, които се учат в момента, могат да извлекат доста полза от тях.
[B]а. Графиката на Фицката 3-ят ми вход съвпада с 3-я вход на Фицката, но стопът ми ще е малко по-отдалечен, той ще е 2-3 пипса над "пробива на дъното"(забележка: на това ниво премествам стопа и на 1-та си сделка). Между другото, мисля, че точно при 3-я вход наблюдаваме Куката на Рос, но за това нека да потвърдят колегите от РА, за да не подведа някой [B]При продължението на графиката е ясно, какво щеше да се случи с двете ми сделки. Ударени стопове, едната сделка на +, другата на -, тотал около нулата или на малък -/+
btw къде го видя тоя трети вход
Поздрави и успешни сделки![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Христос Воскресе и от мен желая на всички във форума,повече любов в сърцето и парички в портмонето.![]()
![]()
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
RyMu, поздрави и на теб. Радвам се, че се забавляваш
Предполагам, че това е една от причините по форумите да се постват само печелившите сделки и малко графики с входовете, които се правят в момента
Аз поне съм искрен и казвам при тази графика, как биха ми се развили сделките. Искам да уточня за колегите, които не са достатъчно наясно, че графиката в този си вид се вижда чак сега, но не и в момента на сключване на сделките. Когато нещата са минали, всеки е наясно, какво е било най-правилното отиграване... НО, вече е минало.
Да, в този случай щяха да ми се затворят сделките, но миналата седмица при подобна ситуация прибрах около 350 пипса от 3 позиции, отворени по този начин (валутната двойка беше eurjpy). За колегите, които се интересуват, защо бих оставил позициите си отворени и защо бих "дал" 2-3 стопа, обяснявам:
Аз влизам на минутка, но целта, която ме интересува, е 50-100 пипса. Затова и сделки, които са ми дали 8-15 пипса, не затварям. След входа минавам на по-горен фрейм М15-М30 или H1. Сделките имат таргет и стоп, който при добро развитие на сделката/те местя на 0 или малък + в началото, като после го премествам на по-голям +. Добре е да уточня, че не правя по много сделки на ден средно от 2-5, но съм стигал и до 8-10(много рядко), като често се случва да оставя отворени позиции и за следващия ден. Това е стилът на търговия, който допада на моя темперамент: по-дългосрочен от "скалперския" и "скалперски" в очите на дългосрочните търговци.
п.п "btw къде го видя тоя трети вход"- Виж графиката на Фицката, където се вижда 3-я му стоп. При пробива на този бар надолу щях да вляза в сделка, ако бях пропуснал 2-я мой вход.
Последна редакция от soros : 15-04-2012 на 18:57
тука ставаше дума за вход по инсайди/ там има едно доджи не и инсайд , а по - скоро е куката/ за това те питах, а иначе е ясно ,4е там поне има шанс за малка добавка , иначе да влизаш толкова късно е "леко" безидейно .
. , по скоро се оглеждаш за на горе
..
ма ти с големите таргети и малките фреймове .. само стоповете да са ти дебели
Искам да уточня за колегите, които не са достатъчно наясно, че графиката в този си вид се вижда чак сега, но не и в момента на сключване на сделките. Когато нещата са минали, всеки е наясно, какво е било най-правилното отиграване... НО, вече е минало.
пп. това изобщо не е вярно .. понеже си е чист ПА в движение ..... , фактът ,4е не си го разбрал или не го схващаш така , обяснява и резултатите от твоите евентуални сделки .
Последна редакция от RyMu : 15-04-2012 на 20:28
RyMu, не те разбирам каква е точно целта на постовете ти. Искаш да докажеш на някой, колко са погрешни сделките ми ли? Какво точно... Спокойно можех да спестя информацията, че вероятно стоповете ми щяха да "паднат". Колкото до това дали съм разбрал или схванал ПА, никъде не съм твърдял, че съм ПА-трейдър(а може и да съм го схванал). И какви са "резултатите от евентуалните ми сделки", че не разбрах. И като твърдиш, че не са минало, ще те помоля с лист да закриеш частта от графиката след 4-я стоп на Фицката, в този момент наистина ли знаеш накъде е посоката(нагоре или надолу). Колкото до това, защо не е бих затворил сделките- повтарям от 1-та щях да прибера 10-на, а от 2-та 5-6 пипса, а това не е "моята търговия", търся 50-80 до 120-150 пипса на сделка, за 15-20 пипса, изобщо не влизам в такава.
п.п. Лека вечер и не мисля да продължавам да обосновавам това или онова действие по тази графика.
интересна интерпретация и използване на вътрешен бар. Ще си поровичкам мозъка, да видим, мога ли да го използвам някъде. Ама имам въпросчета:Та нека разгледаме и примерче от пазара. На графиката съм отбелязал 2 възможности за влизане в къса позиция, като и при двете минимум RR е 1/2, сиреч минималната печалба е 2 пъти по-голяма от загубата. Вътрешните кендъли съм ги уградил с мрежичкаи червената линия под тях е нашият вход. Входът е при затваряне на кендъла под "майката", а стопът е 1 пип + спреда над него. Нашата първа цел е 1 пип под последната подкрепа на цената.
1. Входът е след затваряне под/над майката - предполагам, че затварянето трябва да е близичко до връх/дъно на майката, иначе става много рисково?
2. Ако преди затварянето под/над майката, някое от барчетата тества неуспешно връх/дъно на майката, моделчето отпада ли?
3. Има ли някакво ограничение, след колко незатворили под/над майката модела губи сила?
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Happy68 (16-04-2012), Emil Enchev (18-04-2012), galinikos (08-11-2012), драгата (03-01-2013)
Да, благодаря ти. Стана ми ясновъпросите са имали смисъл
Относно питането: имам практика от млади години "крада си занаята, вместо да давам пари"колкото и да знаеш, няма как да е всичко
граници няма
Ще ми трябва време да ми свикне окото с този моделотделно, че РР не ми пасва много - ще го мисля
![]()