ми кажи и как се търгува де
или и ти почна бонуси да събираш и в отделен пост ша споделиш![]()
ми кажи и как се търгува де
или и ти почна бонуси да събираш и в отделен пост ша споделиш![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Та нека разгледаме и примерче от пазара. На графиката съм отбелязал 2 възможности за влизане в къса позиция, като и при двете минимум RR е 1/2, сиреч минималната печалба е 2 пъти по-голяма от загубата. Вътрешните кендъли съм ги уградил с мрежичкаи червената линия под тях е нашият вход. Входът е при затваряне на кендъла под "майката", а стопът е 1 пип + спреда над него. Нашата първа цел е 1 пип под последната подкрепа на цената.
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Happy68 (16-04-2012), Ratetouilli (21-04-2012)
и твоето важи фицка
аз обикновено ги търгувам с РР 1/1 за половината позиция и влизам къси един пип под инсайда
нещо интересно, което ми сведоха до знанието преди два дни и за което не се бях замислял е , че инсайда е ТРИЪГЪЛНИК на по-ниските фреймове
за колегата георги, инсайда работи на всички фреймове. дори на 1 мин.там обаче е малко по-особено заради шумовете![]()
Последна редакция от greedy : 14-04-2012 на 22:19
Фицка тази картинка не е уместна в случая според мен. Така представени инсайдовете нямат същото значение. Тук имаш формирането просто на по-нисък връх. А отделно от това диапазона е прекалено тесен. Няма и 15 пипса. Едно е да се формират такива формации по екстремумите на 50-90 пипсов рейндж друго е на 10.Та нека разгледаме и примерче от пазара. На графиката съм отбелязал 2 възможности за влизане в къса позиция, като и при двете минимум RR е 1/2, сиреч минималната печалба е 2 пъти по-голяма от загубата. Вътрешните кендъли съм ги уградил с мрежичкаи червената линия под тях е нашият вход. Входът е при затваряне на кендъла под "майката", а стопът е 1 пип + спреда над него. Нашата първа цел е 1 пип под последната подкрепа на цената.
GeorgiRR ти от скоро ли се интересуваш от форекс ? Доста неадекватни коментари пишеш. Пробвай да прочетеш повечко литература. Мисля, че ще ти е от полза![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
RyMu (14-04-2012)
НапротивФицка тази картинка не е уместна в случая според мен. Така представени инсайдовете нямат същото значение. Тук имаш формирането просто на по-нисък връх. А отделно от това диапазона е прекалено тесен. Няма и 15 пипса. Едно е да се формират такива формации по екстремумите на 50-90 пипсов рейндж друго е на 10.
........Инсайда си е инсайд, а по-ниския връх се образува при вторият сетъп, което си е предпоставка за вход и с по-голям обем
А тук гледаме минутка с малък рейндж и съответно стопа ни е в рамките на 3-5 пипа
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
RyMu (14-04-2012)
Инсайда е инсайд, но за да има смисъл от него трябва да е на подходящо място, както вече казах. Това което ти показваш е същото, като това което сега ще дам. При спред от 2пипа, стоп на 3-5 не можеш да покриеш само спреда.
Ето ти инсайдове, но в този им вид са безполезни. Ако рейнджа е почти 15пипа тогава повече би имало смисъл. Но в такъв случай е никакъв. Или аз не мога да го видя понеже трейдовете ми са от 15М нагоре.
![]()
Христос Воскресе !
Stanislavnba ситуацията която показваш няма нищо общо с тази, която показвам аз.На твоята графика се вижда хубава меча свещ, при която има вероятност тренда да продължи или цената да зарейнджи, както се е получило в случая. Докато на моята графика виждаме свеещ спининг топ с последващ инсайд бар, което е предпоставка за обръщане. Дори виждаме, че има и вход за къса, без да е ударен стопа .
![]()
RyMu (15-04-2012)