Този който казва, че някой е лош стопанин
си мисля ,че има апетит към имуществото
Този който казва, че някой е лош стопанин
си мисля ,че има апетит към имуществото
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Фалират умишлено. Всичко е една схема за източване. А след туй се вайкат, що българина е резервиран към частните ПОФондове. Къде отидоха фондовете за доверително управление. Преди кодини като чукнеш в инвестора на фондове, и ти излязат 20-30. Сега няма нищо.![]()
Мда .... това е отворения пазар
Който спонсорира той избира ......
Другите само гледат![]()
Хепи интересуваме, а предполагам не само мен към кой фонд да се насоча ? Вярно е, че се съмнявам в нуждата да съм в такъв, вярно е, че вече на нищо в БГ не вярвам, но винаги има хора, където знаят повечеот нас или поне имат малко повече информация, която да ни наведе поне на мисълта за правилен избор.
Ето тук се посочи доста инфо за Доверие и предполагам, че има поне един, който е решил да не е там или да се махне от тях...Остават още няколко варианта / посочени са в една таблица мисля в КФН / и ако още някой знае/ чуе нещо - лека полека ще имаме база за по - правилно решение мисля.
Svilen, дано фонд доверие да не си остане само с името както са тръгнали нещата...
сега, нека първо уточним, че ще си говорим изключително и само за задължителното осигуряване - това, което ни удържат от заплатите. Така или иначе, трябва да го имаш, не може да се откажеш от него, но не виждам смисъл сам да се набутваш с доброволни суми.Хепи интересуваме, а предполагам не само мен към кой фонд да се насоча ? Вярно е, че се съмнявам в нуждата да съм в такъв, вярно е, че вече на нищо в БГ не вярвам, но винаги има хора, където знаят повечеот нас или поне имат малко повече информация, която да ни наведе поне на мисълта за правилен избор.
Ето тук се посочи доста инфо за Доверие и предполагам, че има поне един, който е решил да не е там или да се махне от тях...Остават още няколко варианта / посочени са в една таблица мисля в КФН / и ако още някой знае/ чуе нещо - лека полека ще имаме база за по - правилно решение мисля.
За мен лично, всички български фондове са високорискови, имайки впредвид, че тези фондове определено не са създадени, за да имаме ние пенсии, а за да се източат пари от държавата, официално. Когато аз преди години трябваше да избирам, подходих в избора по следния начин - единственият шанс нещо да просъществува, е да се ръководи от що-годе съвестни хора. Тъй като за мен това са единствено германците, си избрах фонда, който е под тяхната шапка, с НАДЕЖДАТА, а не сигурността/увереността, че част от стабилността, която имат те навън, ще я има и тук. И нищо повече. Нашите определено тотално ги изключвам, а други тогава, преди 12 години, аз не познавах. Ако сега има някакви фондове, основани от някакви чужди фирми, бих се ориентирала от държавата, от която са и евентуално от реномето на самата фирма. Това е, което мога да споделя.
Svilen (05-08-2013)
Да така е - за задължителният говорим. Кой фонд се ръководи от германци сега ?сега, нека първо уточним, че ще си говорим изключително и само за задължителното осигуряване - това, което ни удържат от заплатите. Така или иначе, трябва да го имаш, не може да се откажеш от него, но не виждам смисъл сам да се набутваш с доброволни суми.
За мен лично, всички български фондове са високорискови, имайки впредвид, че тези фондове определено не са създадени, за да имаме ние пенсии, а за да се източат пари от държавата, официално. Когато аз преди години трябваше да избирам, подходих в избора по следния начин - единственият шанс нещо да просъществува, е да се ръководи от що-годе съвестни хора. Тъй като за мен това са единствено германците, си избрах фонда, който е под тяхната шапка, с НАДЕЖДАТА, а не сигурността/увереността, че част от стабилността, която имат те навън, ще я има и тук. И нищо повече. Нашите определено тотално ги изключвам, а други тогава, преди 12 години, аз не познавах. Ако сега има някакви фондове, основани от някакви чужди фирми, бих се ориентирала от държавата, от която са и евентуално от реномето на самата фирма. Това е, което мога да споделя.