Имам нужда от обобщаващ съвет ако мога така да го нарека... Понеже не мисля Инста да ми е мястото за основно търгуване / ако изобщо даже участва /, а най - вероятно МБ или Дюкас, то се интересувам може ли някой да ми отдели време за да ми обясни дали съм прав или греша за следното:
Аз имам сметка/ карта в ПИБ е
лева,
Виза Електрон с която съм се регнал в
Скрил /
верифицирана е там,
в USD /, та ако брокера позволява мисля да зхранвам чрез Скрил брокера и също там да ми се превеждат печалбите / ако има изобщо

/. После от там да се превеждат в картата/ сметката в ПИБ или пък в карта на Скрил и от нея през банкомат
в лева. В тази ми "постановка" моментите са следните:
- картата на ПИБ ми е в лева, а Скрила и брокера ще са в USD ?!;
- картата на Скрил, ако я извадя не съм много сигурен, че ще пазарувам с нея понеже не ползвам за сега карти, а и за сега не мисля, че ще ми се наложи скоро...?!
Едва ли брокера ще поддържа PayPal за това приемам, че не и тогава обобщаващо излиза въпроса ми - Не е ли по - добре да захранвам брокера по банков път от сметката в ПИБ и обратно брокера към сметката в ПИБ и да не ползвам карти ? така или иначе ще има пре-валутиране от сметката в ПИБ към брокера и обратно, а и като питах в ПИБ дали е разумно да си отворя сметка в долари заради горното служителката ми отговори, че не "избягвам" нищо от горното с това?!
Схематично:
ПИБ сметка в лева и/ или карта в лева -> Скрил в долари -> Брокер в долари
Брокер в долари -> Скрил в долари -> карта и/ или сметка в лева, та ако въз основа на такси си струва да имам карта на Скрил или пък чрез "банков път" е по - евтино моля кажете ? Ако ползвах или мислех да ползвам карти за плащане в БГ магазините може би щях да взема лесно решение, но понеже не се чудя? Гледах разни такси за трансфери и пр., но ще ми е по - лесно да чуя от първа ръка, как точно стоят нещата ?
Предварително благодаря!