Така е имах такива случай ,сега като се сещам
ми става гадно плана ми сработва перфектно но пустия Марджин![]()
“Няма никакво значение дали си прав или не. Важното е колко печелиш, когато си прав и колко губиш, когато грешиш”
Аз съм ги правил същите изцепки, затова сега търгувам с обеми подхождащи на големината на сметката ми![]()
Не проклинай тъмнината, просто запали свещ.
Хмммм......според мен няма никакво значение с какъв обем се влиза ако се чака кола да влиза в действие...винаги има значение колко сме склонни да платим ако позицията не тръгне в правилната посока за нас....може да се влезе както с 10$ на пип така и с 0.10$ на пип и ако в двата случая се чака кола си е многи рисково!....сумата която сме склонни да платим за стоп е най-важното ако тя надвишава това което бихме поели като риск, редуцираме обема....аз на демо със 1к съм влизал с 20$ на пип ама стопа е бил 7пипа примерно и риска ми е 15% което е много.....и въпреки това пак нямаше значение обема на сделката.....
Това е според моите виждания за нещата
А това, че всеки е правил глупости си е така, няма какво да хо говориме....се пак има хора дето трябва да ядът от тва
![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
nnikos (22-07-2013)
Това което пишеш Драга е точно така, но тук такива математики не са подходящиХмммм......според мен няма никакво значение с какъв обем се влиза ако се чака кола да влиза в действие...винаги има значение колко сме склонни да платим ако позицията не тръгне в правилната посока за нас....може да се влезе както с 10$ на пип така и с 0.10$ на пип и ако в двата случая се чака кола си е многи рисково!....сумата която сме склонни да платим за стоп е най-важното ако тя надвишава това което бихме поели като риск, редуцираме обема....аз на демо със 1к съм влизал с 20$ на пип ама стопа е бил 7пипа примерно и риска ми е 15% което е много.....и въпреки това пак нямаше значение обема на сделката.....
Това е според моите виждания за нещатаТук се търси на първо място тръпката
Както и безцелното пускане на ордери. А ти си тръгнал да говориш и обясняваш за ММ и как да се изкарват пари....е как искаш да те разберат
![]()
Почти всяко зануляване на сметка тръгва от отваряне на поръчка с голям обем,но всеки си преценява,щом се поема такъв риска,значи не е от голямо значение затриването на сметката.Всичко зависи от сумата,не от стопа или %от сметката.ММ не се изразява в проценти,изразява се във реална сума пари.
Важното е не колкко сметки са занулени,а като се тегли чертата да сме на печалбя от форекс и да има смисъл от това занимание![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Spekulanta (22-07-2013)
Така е, а и тръпката понякога си струва да се изживее - примерно 1:1000 рамо и всичко на макс...но и резултата е ясен / понякога на втората или третата сделка, защото не винаги се отказва човек ударил добър профит при първата/.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Дам лоста е много як като е 1:1000, ама трябва да се внимава....и пак опираме до ММ.....който трябва да се прилага правилно и това, че някой гледа на 10$ пип за скъпо за мен при акаунт от 1-1,3к$ е напълно приемлив....за мен е добре, защото аз за деня ми трябват 20-30пипа от 3-4 инструмента с риск макс 15%....но тук вече зависи кой какво търси като профит за деня/месеца....
Аз личнотъргувам в рамките на деня и не мохюга да чакам много време за развитие на сделката, на мен ми е комфортно, на други
може да не е все пак хора различни и трябва да се гледа по различен начин за да е интересно....според мен малките лотове при наличието на голям акаунт е загуба на време и пари....
Искам ако може предатор да даде пример с акаунт 1к$ колко би рискувал като стоп в % и колко би бил обема на позицията!?
Благодаря предварително!
![]()
![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
драгата, При 1:1000 не повече от 5% трябва да ти е сопа ако е 25 пипса например влизаш горе долу в нормата иначе бързо изчезва сметката ако правиш грешки
PoPEYE, еми дам, за мене тва е сложното да не давам много стопове, повече от 5 за целия месец при 50 сделки максимума трябва да ми е 5стопа и да нямам повече от два поредни....
Аз повече от 10-12 пипа стоп нямам, много рядко, а 20-25 само при йента, като и тя понякога дава входове с по 12-17пипа което е добре.....
И въпреки всичко няма значение колко пипа е стопа, а какво е съотношението като % загуба.....аз понякога зимам и сделки с дебел стоп 25-30пипа ама свалям обема и търся поне 1:1....