Аз ако виждам, че ми отива към стопа цената, директно махам позицията. Защо да давам няколко пипса още на брокера ?
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Грийди , тая цялата позиция е в г.за,
но принципно се старая да спазвам дистиплина, когато влизам в позиция си правя сметката и каде да е стопа, и гледам да не го пипам.
Доста пъти съм правил като теб , за да спестя няколко пипса и после ми е идвало да си изям партенките , защото точно в момента в който затворя цената тръгва в моята посока.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Е тогава какъв е смисъла на стопа щом затваряш ръчно,тогава може и без стоп,като видиш че ти идва много затваряш.Ами ако стигне на 2 пипа от стопа и обърне ще се спукаш от яд
Ахаааа ами те тез техники не са за начинаещи, вярно е. Но точно там където си слагаш вероятно е мястото докъдето се осъществява пулбека и се отварят ордери. Решението не е по-голям стоп, а да си наясно къде да поставиш стопа. Учи се с прочитане на някои материали и наблюдение на графиката. Но е много за обясняване. Ако някой има мерак нека каже. По-опитните знаят точно за какво говоря.Грийди , тая цялата позиция е в г.за,
но принципно се старая да спазвам дистиплина, когато влизам в позиция си правя сметката и каде да е стопа, и гледам да не го пипам.
Доста пъти съм правил като теб , за да спестя няколко пипса и после ми е идвало да си изям партенките , защото точно в момента в който затворя цената тръгва в моята посока.
Смисъла на стопа е, че ако се случи някой рязък импулс, дори и да те отнесе слипидж ще е по-малко отколкото ако си нямал стоп и докато отидеш и се върнеш за няколко вафли до другата стая може да си стопил 20-30% от акаунт. А пък по-ранното затваряне и не дочакването на стопа не е грешно когато знаеш защо затваряш. Дори да сбъркаш почти веднага ще ти се открие нова възможност за вход.
Кои техники не са за начинаещи , а и като споменаваш нещо поне обясни за какво става дума .Ахаааа ами те тез техники не са за начинаещи, вярно е. Но точно там където си слагаш вероятно е мястото докъдето се осъществява пулбека и се отварят ордери. Решението не е по-голям стоп, а да си наясно къде да поставиш стопа. Учи се с прочитане на някои материали и наблюдение на графиката. Но е много за обясняване. Ако някой има мерак нека каже. По-опитните знаят точно за какво говоря.
В крайна сметка ми взе стопа , но не е болка за умиране , и сега има прилична печелба,
когато влизам на караминьол така става.
Мен пак ме нямаше и чак се радвам, защото сто процента щях да удължа и да ми бутне стоп и на мене
И утре е ден, споко![]()
Try again.Fail again.Fail better - Samuel Beckett
Това което съм удебелил е за начинаещи. Това което аз правя със затварянето преди да чукне стопа не е за начинаещи.
Тук дисциплината е еднакво нужна. Да затвориш преди да ти удари стопа не е грешно. Пазара не е статична система и когато тренда(без значение колко е неговата амплитуда) се обърне, то няма нужда да чакаш стопа си, за да ти каже, че позицията не е печеливша.
Примерно влизаш шорт от 1.3380 със стоп на 3390. Започват да се формират барчета по 3-4пипса всяко надолу. Формират се 5 барчета формират се 3 доджита, после още 1 барче от 3 пипса тогава един бичи бар от 10 пипса. Пак малко застой, следващ мечи бар и следващ бичи който поглъща предходните 7 барчета. Ти стоиш стопа ти е все още на 10 пипса, няма пробив на предходхно дъно, няма формиран по-нисък връх, обаче виждаш как цената започва да потегля нагоре. Ето в такъв момент е излишно да си чакаш стопа. Сега разбираш ли ме ?
Не.Това което съм удебелил е за начинаещи. Това което аз правя със затварянето преди да чукне стопа не е за начинаещи.
Тук дисциплината е еднакво нужна. Да затвориш преди да ти удари стопа не е грешно. Пазара не е статична система и когато тренда(без значение колко е неговата амплитуда) се обърне, то няма нужда да чакаш стопа си, за да ти каже, че позицията не е печеливша.
Примерно влизаш шорт от 1.3380 със стоп на 3390. Започват да се формират барчета по 3-4пипса всяко надолу. Формират се 5 барчета формират се 3 доджита, после още 1 барче от 3 пипса тогава един бичи бар от 10 пипса. Пак малко застой, следващ мечи бар и следващ бичи който поглъща предходните 7 барчета. Ти стоиш стопа ти е все още на 10 пипса, няма пробив на предходхно дъно, няма формиран по-нисък връх, обаче виждаш как цената започва да потегля нагоре. Ето в такъв момент е излишно да си чакаш стопа. Сега разбираш ли ме ?Може ли малко по-подробно.
![]()
Фибо....мибо....грънци