Оф, как го мразя това време преди новините - пълно затишие пред буря.
Мамута, глей сега след 9 мин какво ще стане - леко интересно.![]()
Оф, как го мразя това време преди новините - пълно затишие пред буря.
Мамута, глей сега след 9 мин какво ще стане - леко интересно.![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Мамут..... Това по-долу знам че го знаеш, но ще зашочна с него .....
През 1945 се събрали чичковци от западния свят (така наречения "първи свят" и без участието на чичковци от така наречение "втори свят" - тогавашните соц. страни)
.... за да измислят, как да си оправят икономиките след втората световна.
Измислили златния стандарт и международния валутен фонд.
Америка се задължила, да поддържа злато за всеки отпечатан долар, а цялата международна търговия и калкулаций за междувалутни курсове започнали да се изчисляват през долара.
Тогава започнали да изчисляват нещо, което аз не знам какво е и как точно,
обаче изчислили че златото трябва да се фиксира на цена 35 долара (ако не ме лъже паметта, защото това го мислих преди доста време)
През 68 ли беше или 72 ли беше.... Никсън го отменя златния стандарт, защото в края на краищата довел до пълна стагнация в икономиката.
Ако приемем че през 45та година цената на златото е била 35, то колко биха били тези 35 долара сега, като им добавим инфлацията за тези години.
Отново ще кажа
това изчисление го правих отдавна, помня само крайния резултат и помня че ми се получи, че тези 35 долара през 1945 излизат нещо като 1050 долара днешни
За инфлацията ползвах индекса CPI Core Price Index.
Четох обаче менения, че този индекс нещо не бил много точен, та затова имаше някаква организация която публикува свой.
До колкото си спомням аз исползвах официалния индекс CPI.
Това е всичко.
За 750 - това го смятах по друг начин, но за това има смисъл да говорим, само ако цената падне под 1050.
Все пак всичко това е само теория, никой не може да каже до къде ще стигне.
Последна редакция от winer : 03-07-2013 на 16:00
Аз искам още 10 доларчето, пък инвестициите някой друг ден ще ги мисля.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Опа, сега видях че ме питаш за 750те..... - ако падне цената под 1050, само тогава ще кажа.
Не искам да изтъквам изчисление, в което самият аз не съм поне 90% сигурен.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
http://www.c-spanvideo.org/event/221064 - много вълнуващо... беше.
Скука, скукаааа....Доколкото един рейндж може да е скучен.
![]()
Последна редакция от Eli2356 : 03-07-2013 на 16:37
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
winer (03-07-2013)
winer,
мерси за малко по-подробната информация
отчел ли си факта, че РЕАЛНАТА инфлация е доста по-висока (и то във пъти) от колкото я изкарват официално.
(данните са за инфлация , както и безработица, са значително занижени )
би ли преизчислил цената (за себе си) да речем ако инфлацията е 2 (дори 3) пъти по-голяма ?
winer (03-07-2013)
Опа сори, това с инфлацията май ми даде друга цифра.....Мамут..... Това по-долу знам че го знаеш, но ще зашочна с него .....
През 1945 се събрали чичковци от западния свят (така наречения "първи свят" и без участието на чичковци от така наречение "втори свят" - тогавашните соц. страни)
.... за да измислят, как да си оправят икономиките след втората световна.
Измислили златния стандарт и международния валутен фонд.
Америка се задължила, да поддържа злато за всеки отпечатан долар, а цялата международна търговия и калкулаций за междувалутни курсове започнали да се изчисляват през долара.
Тогава започнали да изчисляват нещо, което аз не знам какво е и как точно,
обаче изчислили че златото трябва да се фиксира на цена 35 долара (ако не ме лъже паметта, защото това го мислих преди доста време)
През 68 ли беше или 72 ли беше.... Никсън го отменя златния стандарт, защото в края на краищата довел до пълна стагнация в икономиката.
Ако приемем че през 45та година цената на златото е била 35, то колко биха били тези 35 долара сега, като им добавим инфлацията за тези години.
Отново ще кажа
това изчисление го правих отдавна, помня само крайния резултат и помня че ми се получи, че тези 35 долара през 1945 излизат нещо като 1050 долара днешни
За инфлацията ползвах индекса CPI Core Price Index.
Четох обаче менения, че този индекс нещо не бил много точен, та затова имаше някаква организация която публикува свой.
До колкото си спомням аз исползвах официалния индекс CPI.
Това е всичко.
За 750 - това го смятах по друг начин, но за това има смисъл да говорим, само ако цената падне под 1050.
Все пак всичко това е само теория, никой не може да каже до къде ще стигне.
Взех да забравям Мамут, то да не е само за това да мисляа и го смятах отдавна.
Използвах индексите на ФЕД за количеството на долари и монетарната база и MZM
http://research.stlouisfed.org/****2/categories/24
Отдавна ги смятах. Това което тогава ми беше най-важно че ако всички долари по света се вложат във злато (и нищо друго) то тогава златото би достигнало цена от около 2150
Това обаче не може да стане защото доларите са нужни не само за злато, но и за сребро и за хляб и за атомни централи, заводи, недвижими имоти ......
Миличък.... да ти кажа нещо: така като те гледам май вече играеш ролята на неофициално статистическо бюро на САЩ с обширни неофициални, но достоверни изследвания за безработицата и инфлацията в САЩ. Дотук добре. Само не разбирам защо въртиш, сучеш и все към слаб долар и скъпо злато извърташ нещата.winer,
мерси за малко по-подробната информация
отчел ли си факта, че РЕАЛНАТА инфлация е доста по-висока (и то във пъти) от колкото я изкарват официално.
(данните са за инфлация , както и безработица, са значително занижени )
би ли преизчислил цената (за себе си) да речем ако инфлацията е 2 (дори 3) пъти по-голяма ?![]()
Пп: Вярно че от 8-9 години живееш в САЩ, но все пак не знаех, че си толкова напреднал....
Eli2356,
миличка, aз за разлика от теб - мога да се обоснова (на базата на проучвания и четене на полезна информация).
твойте празнословия и некомпетентност по темата са ми през оная работа
когато се просветиш как точно се изчисляват (изкуствено занижават) индекси , рейтове и формулите който се ползват - тогава ми спори.
на - гледай :
П.С.
мога да ти покажа и много по-подробни данни и формули. ама няма смисъл така кат гледам...
Последна редакция от MAMYTA : 03-07-2013 на 16:56
Миличък, ми то не си бил ти оригиналният изследовател на неофициалната статистика. Разочарована съм.И все пак: доколкото схващам накъде биеш сега би следвало да достигнем космически нива на златните котировки. Ми.... какво друго мога да кажа освен: Пожелавам ти го искрено.
Щом толкова го желаеш...