Имаше една теория, според която, малките трейдъри като нас (с под 1 милион в мариджин акаунт)
се усещат последни (или пред-последни) когато се спука пазарен балон.
Всъщност Елиът май първи открил, че първата вълна е непресказуем фундамент,
във втората се фключват професионалните трейдъри,
а в третата - любителите и широката публика.
Последни са обикновените хора, който последни научават колко много е поскъпнало,
а и тепърва ще поскъпва златото (или каквото и да е).
Тогава всички купуват, дори с пари на заем, и когато ги похарчат, вече няма кой да купува.
Тогава и САМО тогава, се спуква балона и се обръща цената.
Ако тази теория е вярна, то тогава когато ние гласуваме над 90%, че цената ще расте
-
само и точно тогава тренда ще се обърне,
но
ако разликата между биковете и мечките е нещо като 40/60 -
то това означава че всичко е наред, че
мнозинството познава и че тренда ще
продължи.
Просто днеска се сетих, че може да си направим такава анкета и да ползваме резултатите, като барометър.
По този начин, ще имаме предимство и няма да чакаме публикуването на други индикатори на настроенията, и дори няма нужда от СОТ репорт.
Разбира се това е само теория, и тя може да работи само ако допуснем, че участниците в този форум са са обикновени хора (small speculators)
и разсъждават(ме) и имат(ме) същиоте емоций като останаклите хомо сапиенс.
За 2-3 седмици може да имаме яснота по въпроса, при наличие на ентусиазъм да тестваме нашите гласове срещу теорията и движениетио на цената.
Хайде да си представим какви ползи може да имаме, ако се окаже, че утре всички сме на бича вълна,
и ние го научим преди другите, знаейки че когато биковете са над 90% тренда се обръща?
Та нали в края на краищата
Да знаеш със сигурност каквъв ще е тренда на златото утре, е ВСИЧКО, което ти трябва за да станеш милионер!

----------
Само дългосрочно Ели, краткосрочните редовно ги бъркам
Скоред калкулацията би-трябвало да слезе до към 750.
Проблема е, че преди това може да направи много силно назъбване, затова отварям само малки обеми (за да издържа ако се назъби с големи корекций)
От сега да ти кажа, че когато падне до 750, аз ще спра да го търгувам защото ще стане непредсказуемо.
Може и преди това да спра.
Все пак много зависи от обстоятелствата.
Когато това стане ще се търся друг балон - мисля че го виждам вече,
но ще мине поне още една година докато се спука.