аз само не разбрах ква е ползата от тая анкета ???
който победи (има повече проценти ) - утре пазара трябва да се съобразява с него ли ???
![]()
аз само не разбрах ква е ползата от тая анкета ???
който победи (има повече проценти ) - утре пазара трябва да се съобразява с него ли ???
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
winer (02-07-2013)
Иха де да можеше пазара да се съобразява с нас щеше бая парици да направим...златото на D1 в момента е досигнало 23 фибо, но предполагам, че може да корегира спада до 38 фибо и после пак сме надолу...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
winer (02-07-2013)
Имаше една теория, според която, малките трейдъри като нас (с под 1 милион в мариджин акаунт)
се усещат последни (или пред-последни) когато се спука пазарен балон.
Всъщност Елиът май първи открил, че първата вълна е непресказуем фундамент,
във втората се фключват професионалните трейдъри,
а в третата - любителите и широката публика.
Последни са обикновените хора, който последни научават колко много е поскъпнало,
а и тепърва ще поскъпва златото (или каквото и да е).
Тогава всички купуват, дори с пари на заем, и когато ги похарчат, вече няма кой да купува.
Тогава и САМО тогава, се спуква балона и се обръща цената.
Ако тази теория е вярна, то тогава когато ние гласуваме над 90%, че цената ще расте
- само и точно тогава тренда ще се обърне,
но ако разликата между биковете и мечките е нещо като 40/60 -
то това означава че всичко е наред, че мнозинството познава и че тренда ще продължи.
Просто днеска се сетих, че може да си направим такава анкета и да ползваме резултатите, като барометър.
По този начин, ще имаме предимство и няма да чакаме публикуването на други индикатори на настроенията, и дори няма нужда от СОТ репорт.
Разбира се това е само теория, и тя може да работи само ако допуснем, че участниците в този форум са са обикновени хора (small speculators)
и разсъждават(ме) и имат(ме) същиоте емоций като останаклите хомо сапиенс.
За 2-3 седмици може да имаме яснота по въпроса, при наличие на ентусиазъм да тестваме нашите гласове срещу теорията и движениетио на цената.
Хайде да си представим какви ползи може да имаме, ако се окаже, че утре всички сме на бича вълна,
и ние го научим преди другите, знаейки че когато биковете са над 90% тренда се обръща?
Та нали в края на краищата
Да знаеш със сигурност каквъв ще е тренда на златото утре, е ВСИЧКО, което ти трябва за да станеш милионер!
----------
Само дългосрочно Ели, краткосрочните редовно ги бъркам
Скоред калкулацията би-трябвало да слезе до към 750.
Проблема е, че преди това може да направи много силно назъбване, затова отварям само малки обеми (за да издържа ако се назъби с големи корекций)
От сега да ти кажа, че когато падне до 750, аз ще спра да го търгувам защото ще стане непредсказуемо.
Може и преди това да спра.
Все пак много зависи от обстоятелствата.
Когато това стане ще се търся друг балон - мисля че го виждам вече,
но ще мине поне още една година докато се спука.
Последна редакция от winer : 02-07-2013 на 01:12 Причина: Добавих няколко реда
Eli2356 (02-07-2013)
И аз съм така с краткосрочните и дългосрочните. Само дето май все още не разпознавам толкова добре балоните като теб, по-скоро не съм им обръщала внимание, но явно си заслужава. Ще се постарая да се усъвършенствам в това отношение.................................
Само дългосрочно Ели, краткосрочните редовно ги бъркам
Според калкулацията би-трябвало да слезе до към 750.
Проблема е, че преди това може да направи много силно назъбване, затова отварям само малки обеми (за да издържа ако се назъби с големи корекций)
От сега да ти кажа, че когато падне до 750, аз ще спра да го търгувам защото ще стане непредсказуемо.
Може и преди това да спра.
Все пак много зависи от обстоятелствата.
Когато това стане ще се търся друг балон - мисля че го виждам вече,
но ще мине поне още една година докато се спука.
Благодаря за мнението. И аз отдавам повече превес на късите но точно докъде ...Ако, то до 1000 съм по-склонна да приема. Дори сега ми е леко непредсказуемо. Ще почна и аз да се оглеждам за други балони май... до изясняване на ситуацията тук.
![]()
Последна редакция от Eli2356 : 02-07-2013 на 01:18
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
winer (02-07-2013)
winer,
мой човек :
1- един от големите беше казал "When others are crying, I'm buying."...позамисли се малко колко гениалност има в тая кратка мисъл...
2- какви изчисления си си правил - мен, а и предполагам всички останали тука - слабо ги интересува (нищо лично)
3- статистика/анкета/барометър - прави ли се от 10-20 човека ве мой ???
4- не правиш елементарна разлика между балон и манипулация...
5- знаеш ли колко минни компании за добив на ценни метали са пред закриване, защото поради ниските цени на златото и среброто не могат да си покриват разходите за добив. И какво ще стане с търсенето/предлагането след това ?
ей ти жокер :
изписал си 1 камара глупости - добре, че има кой да ти ги чете и да им се радва
както казах - нищо лично. само се заяждам
P.S.
предполагам са ти задали някоя курсова задача по статистика в гимназията - и си търсиш опитни зайчета
Последна редакция от MAMYTA : 02-07-2013 на 04:01
Добро утро колеги.хайде те магазина отворил.късо злато от 1259,16 побързайте защото промоцията ще свърши
![]()
Spekulanta, А какво ще кажеш за дълги от 1260, 00
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Spekulanta, Това четох преди малко та се чудя може и на дълги да тръгне
Gold rises amid bargain hunting, talk of rising physical demand
http://www.investing.com/news/commod...-demand-249719
с тези способности за анализ и отиграване не виждам за какво са ти анкетитеАз съм добре. Благодаря че попита
От миналото лято (този пост:
https://forum.bg/showthread.php?21-%...428#post182428
) отварям само къси при златото.
Направих прекрасен профит
Надавам се и ти да синие сме някакви мишки тук спрямо теб
честито за печалбата и да си я харчиш с кеф![]()