Само че не се знае в кой момент цената ще достигне трендлинията и следователно на каква котировка. Ако е днес - 1352, утре - 1353, други ден - 1354 и т.н ...аз така ги видя нещата... нагоре до 1460 , надоле до 1370![]()
ама в обратната последователност
Прикачен файл 1107
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
права си, но на тебе кво ти пука??? до пипс ли ще се целиш ???
важното е, че ти (и няколко милиона като теб и мен) имаш някакъв ориентир...
след това имаш 2 варианта - пробив или корекция...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Понеже говорим за спад и евентуален пробив на досегашната ключово подкрепа 1321,процедираме по следния начин:
1423 ти е началото на сегашното движение,нали! .....Значи ценовият дневен-диапазон е момента ни е 1423 до 1321,демек този който ни интересува понеже цената не е излязла от него! Цялата му дължина е 102 пункта (1423-1321)=102......При пробив на подкрепата следва целият диапазон(102...) да се умножи по ФИБО-коефициента - понеже е спад и приемаме че нямаме скорошна като ВРЕМЕ подкрепа,използваме коефициенти на Фибоначи над 1.000,т.е. 1.146; 1.236;1.382;1.500;1.618;1.764;1.854;2.000 и т.н (над 2.000 подходът е същият....2.146......,2.500 ;.... 2.854.....3.000 и тн.) докато цената се закрепи......
Значи сметката е => (1423-1321)*1.146 = 116.89 или приблизително 117....Това 117 изваждаме от изходната точка на спада (1423) ,или 1423-117=1306, значи 1306 е евентуална следваща подкрепа ако 1321 падне ......Нататък сметката е абсолютно същата и за 1.236 и останалите...........
При силни трендове - както беше бичия на златото от 2009 до 2012 г. сметката може да се води и на седмична графика !
Методът не е съвсем точен,но дава ориентировъчна база за бъдещи движения - важно е и да не се контри!
При покачване,сметката е аналогична,като величината на диапазона се прибавя към подкрепата (дъното) откъдето приемаме че е започнало движението! И пак се изплзват същите ФИБО-коефициенти!
Всъщност методологията я има описана от Томас Демарк в "Технически анализ - нова наука" - издание на руски и английски има май още из нета......Да не си мисли някой, че е измислена от мен.....![]()
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
Indexi - Predaj Se Srce (Live in Bulgaria, 1973.)
SPART,
що не си добавиш съответните нива към Фибо инструмента и да не се мъчиш да ги смяташ на ръка ???
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Мамуте,щото нямам доверие на готовата графика пък и съм мобилен! Понякога нямам нет подръка,но пък имам винаги до себе си котировките за минали периоди извадени в екселски таблици....Иначе си прав- да по-удобно е и дори МТ4 а сигурно и МТ5 ги смятат автоматично на графиките ....Поправям се - не,ДОРИ,а направо ги смятат....колега току-що ми подхвърля някъф линк със скрипт който ги слага директно върху графиката......Поначало аз съм "старомоден", щом иде реч за СИГУРНОСТ НА ДАННИТЕ.....
О трудностях необходимо говорить в процессе их решения, а не по результатам невыполнения тех или иных поручений!
Indexi - Predaj Se Srce (Live in Bulgaria, 1973.)
така по-може... знам кво е да не можеш да си опънеш 1 фибоначи на мобилния
аз по тая логика - на скриптове много много не вярвам
не се знай кой ги е писал и какво точно е написал...
Последна редакция от MAMYTA : 18-06-2013 на 21:11
я да задам аз един въпросПонеже говорим за спад и евентуален пробив на досегашната ключово подкрепа 1321,процедираме по следния начин:
1423 ти е началото на сегашното движение,нали! .....Значи ценовият дневен-диапазон е момента ни е 1423 до 1321,демек този който ни интересува понеже цената не е излязла от него! Цялата му дължина е 102 пункта (1423-1321)=102......При пробив на подкрепата следва целият диапазон(102...) да се умножи по ФИБО-коефициента - понеже е спад и приемаме че нямаме скорошна като ВРЕМЕ подкрепа,използваме коефициенти на Фибоначи над 1.000,т.е. 1.146; 1.236;1.382;1.500;1.618;1.764;1.854;2.000 и т.н (над 2.000 подходът е същият....2.146......,2.500 ;.... 2.854.....3.000 и тн.) докато цената се закрепи......
Значи сметката е => (1423-1321)*1.146 = 116.89 или приблизително 117....Това 117 изваждаме от изходната точка на спада (1423) ,или 1423-117=1306, значи 1306 е евентуална следваща подкрепа ако 1321 падне ......Нататък сметката е абсолютно същата и за 1.236 и останалите...........
При силни трендове - както беше бичия на златото от 2009 до 2012 г. сметката може да се води и на седмична графика !
Методът не е съвсем точен,но дава ориентировъчна база за бъдещи движения - важно е и да не се контри!
При покачване,сметката е аналогична,като величината на диапазона се прибавя към подкрепата (дъното) откъдето приемаме че е започнало движението! И пак се изплзват същите ФИБО-коефициенти!
Всъщност методологията я има описана от Томас Демарк в "Технически анализ - нова наука" - издание на руски и английски има май още из нета......Да не си мисли някой, че е измислена от мен.....- приемаме, че сме в твоя пример - преди пробива на 1320 е имало 2 връхчета - 1422 и 1485 - за сметките взимаме последата точка, от която е тръгнал пробива, а не цялата ширина на диапазона, така ли?
тук мисля вече днес да търся вход за дълги........................................
"Respect everyone. Know life is unfair. Take risk. Step-up in the tough times. Face down bullies. Lift the downtrodden. And never, ever give up."
pablo (19-06-2013)