Иначе книжката е увлекателна за трейдърско четиво,но дотам.Аз лично не видях нещо което да ми е от полза в търговията.
Иначе книжката е увлекателна за трейдърско четиво,но дотам.Аз лично не видях нещо което да ми е от полза в търговията.
compos sui
След като ги следваш,докъде стигна?Тук нека всеки сподели има ли свои правила,които следва докато търгува!
Аз лично имам един списък,който съм сложила на видно място и се старая да го спазвам.Той е следният:
1.Търгувай с тренда!Кой тренд?На кой фрейм?
2.Ограничавай загубите и оставяй печалбите да растат!Докъде?Не се ли смята преди отварянето на поръчката.
3.Търгувай графиката,а не парите!Т.е.купувай и продавай графики...
4.Не преследвай пазара,изчакай втори шанс!Не го преследвай,а го следвай..май е същото
5.Никога не купувай само защото е евтино ,и никога не продавай само защото е скъпо!Ако махнеш "само" става -купувай евтино и продавай скъпо,т.е точно обратното.
6.Търгувай само финансови инструменти с добра ликвидност и обем на пазара!Ликвидноста ти я осигурява брокера,предполагам имаш предвид,с по-голяма волатилност.
7.Никога не добавяй към губеща позиция,а просто излез от пазара и изчакай по добра възможност!Зависи от стратегията ти,дали градиш позиция или си краткосрочен
8.Когато се съмняваш стой на страна или затвори позицията!Кога НЕ СЕ СЪМНЯВАШ?
9.Знай как и кога ще затвориш позицията си ,още преди да си я отворил!Това като точка 2.
10.Винаги използвай стоп поръчки за ограничаване на загуби!Като т.2. и 9,повтаряш се ..
11.Премествай стоповете за гарантиране на поне малка печалба при първа възможност!Кога е "първа възможност",зависи от брокера..след 2-5 пипа
12.Понякога предпазването на сметката е по важно от увеличаването и!
Това само "понякога",а в другите случаи как е ?
Това са моите простички правила ,които се старая да следвам.
Надявам се да споделите вашите и темата да ви е полезна!
п.с.шегувам се ...![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Първоначално написано от rusalita Виж мнението
Тук нека всеки сподели има ли свои правила,които следва докато търгува!
Аз лично имам един списък,който съм сложила на видно място и се старая да го спазвам.Той е следният:
1.Търгувай с тренда!Кой тренд?На кой фрейм?
2.Ограничавай загубите и оставяй печалбите да растат!Докъде?Не се ли смята преди отварянето на поръчката.
3.Търгувай графиката,а не парите!Т.е.купувай и продавай графики...
4.Не преследвай пазара,изчакай втори шанс!Не го преследвай,а го следвай..май е същото
5.Никога не купувай само защото е евтино ,и никога не продавай само защото е скъпо!Ако махнеш "само" става -купувай евтино и продавай скъпо,т.е точно обратното.
6.Търгувай само финансови инструменти с добра ликвидност и обем на пазара!Ликвидноста ти я осигурява брокера,предполагам имаш предвид,с по-голяма волатилност.
7.Никога не добавяй към губеща позиция,а просто излез от пазара и изчакай по добра възможност!Зависи от стратегията ти,дали градиш позиция или си краткосрочен
8.Когато се съмняваш стой на страна или затвори позицията!Кога НЕ СЕ СЪМНЯВАШ?
9.Знай как и кога ще затвориш позицията си ,още преди да си я отворил!Това като точка 2.
10.Винаги използвай стоп поръчки за ограничаване на загуби!Като т.2. и 9,повтаряш се ..
11.Премествай стоповете за гарантиране на поне малка печалба при първа възможност!Кога е "първа възможност",зависи от брокера..след 2-5 пипа
12.Понякога предпазването на сметката е по важно от увеличаването и!
Това само "понякога",а в другите случаи как е ?
Oтносно написаното в червено....
1. Зависи какъв тип трейдър си
2. В общи линии е така и зависи от т.1
3. Не...Купуваш и продаваш съобразявайки се къде е цената на графиката
4. Не е точно така, защото може да се окаже, че си купил връх или продал дъно
5. И да се махне само смисълът остава същият, което е правилно
6................................
7. Зависи от управлението на капитала
8. Има ли съмнение, значи не знаеш какво правиш на пазара
9.....................................
10......................................
11. Не от брокера, а от стратегията
12. Увеличаването на сметката е най-важно
----------
Сакси, не съм съгласен с тебФорекс е само един от пазарите на които имаме възможност да търгуваме. А за да се постигне успех в който и да е бизнес, трябва да се гледа ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЕРИОЗНО на него
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
rusalita (26-05-2013)
Фицжералд,
правилата са многозначни и погледнати от различен ъгъл,говорят различно.
Дамата е права и ти си прав.И аз не съм крив
Много се надъхват по темите (за бонуси ли е цялата еуфория).Хубаво е всеки да мери с неговия аршин,да няма разплакани на финала.
![]()
Някои го правят за бонуси, други неА различните мнения са хубаво нещо, за тези които тепърва търсят
Избор трябва да има
![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
За тебе ясно,гледаш все да се докараш до повръщане.
.................................................. .................................................. .......