А аз утре може и да ти подскажа, как можеше да изкараш днес парички от еврото по ишимокуАЗ ще ви оставям колеги ще ви пожелая лека и спокойна вечер
че много ме заболя главата от тоя комп цял ден пък и пазара не
отвори в моя полза днес се оаках още понеделник не че ми пука за 10 $
но можеха и да са повече. Утре ще наваксвам какво сте писали. Лека от менеако ти е интересно де
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
greedforsuccess уважения.ама от тебе само ала бала.прочети там.прочети онатам.ако има нещо да кажеш конкретно като отговор на зададения въпрос.ок.досега отговор от тебе не съм видял на нито един мой въпрос.ти прочете ли внимателно какво аз написах.при условие че няма инфо от по висок порядък.разполагаме с наличното.вслучая това двойно дъно пак казвам поже да върже на теста на пробива и фибото отива в коша.не го отричам просто задох въпрос.и то не към теб.kairos мислел съм по подобен начин преди време, защото ми липсваха нужните знания и опит. Вземи прочети по темата, да се запознаеш какво е фибото, какво е цикличността и може, може и да направиш някои доста дълбокосмислени заключения. Но не да четеш като роман написаното. Вниквай в нещата.
Аз много не го използвам, защото доста скалпирам и повечето от нещата ми идват излишни, но има много истина. Фибо нивата изобщо не са за пренебрегвани, но си имат особеностти и многжество правила. Ловенето на дъната и върховете до пипс, не са случайни и късметлийски събития. Има неща, които не се казват. Няма и да ги срещнеш свободно. Но сам можеш да стигнеш до тях.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Е затуй те обичам бе слънчице, щот си умничко, па макар и русичкоАко имаме започнал бичи тренд и чакаме за да влезнем по фибо корекция, ако цената направи двоен връх, то затварянето на най високият кендъл трябва да е под затварянето на този от предишният връх, шипа не е от значение, затова и не чертая ново фибо
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
благодаря ти за отговораБравосКогато използваме фибо, по същият начин, както с всяко помагало изхождаме от голямата към малката рамка, тоест времеви интервал. Та, ако сме забелязали, че тренда на 1 час вече се изчерпва, тоест преминал е своите 3 фази, минаваме на 15 мин графика и наблюдаваме цената. В повечето случаи на пазара много от трендовете при ЕУР/УСД завър'ват именно със пробиви на такива фигури. Та ако сме забелязали че тренда на 1 час е изчерпан и цената направи ново дъно по ниско от предходното, ако сме били в бичи тренд то за нас е сигнал, че е възможно обръщане на тренда. При влизане на фибо корекция, прецизираме входа си, защото голяма част от участниците на пазара сключват сделките си там.
.тука споменаваш вече и по високия порядък.но от картинката.това не се разбира много.
![]()
Единствено 1 ЕМА, фибо и тренд линии
п.п. Това е към Емоямбол
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
Имаме си бичи, имаме си и мечи тренд. Фибото е по бичия тренд от началото на годината. Но когато цената се замотае около 23,6 няма ли да се замислиш дали е корекция или се връща в мечия тренд? И ако отиде до 100% фибо няма ли това да го изтриеш и да си чертаеш ново?
Uploaded with ImageShack.us
МолаВ някой от предишните си постове споменавах, че преди да се оглеждаме за вход по малките времеви интервали, задължително трябва да проверим, какъв е тренда по големите. Аз предпочитам 15 мин и 1 час или 1 мин 15 мин като комбинация.
А Грийди е симпатяга, но е с много характер, не го кори![]()
вече беше споменато, че въпроса е към фицката, но аз ще отговоря заради другите колеги (които ги интересува)аз ще се наема да питам фицката.понеже от фибо много не вдявам.да не кажа хич
.за какво ти е на практика това фибо
.търгуваш първата корекция на нов тренд.след пробив на бичата трендлиния.и тест до дъното на мечия аутсайд на върха.ако сметнем че това е логика заради това че виждаме какво става после.може спокойно модела да се възприеме като двойно дъно което едновременно е фалшив пробив на предното дъно.съответно чакаме тест на пробива на двойното дъно.такъв няма.но знаем че има накачулени дълги.които ще бъдат изпържени.съответно влизаме на късо.естествено доста по късно.но тук говорим за възприемане на ситуацията без да знаем какво ще стане т.е. ползата от фибото според мен тук е нулева.понеже ако теста на двойното дъно беше вързал щеше да има бит предходен връх с голяма вероятност.тогава въпросния сигнал щеше да е с нулева стойност
.това естествено е според мен.но аз съм новобранец и може да съм в голяма грешка.
в така поставения въпрос има един проблем, който не е известен на начинаещите - когато някой тръгне да търгува, то той трябва да има система за търгуване. Тук се смесват два вида системи - трендследвща и тренд обръщаща. Ако сме избрали трендследваща, ще изтъргуваме двойното дъно, ако е трендобръщаща - търгуваме ситуацията на фицката. По този начин не се налага да се чудим, кой инструмент да използваме.
само да внеса яснота че там където съм отбелязала по високото дъно в случая е на 50 но спокойно може да слезе да тестне долното и за отбелязване е, че в повечето случай прави доста повече от 61,8 най често от там нагоре ..и още едно уточнение че начертаното е в прекалено голям времеви порядък и как ще стигне до целта цената няма как да нарисувам важното е че ще стигне до тами тук има втори сценарии в зависимост дали ще пробие тренд линията но това е друга тема ..
Последна редакция от ef4e : 19-03-2012 на 22:31
гейша -философ
Всички ние имаме два избора :да си изкараме прехраната или да нарисуваме платното на живота си !
На същата тази графика си сложи едно фибо от @4247 до дъното и едно фибо експаншън от дъното до @3320 и ми кажи къде свършваИмаме си бичи, имаме си и мечи тренд. Фибото е по бичия тренд от началото на годината. Но когато цената се замотае около 23,6 няма ли да се замислиш дали е корекция или се връща в мечия тренд? И ако отиде до 100% фибо няма ли това да го изтриеш и да си чертаеш ново?
Uploaded with ImageShack.us