Та, предпочитаният от мен метод на търговия е по графика. Сиреч, наблюдавам как се движи цената, чертаеща линия, кендъли, барове и т.н. на монитора. Графиките могат да бъдат гледани в различни времеви интервали, като съответно при по-големите, ТРЕНДОВЕТЕ са по-големи, а от там и стинките, които ще ПЕЧЕЛИТЕ или ГУБИТЕ. Всеки един търговец определя сам за себе си, дали ще търгува по 5 мин графика и ще търси 20-30 пипа или по дневна за 300-500 пипа. Лично аз предпочитам малките графики : 1 и 5 мин. И 1 час. Защо Ами мнооо просто , ЩОТО ТЪРГУВАМ ФОРЕКС И ИНДЕКСИ . Поради силната волатилност на пазара и ливъриджът, който ползваме, е важно къде ще е цената след 1 мин. , след 5 , днес. За да направите кинти на тоз пазар трябва да търгувате на момента. Ако отворите позиция и държите 4 месеца примерно за 1300 пипа, то аз за същото време ще съм направил минимум 2 пъти повече от вас . А ако ви хване рейндж, в най добрият случай ще сте на 0 , а аз пак ще съм с 2500 пипончета в джоба . Тук НЕ ТЪРГУВАМЕ акции. При тях можем да мислим за месеци, години и т.н. Ако вие си отворите сметка примерно с 1000 $ и ползвате ливъридж 1:1 , то по-добре си търсете работа, която ще ви издържа и в свободното време цъкайте Форекс, като моят син на PlayStation-а.
Гледайте графиките и ги разучавайте . Прекарайте стотици и хиляди часове в наблюдение, за да разучите как се движи това животно. Ще чуете много „ търговци „ да ви казват, че графиката ни показва къде е била ЦЕНАТА, но не и къде ще отиде . ГРЕШНО ! ТРЕНДА е като див кон . С познания, сърце и внимание ще го обяздиш.