Едва ли някой да ми помогне, но : искам папката Program files да не е на един дял с операц.система както си го прави автоматично, но като се опитах да преместя Program files на друг партишън (дял) ми даде, че не може. Знам, че може всеки път да задавам ръчно програмите да се инсталират на друг дял в друга папка, но не ми се иска да е така, а да си го прави по дифолт. Идеята ми беше, ако нещо се скапе и трябва да преинсталирам опер.система програмите да се запазят.
Ето какво сътворих (размерът на дяловете може да се променя впоследствие), има и един скрит дял, защото не е именуван още;

И това не исках да е така - исках Windows да е на дял В, който е системен, но ми даде, че "windows не може да се инсталира на дял с NTFS формат", пък след инсталацията ми пише, че този дял е FAT32 формат, а другите два - NTFS, където е и Windows? System делът си остана празен, а на стария лаптоп точно там ми е операц. система. Ще потърся инфо в нета и може да ми писне накрая и да преформатирам/преинсталирам наново, че нещо не ме кефи така.