Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Mи щом е така, нека ми изчисляват данъка по доходи от чуждестранен брокер в карта в чужда банка, ако случайно научат, че се занимавам с форекс. Oсвен това спадам в категорията "Не е местно физическо лице лицето, което има постоянен адрес в България, но центърът на жизнените му интереси не се намира в страната."Eli2356, точно копнах да ти цитирам закона, но видях, че ти е копиран.
Изрично е дефинирано, че от валутна търговия се дължат пари. Дължат се и осигуровки. Имаш официално признати разходи като ФЛ, ти може да знаеш трикове да не плащаш, но нито аз , нито счетоводната къща, която ползвам не знаят такива законни. (знам, че и ти не знаеш такива). Аз проблема за мене съм си го решил с чуждестранен юридически субект, но за минали години съм си плащал данъците. Те самите данъци не са проблем, идват на 7% като махнеш всички вратички, осигуровките са тегави.
п.с. И ако знаеш как мразя някакви назидателни типчета, дето 1 лев данък не са платили през живота си, освен ддс-то на киселото мляко в магазина, но иначе са първи експерти в спора.Останалите данъци и осигуровки (за извън форекса) редовно си ги плащам, въпреки, че и това не заслужават.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
виж са моето момичеедно е това, което в момента твърдиш. съвсем друго е твърдението ти , че според чл.13 на ЗОДФЛ не се дължат данъци/ което е пълна глупост естествено, породена вероятно от дислексия / а трето е да ми обясняваш , че знаеш легални начини да заобиколиш закона. реши най-накрая кво искаш да кажеш и да дискутираме, че се омота кат пате в кълчища , а и аз се връщам от там , на където ти си се запътила
![]()
Последна редакция от greedy : 21-02-2013 на 18:08
Ели, никой няма да научи, че се занимаваш, ако не минат няколко трансфера по 5-6к и нагоре, другият вариант е бг брокера да прати справка на края годината в НАП, третият, НАП да си поиска справка.Mи щом е така, нека ми изчисляват данъка по доходи от чуждестранен брокер в карта в чужда банка, ако случайно научат, че се занимавам с форекс. Oсвен това спадам в категорията "Не е местно физическо лице лицето, което има постоянен адрес в България, но центърът на жизнените му интереси не се намира в страната."Останалите данъци и осигуровки (за извън форекса) редовно си ги плащам, въпреки, че и това не заслужават.
Аз затова казах, че инстата има своята добра страна, а именно картата, която ти дава спокойствие, ако изкараш?
Как сте агънца???
Зарадвахте ли нечия трапеза?
kypa (21-02-2013)
Благодаря за уточненията, но за мен те нямат никакво практическо значение, защото не водят до плащане. Законът си е заобиколен по презумпция.виж са моето момичеедно е това, което в момента твърдиш. съвсем друго е твърдението ти , че според чл.13 на ЗОДФЛ не се дължат данъци/ което е пълна глупост естествено, породена вероятно от дислексия / а трето е да ми обясняваш , че знаеш легални начини да заобиколиш закона. реши най-накрая кво искааш да кажеш и да дискутираме. щото аз се връщам от там , на където ти си се запътила
![]()
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
виж са моето момичеедно е това, което в момента твърдиш. съвсем друго е твърдението ти , че според чл.13 на ЗОДФЛ не се дължат данъци/ което е пълна глупост естествено, породена вероятно от дислексия / а трето е да ми обясняваш , че знаеш легални начини да заобиколиш закона. реши най-накрая кво искаш да кажеш и да дискутираме, че се омота кат пате в кълчища , а и аз се връщам от там , на където ти си се запътила
Недей обижда дислектиците,те са го разбрали, че пак ще се търкаляме по форума.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
мисля да пробвам една дълга тук, пък каквото стане.............
Чуждестранният брокер много се е затърчал да праща справки на българския НАП. А тегленето от банкомат от сметка, която не е в Бг не се брои за облагаем трансфер. Мога да си ги изтегля от всяка точка на света. Както казваш за Инста картата - ще ми хванат опинците.Ели, никой няма да научи, че се занимаваш, ако не минат няколко трансфера по 5-6к и нагоре, другият вариант е бг брокера да прати справка на края годината в НАП, третият, НАП да си поиска справка.
Аз затова казах, че инстата има своята добра страна, а именно картата, която ти дава спокойствие, ако изкараш?![]()
Да добавя, че и задължение за регистрация по ЗДДС има, по принцип. Физическо лице, което търгува на НЕРЕГУЛИРАН пазар формира салдо над 50 хил.лв. – положителна разлика от печалбите и загубите на годишна база въз основа на всичките си сделки през годината. И лицето се занимава системно (по занятие) с тази дейност, сиреч основния му доход от търговия с финансови инструменти. Друг е въпроса, че е толкова хлъзгава материя и данъчните се озъртат като лалугери като ги настъпиш по-компетентно, но си имат спуснато указание и риска е реален. Така, че умната!![]()
venceremos
Новак, наскоро спомена, че познаваш лично една известна психиатърка - добре ли мина лечението ти или остана нещо за доизлекуване, че на мен вторият вариант ми се чини по-вероятен.
Та какви казваш са вижданията ти за еврото?