Да, тамън като качи това, което имам, може да сравним дали е едно и също.
Да, тамън като качи това, което имам, може да сравним дали е едно и също.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
kypa (12-07-2015)
в спама се задават най-баналните въпроси, чиито отговори понякога откриват основни парадокси в теорията и скъпо струващи грешки в стратегията
част от теорията на Ган е трендоследяща стратегия - суинг търговия - тя е и публикувана в книгите му като базово знание, насочено към тогавашните "инвеститори" - по-дългосрочните спекуланти в стоковия пазар
иначе (това е мое мнение) геометричните ъгли и 50%/25% нива би трябвало да описват динамиката в търсенето и предлагането, които движат цената - по този начин върхове и дъна се разглеждат отделно, определя се водещата сила на съответното движение и на база на това се определя дали това е тренд или краткосрочно и нетрайно изменение в цените и въз основа на времевия период на движението и количественото изменение в силите се търгува по връхчетата - които всъщност са нива на търсене и предлагане
Нямам много знания и опит в пазарите, затова и напредвам бавничко и в теорията и в практиката![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не, че аз имам опит, откак ми е регистрацията във форума оттогава търгувам.
Направила съм си засега някаква система, но човек спре ли да чете и да си оглежда нещата, независимо дали за форекс или за друго говорим, почва се тъпчене на едно място и няма развитие.
Бях спряла да чета за известно време, че в главата ми беше станало каша от информация, за да мога да си изчистя нещата.
пропускаш нещо есенциално , кое е първичното .. Пазарът или т.н. т-я Ган( виж за астролог наистина го е бивало и днес вероятно щеше) ........, от там и ще се сетиш предполагам колко е обречено тва с ъгълчетата ..
и това също >>>>>
без коментар понеже сам си го цитирал ..насочено към тогавашните "инвеститори" - по-дългосрочните спекуланти в стоковия пазар![]()
kypa (12-07-2015)
тези трябва да саhttp://www.reliableforexsignals.com/...NA-U.D.GAN/439
За такива правила ли става въпрос?
а иначе в оригинал, както и малко на руски:
www.gann.su
а това е една много богата безплатна библиотека:
www.forex-warez.com/download
Emil Enchev (16-02-2013), Eli2356 (16-02-2013)
RyMu,
Дали е Ган, Блукс, Рос ...не си ли го напаснеш нищо не става ...аз не мисля, че ми е нужно да си усложнявам живота и се задълбавам ...
въпреки това не трябва да спираме да ровим ...пък и като ще е спам ...поне да е стъпил на Великите теоретици![]()
идеята на теорията е да опише реалността - пазара;
ъгълчетата са едни от математическите зависимости, с които това се случва за тази теория
пазарните ситуации се развиват във времето - първична промяна (увеличение или намаление на търсене и предлагане) оказва влияние на пазара за известен период напред във времето - ако има ъгълче, което се предполага да ограничи движението към края на този период, а то не го направи - значи има нова промяна в пазара и калкулациите ни не отговарят на истината. Ако движението спре във ъгълчето - значи ситуацията си е същата и можем да влезем в пазара с очакване на противоположното ниво по същата калкулация - т.е. от връх до дъно или обратно (това пак е мое разбиране и може да не отговаря на истината за теорията на Ган)
----------
По-рано търгувах по теорията на Бил Уилямс, в Рос не съм се задълбавал защото от малкото прочетено ми се стори част от Бил Уилямс.
Обаче ако приемем, че примерно Кука на Рос във възходящ тренд означава ниво на предлагане, с ъглеца можем да измерим това предлагане - ако 1х1 ъгълът от Куката бъде пресечен преди 1х1 ъглецът от началото на тренда, често можем да влезем по посока на тренда на по-добра цена и с по-голяма вероятност за успех отколкото чрез Trader's Trick Entry или Thumb Trade![]()
ясно де, ( това за идеята на теорията) , имах предвид ,че реалността е доста променена , пазарите са в доста по - малка степен "чисти" .. , там горе думата може би не е точно обречено а безсмислено усложнение , понеже на мен не ми трябва "теорията " му , за да виждам как се движи цената и къде спира ,това е видимо и с далеч по- прости, и по - малко шарени "методики" за чертаене
покажи с картинка ако може ...Обаче ако приемем, че примерно Кука на Рос във възходящ тренд означава ниво на предлагане, с ъглеца можем да измерим това предлагане - ако 1х1 ъгълът от Куката бъде пресечен преди 1х1 ъглецът от началото на тренда, често можем да влезем по посока на тренда на по-добра цена и с по-голяма вероятност за успех отколкото чрез Trader's Trick Entry или Thumb Trade![]()
![]()
"чисти" предполагам имаш предвид без спекуланти или без външна намеса (контрол от маркет-мейкъри) - идеята е да се определи водещата сила (която ще причини тренд или друг вид движение) и дали изобщо има такава, а не липса на водеща сила и насокаясно де, ( това за идеята на теорията) , имах предвид ,че реалността е доста променена , пазарите са в доста по - малка степен "чисти" .. , там горе думата може би не е точно обречено а безсмислено усложнение , понеже на мен не ми трябва "теорията " му , за да виждам как се движи цената и къде спира ,това е видимо и с далеч по- прости, и по - малко шарени "методики" за чертаене
"прекалено" ликвидното маркетмейкърско търсене и предлагане също се виждат по Ъглеца - както и по всяка подкрепа/съпротива или МА - цената се "усуква" около него; когато има тренд цената реагира на ъглеца и сменя посоката (както трендлиния или Moving Average)
Предимството на Ъглеца пред moving average и трендлинии е, че може да бъде построен от една точка и положението му се знае напред във времето независимо от цената
п.п. шаренииката идва от многото допълнителни линии по "ветрилата" и квадратите, ако се чертаят само Ъглеците, които се използват изобщо не е толкова шарено![]()