Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Олег , на картинката съм дал моя вход за дългите. До един момент вървеше тегаво , но както и да е. Имам питане за каналите:
Канал 1 е пробит , след което цената се връща в неговата зона.
Чертая канал 2 . В зоната с кръгчето за мен е удачен вход , но се пада долна граница на единия и горна на другия . Имаме и пробита съпротива . Канал 1 губи ли валидността в случая ,или не?![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
RyMu (22-01-2013)
kristo, аз предпочитам да използвам последните формирования на цената, тъй като считам тях за най-акуратни. В този смисъл, първият канал дали е валиден, вече не ме вълнува, защото за мен важен е втория.
Там където си отбелязал дългата е чудесна и си достига и таргета от пробива на канала(синият). Освен това е след превъзходно флагче.
Имаш в предвид дългата , там където съм отбелязал с кръгчето , а не след двойното дъно?kristo, аз предпочитам да използвам последните формирования на цената, тъй като считам тях за най-акуратни. В този смисъл, първият канал дали е валиден, вече не ме вълнува, защото за мен важен е втория.
Там където си отбелязал дългата е чудесна и си достига и таргета от пробива на канала(синият). Освен това е след превъзходно флагче.
Флагчето ....... ясно
Последна редакция от kristo : 22-01-2013 на 17:51
Сори, не видях първият ти вход. Там аз не бих влизал.
Ако въобще търся дълга ще е едва на третият тест на подкрепата, който се пада дънцето над обозначението ти за канал 2, с първа цел синята хоризонтала, която е горна част на рейнджа.
Oleg, след колко поредни входа по 9/30 спираш да ги взимаш...имам предвид ако си имал 4-5 поредни входа в един тренд...................
6-ти,7-ми би ли взел даже и да е по правилата и да дава добър вход.
Зависи къде се намира цената. Ако е до някоя съпротива/подкрепа и виждам, че движението дава признаци на изтощение, може и да не влеза.
----------
Нещо полезно попита Наско в другата тема, което считам за добре да бъде поместено в тази.
Чийто отговор е този тук:
Няма как да спрат. Човешкото мислене си е абсолютна стойност, каквито и алгоритми да се задават, те са зададени от хората, единствената разлика е във волатилността и ликвидността. Просто пазара се движи в цикли, а това не го считам за промяна, защото си е част от механизма на пазара. Брейкаутите, няма да спрат, пулбеци винаги ще има, трендовете и каналите са основоположни в цялата природа на каквото се сетиш. Това не е нещо което е подвластно на волята на хората. Промяната която се носи от форумите е, че върлите индикаторджии създават трендови системи и повечето са именно такива, а искат да ги прилагат на рейнджови пазари. Е няма как да стане. Но понеже 2007-2010 например беше много активен период, такива системи даваха много профит. Същите тези системи, когато фундамента олекне от към събития и цената спре да шава по 200-300пипса на ден, защото тогава така беше, те обявяват, че пазара е променен и дадената система вече не работи. А то реално, системата си работи, но се прилага не където трябва. И вместо просто да се смени инструмента те чакат този инструмент пак да тръгне да се движи, а това може да не стане много време. В същото време в друг инстурмент, същата система да дава огромни печалби. За пример мога да ти дам април 2012. В еврото е много слаб месец. Същият този месец обаче в петрола е чудесен. В момента такъв е примера с индексите и евро йена. От началото на годината, индексите едвам се движат, но евро йена прави движения за чудо и приказ. А простият индикаторджия казва, че системата не работи и започва да търси друга такава.
Или казано на кратко, като си направите система даваща презъвходни резултати, а в един момент спре, то е време да погледнете друг инструмент с параметри, като тези които са били в досегашният. Инструменти има много. А не да сменяте постоянно системата.
Целта е да се взимат някакви пипсове от пазара и тези пипсове винаги да се равняват на повече $/€ или в каквато валута работите. А не да се цели да се хваща всяко движение на пазара.
Ако се прави първият вариант:
-първо не е обременяващо защото се следи за нещо просто
-второ, понеже се използва постоянно, то се затвърдява в съзнанието и всеки следващ момент когато се появи нужното, няма да се чудим това като онова от онзи път ли беше, просто защото го знаем че е такова още преди да го усмислим съзнателно.
-трето, с много по-малко усилия се постигат перфектни резултати. Колкото по-лесно и бързо се получава дадено нещо, толкова по-добре. Това е признак и фактор, че нещата се правят правилно.
Nasko (25-01-2013), Svilen (25-01-2013), Emil Enchev (26-01-2013), Ratetouilli (26-01-2013), фицката (26-01-2013), cyrano (26-01-2013), babaMETZA (26-01-2013), NIQUE (26-01-2013), GMG (27-01-2013), драгата (28-01-2013), kristo (28-01-2013), bobi3x (28-01-2013), Happy68 (28-01-2013), kmv (28-01-2013), RyMu (28-01-2013), bombe (28-01-2013), Statev (01-02-2013)
Oleg, това творение твое ли е, или си превел нечий текст?
Добро утро![]()
RyMu (28-01-2013)