Фондацията му на Бербо не се поддържа само с негови пари,те събират дарения и всеки може да се включи!Аз до колкото знам в БГ е много мътно с данъчните облекчения при благотворителност, а специално той дава доста пари за стипендии на надарени деца, аз в тая работа не виждам накаква голяма финансова облага за него, по-скоро някакво душевно удовлетворение, каето според мен е и в основата на благотворителността.
ТОва болданото се отнася за тая показната кампанийна благотворителност, на която в БГ са царе.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
И мен колите не ме влекат особено. Сменил съм 4, сега язда 5тата. Имотите не ме влекат. Може би човек се насища постепенно на едно друго. Виж на някоя екскурзия в Латинска Америка, или Нова Зеландия не бих отказал. Или някоя яхтичка, и да тръгне човек на околосветско. Е това е нещо.
На тази и викам политическа и имиджова.Аз до колкото знам в БГ е много мътно с данъчните облекчения при благотворителност, а специално той дава доста пари за стипендии на надарени деца, аз в тая работа не виждам накаква голяма финансова облага за него, по-скоро някакво душевно удовлетворение, каето според мен е и в основата на благотворителността.
ТОва болданото се отнася за тая показната кампанийна благотворителност, на която в БГ са царе.
И преди съм писала, че съм участвала в акции и доста фирми са се отзовали просто с един -два разговора.
Въпрос на лично виждане е.
Сега се сещам имам едни приятели, художник и изкуствоведка.
Той е вече 60 годишен близо, от много бедно семейство, полусирак, навремето Светлин Русев случайно вижда негови неща като ученик харесва го и го довежда тук в ХГ, впоследствие му помага да замине да учи в Германия.
Познавам ги от дълги години, досега винаги си е взимал по един -двама бедни студенти под крилото, голяма част от тях даже живеят и в ателието му.
Наскоро закъса с очите, което е трагедия за един художник, тук почти беше уредена операцията, споделил с едно от тия деца, на които е помагал и което вече добре стои в пространството в чужбина.
Оня веднага се дига, идва тук, качва го него и жена му на самолета веднага във Виена, прегледа при една камара специалисти, операция всичко и сега щастлив и продължава да си рисува.
Като това е непоискано добро държа да отбележа в случая.
Отдавна ми е направило впечатление, че в тази гилдия доста се държат един за друг, просто казвам за този случай, защото са ми близки.
Да той е главния и основния капитал за основаването и подръжката е негов!
Novak, хората на изкуството са бамбашка, виждат света по различен начин.
ддддддддддддддддддддддддд ддддддддддддддддддддддддд дд
Олег, в основата на стремежите стои постигането на лична удовлетвореност и цели, които може да са много различни при отделните хора. И това не винаги са парите. Някои изпитват удовослтвие да имат солидни спестявания и правят всичко за пари, даже и нечестни работи. Други изпитват удоволствие да пътуват и харчат за това. Някои правят разни неща от любопитство и за да им е интересно и забавно. Други правят разни неща заради чест и достойнство, дори да трябва да се разделят с част от парите си. Четвърти дават пари от любов към друг човек и не ги е грижа колко ще им отънее портфейла. А има и такива, които дават пари от благородство или благодарност наистина с благотворителна цел според джоба си. Така че не всичко е породено от толкова низка цел каквато е трупането на пари.
Последна редакция от Eli2356 : 20-01-2013 на 16:37
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Незнам, но по-скоро бих казала, че е въпрос на ценностна система и възпитание, както и на връзка с реалността, която смятам че голяма част от хората преследващи парите като самоцел губят връзка с реалния живот, не говоря само за форекса.
Доста хора познавам, които доста време не знаеха по коя земя ходят и в следващия видяха и другото и изпаднаха в безтегловност и не знаят как да се оправят.
Новак, не знам точно какъв е случаят с твоите познати, но аз познавам един човек, при които спестяването на пари се е превърнало в нещо като болестно състояние. До такава степен, че не иска да харчи даже и за себе си, да не говорим за някой свой близък, например за внуците си - с голям зор им дава да речем по 15-20 лв на Коледа и това е за цялата година. А взима месечно към 1000 лв, има и други приходи, отделно има стари спестявания, които му носят лихви, не издържа никой, а кара една ръждасала кола от социалистическо време и не иска да даде няколко хиляди за някакво нормално возило. Въобще цепи стотинката на две и все гледа как да трупа пари без да осъзнава, че парите са само средство за по-добър живот и са измислени първо като разменно средство и ако остане нещо - за спестяване.
Пп: А има и едно правило, в което аз вярвам - парите, дадени благорворително и безкористно се отплащат рано или късно под една или друга форма. Може би така мисли и Бил Гейтс, защото дава огромна част от богатството си за благотворителност и щял да остави съвсем малко на трите си деца, колкото да им даде добър старт да спечелят собствено богатство, ако са кадърни. И доста от милиардерите правят като него.
Последна редакция от Eli2356 : 20-01-2013 на 16:59
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz