Кристо, всичко това, което си написал е чудесно, ако ставаше дума за наръчник или въведение в терминологията на опциите... Някога правил ли си го с реални пари и не си ли се замислял, че има и по- удачни начини?
С две думи какво си написал, както аз го чета/разбирам (сори, ако имам слабостта да опростявам нещата): имаме къса на печалба и е достигнато важно ниво на подкрепа, при което ти предлагаш стратегия с ограничен потенциал да увеличи печалбата и практически си лимитираш печалбата от спот позицията, ако движението надолу продължи.
Ако аз имам печеливша къса и е достигната подкрепа, от която предполагам отскок, бих обмислил по- скоро вариант, при който купувам кол опция, с което си гарантирам съня и спокойствието и си давам време да преценя какво да направя. Ако цената продължи надолу, губя премията, ако рейнджи, печеля време, за да преценя нещата и да събера инфо, ако върне през следващите дни, имам правото да си упражня опцията и тн и тн...
Надявам се, разбираш разликата? Темата е хеджиране, т.е. хедж против пор, а не хедж против профит...