Новаче хора като тебе са 1 на 1000.Поне аз много такива не съм виждал,и ти се възхищавам естествено.Няма да се съглася много с теб, няма значение има ли кой да те издържа, въпрос на възпитание е в някаква степен.
От заможно семейство съм като студентка наште ми даваха пари, взимах стипендия и съм работела през всичките 6 години, включително като чистачка и какво ли не.
В интерес на истината работата ми като чистачка беше много доходоностна за ония време и не изискваща кой знае какво време и усилия, работех го през цялото време, плюс какво ли още не, машинопис, редакция и каквото се сетиш още от студентския труд.
Първата кола запорожец си я купих в първи курс от спестявания, Никога не ми е било проблем ако искам да отида на почивка дали имам пари или ако искам да си купя нещо да го направя.
Но родителите ми така са ме възпитавали и така са ми набивали в главата.
Помня баща ми винаги ми е давал доста пари, сега е на 74 и още работи, от малка ми обясняваше, че парите дават независимостта и свобода на решенията.
Много беше интересен с шофирането, като ученичка като излизах задължително ме проверяваше дали имам пари за такси, за да мога като излизам когато реша да си тръгвам.
Ако не си бях купила сама кола сигурно щеше той да ми вземе.
Проблема в някаква степен е в мисленето, дали чакаш някой да ти даде голямата и добрата заплата или да поемеш риска сам да ги правиш парите .
Много хора предпочитат малкото, но сигурното, пред несигурността да излязат на свободния пазар и да няма сума, която всеки месец задължително ти постъпва в касичката, макар и малка.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Не съм чак такова изключение, около мен има доста такива хора.
То не може докато си студент да висиш сега по кафетата, по мое време доста по градинки се висеше, и като завършиш да чакаш някой да ти постеле килимчето и да те назначи с голямата заплата, защото имам висшУ.
Гледам сега по познати и приятели дето децата им заминаха по чужбините, тия дето бяха презадоволени, завършиха върнаха се тук и си бъркат в носа, защото са завършили в чужбини, родителите им са дали една торба пари за това образование и някак не върви да почнат сега работа за 700-800лн заплата.
Други пък се оправиха, почнаха работа по специалност , едно се върна тук и работи нещо коренно различно от висшето, направи си фирма и добре се развива.
Деца от семейства със сравнително еднакъв материал статус, та не е само това, зависи от избора какво и къде да се учи, от самото дете, от ценностната му система, която са му изградили родителите, много са факторите.
Svilen (09-01-2013)
Спре ли лъжата... ще спрат и фалшивите пробиви
.................................................. ..............................
То пък ще вземе да спре и форекса .......................![]()
Не проклинай тъмнината, просто запали свещ.
Форексът ще го има, докато ги има парите...бъди стокоен![]()
И след парите ще го има...
стокова борса.....................
Хич не ме притеснява, даже нас няма да ни има и пак ще го има.
Не проклинай тъмнината, просто запали свещ.
Благодаря... ДжейЗи, Олег и Новак!
--------------------------------------------------------
----------
един път съм имал форс мажор .... 3-4 години назад, обед беше, горещо лято края на юли, климатика не работеше, тежка жега и влага, и в тази нечовешка обстановка пуснал съм дълги .... цената мръдна достатъчно и сложих стопа на 0 и след туй седнах морен хляб да ям...... после се върнах и гледам, че всичко беше затворено... продължавам да гледам и какво да видя за 1 пипс не са ми закачили стопа и са го изпълнили 30 пипа надолу след ГАПА. Ахмака тръгна да спори какви са тези фалшиви котировки, загуби още толкова докато спори... оттогава не спори.ми на патерица да е тогава...жив и здрав!!!
всичките ти расъждения ги правиш само и единствено в светлината на твоя стил....което не е лошо по принцип...и....това с нулирането или нулевия стоп - дъл не е нещо като самозаблуда (в смисъл фалшива сигурност) щото докато са ти активни позициите реално ползваш ливъридж повече от посочения от тебе...и не го пожелавам ама наличието на форсмажор ще потвърди думите ми...
Oleg (09-01-2013)