фицката (04-01-2013)
Правото да се допускат грешки.
Прочетох книгата наскоро, става въпрос за психологическата подготовка на професионални спортисти, особено на професионалните стрелци. Най-интересния момент за мен беше, че да се ограничи стреса (който е фатален фактор за всяко важно състезание), професионалните стрелци сами си дават правото да допускат грешки.
По-точно, целта им е да извършат изстрела правилно технически, а не да уцелят мишената. Дори си внушават, че резултата не е толкова важен, а правилната техника е единствено от значение.
И този малък трик води до великолепни резултати. Стрелецът се фокусира върху насладата от технически правилно извършения изстрел и го прави буквално без стрес, фокусиран върху процеса, а не върху резултата. В този случай, по ирония на съдбата шансът да бъде перфектно улучена мишената се увеличава драстично.
Ако мисловното фокусиране на професионалния стрелец е върху уцелването на мишената, той ще се стресира повече и вероятно ще има по-лоши резултати от желаните.
Това е доказана техника, която се използва от професионални стрелци, щангисти и в много други видове спорт, за да се ограничи стреса по време на състезанието.
Има какво да научим и за самите нас като търговци, не мислите ли?
================================================== =====================================
Плъхове срещу студенти от Йейл, случайността и психологията
- Вижте, например, този чудесен малък експеримент. Плъх е пуснат в Т-образен лабиринт с няколко хапки храна, разположени в далечната дясна и в лявата страна. Поставянето на храната се определя на случаен принцип, но зара е нагласен: в дългосрочен план, храната е поставяна от лявата страна шейсет процента от времето. Как реагира плъха? Бързо осъзна, че лявата страна е по-възнаграждаваща. В резултат на това, той винаги отиваше наляво, при което имаше шестдесет процента успех. Плъхът не се стремеше към съвършенство. Той не търсеше унифицирана теория на Т-образния лабиринт или да се опитва да разчете разбъркаността. Вместо това, той прие присъщата несигурност на възнаграждението и се научи да се задоволява с възможно най-добрата алтернатива.
Експериментът след това се повтаря със студенти от Йейл. За разлика от плъха, подутите им мозъци упорито търсеха за неуловим модел, който определя разположението на възнаграждението. Те направиха прогнози и след това се опитаха да се поучат от грешките в прогнозирането.
Проблемът беше, че нямаше нищо да се предскаже: случайността беше реална. Тъй като студентите са отказали да се задоволят с 60% успеваемост, те в крайна сметка завършили с 52 процента успех. Въпреки че повечето от студентите били убедени, че прогресират идентифицирайки основния алгоритъм , всъщност са били надхитрени от един плъх ".
Аз едва ли мога да дам коментар различаващ се от съдържащата тук, голяма полезност за всеки търговец, който има проблеми със следенето на неговата система или разработване на семпъл подход за търговия ....
П.п: на места словореда може да куца, но мисля че се разбира добре.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Или иначе казано, колкото повече усложняваш и се мислиш за голямата работа, по-вероятно е да се омоташ. Затова действаш колкото се може по-първично и се оставяш на течението да ти показва какъв е пътя.Проблемът беше, че нямаше нищо да се предскаже: случайността беше реална. Тъй като студентите са отказали да се задоволят с 60% успеваемост, те в крайна сметка завършили с 52 процента успех. Въпреки че повечето от студентите били убедени, че прогресират идентифицирайки основния алгоритъм , всъщност са били надхитрени от един плъх ".
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Фицка, еврото е флегматично и не представлява особен интересен в ден като днешният.
Направи анализ на златото на М1 до М5 фрейм(ще трябват няколко картинки) и там покажи как се процедира.![]()
Много си наблюдателен Олег, спор няма.Ами ако изразът е употребен в общ смисъл, може и да не появят - нали разбираш "в картинки" си върви в комплект, "в картинка" някак си не е благозвучно.
На мен не ми стана ясно само за инсайд бара-сигнал за дълга, но ако се поразровя в темата и другате сигурно са обяснени.
А иначе входове за скалпиране по графиката има доста, изглежда той е дал по-интересните.
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Не съм го търгувал днес ОлегАко имаш нещо там, дай го и обясни, недей да скромничиш
И ти имаш какво да кажеш, ама те мързи май
----------
Благодаря за спестеното ми уточнение, секси извратено злато моеМного си наблюдателен Олег, спор няма.Ами ако изразът е употребен в общ смисъл, може и да не появят - нали разбираш "в картинки" си върви в комплект, "в картинка" някак си не е благозвучно.
На мен не ми стана ясно само за инсайд бара-сигнал за дълга, но ако се поразровя в темата и другате сигурно са обяснени.
А иначе входове за скалпиране по графиката има доста, изглежда той е дал по-интересните.Има в съдържанието инсайд бар, а и Грийди му е голям специалист, ама сигурно пие бира нейде
Дал съм хубавите според мен входове в рейнджа, защото именно там се допущат най-много грешки![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН