Може давай рецептата, ама това е някакво нашеско по македонско такова не съм виждала по заведенията.
Може давай рецептата, ама това е някакво нашеско по македонско такова не съм виждала по заведенията.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
REDA (06-06-2013)
Подобно на твойта рецепта, ама с прасешко..... Запържваш лук и чесън, добавяш месцето(предварително накиснато във вино и разни подправки) , като се позапържи, добавяш лютеница, размита в онова, дето се е киснало преди това мръфката...... Сваляш от котлона, когато прецениш![]()
Когато научиш правилата, ще знаеш как да ги нарушаваш.
И аз това викам, даже и на педикюр може да те заведем, да са лъснати копитцата
----------
Беше споменала, че някаква жена ти помага в къщи, тя ли ти е ментора, или ходиш на някакви курсовеВече почнаха да си изяждат вкъщи, пък и имам добър учител покрай мен.
Може някой ден, защо не.
А за готвенето се оказа, че е много важна температурата, всяко месо си искало неговото.
Сега съм си поръчала книгата на Лотрек да ми намерят, но не знам дали ще стане, че е изчерпан тиража.
Всички френски художници са били уникални кулинари.
Лотрек също е един от родоначлниците на коктейлите, правел коктейл от 12 напитки без да смеси цветовете им и се наслагвали един върху друг като дъга.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Да баба Марче, от доста време ми помага и сега реших да се понауча да готвя, пък и взе че ми стана интересно, особено такива рецепти с история, а и като съм била някъде винаги съм събирала и рецепти.
Обаче проблема с чуждоземските рецепти, обикновено е в продуктите.
----------
За гулаш, рецептата някъде из нета я взех, но като не стана като този който съм яла там почнах да се чудя, къде е проблема и така стигнах до пипера.
Добре си решила, готвенето е много приятно, стига да не е ежедневие.Да баба Марче, от доста време ми помага и сега реших да се понауча да готвя, пък и взе че ми стана интересно, особено такива рецепти с история, а и като съм била някъде винаги съм събирала и рецепти.
Обаче проблема с чуждоземските рецепти, обикновено е в продуктите.
----------
За гулаш, рецептата някъде из нета я взех, но като не стана като този който съм яла там почнах да се чудя, къде е проблема и така стигнах до пипера.![]()
Ще видим, засега ми е интересно
-----------------------------------------------------------
Хм, тоя Тулуз Лотрек не беше ли едно голямо пиленце от планетата Пандора във филма "Аватар"Тъй сега рецептата на Тулуз Лотрек, правила съм я само един път и то не със всички съставки, но ще ви дам оригиналната.
Човека е бил аристократ и ценител чревоутодник, известен е с бохемския си живот в града голЕм Paris, но е малко известно, че е бил уникален кулинар и има написана и готварска книга.
В неговото семейство храненето е било на почит.
Почвало се е сутрин, след като се сложи яденето се е минавало на коктейли към ранния следобед яденето като е било готово се е засядало на масата, не че са ставали през това време и късния обяд е преминавал във вечеря.
Та рецептата.
Технологията е подобна, нарязва се на парчета се запържва, после лук, отново смесва се добавя се нарязана ряпа и моркови, 1 бутилка тъмна бира и червено вино да се покрие добре течността, мащерка, анасон/не съм слагала/, сол,бахар, кимион, естрагон и това се слага във фурната за 6 часа .
Не знам за вас ама като чета на кака Новак рецептите и почва да ме наболява стомаха![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
Една кубинска рецепта -ароз конгри........ прясно демонстрирана от чоколейт кубана
В тиганче загряваме масълце на не много силен огън. Добавяме лук, чушки и чесън и запържваме леко, докато омекнат, около 4-5 минути.
Добавяме ориз, боб, вода, кимион, дафинов лист, риган, сол и черен пипер.
Това къкри на среден огън, като разбъркваме от време на време, докато ориза набъбне.
Покриваме плътно с капак и намаляме огъня до минимум за 15-20 мин.
Спираме огъня и оставяме още десетина минутки покрито.
миииииии... тва е.....
Когато научиш правилата, ще знаеш как да ги нарушаваш.
Това по ще се яде ама ще трябва да си готвач за да го направишЕдна кубинска рецепта........ прясно демонстрирана от чоколейт кубана
В тиганче загряваме масълце на не много силен огън. Добавяме лук, чушки и чесън и запържваме леко, докато омекнат, около 4-5 минути.
Добавяме ориз, боб, вода, кимион, дафинов лист, риган, сол и черен пипер.
Това къкри на среден огън, като разбъркваме от време на време, докато ориза набъбне.
Покриваме плътно с капак и намаляме огъня до минимум за 15-20 мин.
Спираме огъня и оставяме още десетина минутки покрито.
миииииии... тва е.....
Аз я карам по практическата
Хелмендекс с гъби:
Взимаш 300 г гъби слагаш ги в тигана с четвърт масло
Кат са позапържят чукаш от горе им 4-7 яйца без да ги бъркаш и готово
Да не се яде горещо![]()
Форекса е финансово оръжие за масово поразяване
фицката (04-01-2013)