Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
РЕДА, те таяСега ще ти я напиша, баба Марче е жена, която ми помага в домакинството
1 пакетче фини кори нарязват се предварително по формата на тавичката.Разтопява се едно пакетче масло, като се внимава маслото да не загори, тавичката се подмазва с масло и почват да се редят корите, като всяка кора се намазва с четка с масло, като се сложат 10-12 кори се слага плънката от орехи или шам фъстък объркан с едно пакетче канела и 2-3 ванилиипосле пак 10-12 кори всяка намазана с масло пак плънка и трети ред, нарязва се внимателно и се пече 25 минути на 180 градуса.
Оставя се да изстине 15-20 минути през това време се прави сиропа захар вода 1.5 към едно, аз сложих 1 кг захар с 800мл вода и един лимон нарязан на резени, като заври се оставя да поври 3-5 минути след това се залива баклавата.
Оставя се да престои поне 10 часа преди консумация.
.................................................. ......
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
Novak (03-12-2012)
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Салатата от кисело зеле на РЕДА !!!
Взима се половин зелка(около кило) и се
нарязва на средно едро. Полива се с олио и се
разбърква. Поръсва се с червен пиперец и
с една идея чер пиперец. До салатката слагаме
чашка и сипваме 50-на грама РАКИНЯ.
П>П>Горното е подходящо за гонене на
неприятните зимни настроения !!!
Наздраве !!!
П>П> На ПРАСИТО сигур му се дояде ЗЕЛЦЕ,но по
испанско няма и сега точи лиги !!!![]()
Последна редакция от REDA : 03-12-2012 на 18:49
Още преди да ти направя забележка за лютите пожелания към колежката/-ките, прочетох всички постове хронологично. Да, вярно, Ива не е посочила защо ползва и двата индикатора едновременно (но не е и длъжна), а ~@~ не е пропуснала да се заяде с нея. Но пък Ива е написала полезни и верни постове по-темата преди това.
Все пак "благопожеланията" ти ми се струват прекалено обидни. И не само твоите. Не можеш да заповядваш кой да пише във форума и кога. Можеше да се изразиш по-благовъзпитано, а не и ти да влизаш в кюпа на кавгата.
И друг път ми е правило впечатление обидното ти държане. Ако можеш да търгуваш, моженето ти няма да се повлияе от някакви си караници във форума. Ако не можеш да търгуваш, форумът едва ли ще ти помогне, даже и един спам да няма. Като не ти харесват спамовете и караниците, просто ги подминавай. Какво толкова си се впрегнал - от това ли ти зависи търговията?
----------
Колко благородно е жаланието ти да ми помогнеш. Не си ли малко далечко? По mail-a ли мислиш да го направиш?
Тази дума не я употребяваме в нашия край и не знам какво значи. Но преди няколко часа коментирахме тъкмо с един познат турчин какво значи сачма, куршум, чаршия, компир и др. Сачма на турски значи малко кръгло топче, не голямо. Куршум на турски значело олово. Чаршия значи централна част на града, а аз мислех, че значи улица, понеже живея на улица, която се казва еди каква си чаршия, но наистина е в центъра на центъра на града. Компир значи печен (по особен начин) картоф, а картоф на турски било потатас или нещо подобно.
Са с тия цветя подмазваш ли ми се, да не си прилагам отмъщението за снимката. А?
Прекалено многото смях от твоя страна може да събуди съмнение у мен за сериозността на намерението ти.Гледай да не ме подразниш много, че да приложа и втората част от наказанието ти.
![]()
Последна редакция от Eli2356 : 04-12-2012 на 02:21
The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient. Warren Buffett
A great trader is like a great athlete. You have to have natural skills , but you have to train yourself how to use them. Marty Schwartz
Олег чадо,
не помня дали на теб разправях преди време,
че сложих в зелето и захар. Та да разкажа
цялата история. Четох публикация на един
професор по биотехнологии как требе да се
прави кисело зеле и как широко практикуваната
рецепта е изключително грешна от научна
гледна точка. Първо грешно е да се вадят кочани и т.н.
само се цепват зелките и се нареждат с кочана надоле
както са расли. Второ требе нужното количесто сол(2,4-4%)
да бъде предварително разтворена във водата.
Освен сол се добавя и 1 % кристална захар също разтворена,
защото ферментацията е млечно кисела. Другото грешно
е да се притаква зелето, че процеса е анаеробен и вкарването
на кислород допълнително забавя ферментацията. Захарта служи
освен за забързване на процеса и за създаването на основна среда,
а не на кисела такава в която се развиват патогенни организми(гадната ципа).
Сложих аз захарта, солта и залях бидончето. На 5-6 ден се беше
получило нещо с цвят като на мляко, гъсто и разтегливо. Към
десетия ден сока на зелето се беше избистрил и добил вкуса,
а зелето реално беше готово. От тогава си дърпам постоянно.
Професора беше казал , че за да се усети вкуса на зелето най-добре
е да се сложи 2,5 процента сол и 1 процент захар.
Зелето не можело да се развали по никакъв начин. Единственното условие
било да е затиснато поне под 10 сантиметров слой вода.
Аз бях сложил 4% сол, но онзи ден добавих още 1/3 количество,
че толкох бях вече изплюскал и не сложих допълнително сол.
Интересното е, че след три дни разсола пак побеля и се сгъсти,
а след още три дни отново се избистри.
Зелките са с многоо добър вкус и са пожълтели как си требе !!!
Супер зеле е без майтап. Поне засега !!
Охх, че ми се дояде !!!
П>П>Очаквам люти коментари на несъгласиЕ !!!![]()
Последна редакция от REDA : 04-12-2012 на 19:00
REDA, а некви други неща като царевица, дюля и червена зелка слага ли!?
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
Нищо не съм слагал, че червената зелка
е наразох на салата и я глътнах
Той и професора тъй каза, че нищо не
требе да се слага освен една червена зелка
за тез дето обичат разсол, но аз не обичам и
глътнах зелката сурова !!!![]()
драгата (04-12-2012)
Нема ли кой да сготви един шаран, бре???
.................................................. .....................................
Когато научиш правилата, ще знаеш как да ги нарушаваш.
фицката (07-12-2012)