Може и да имам когнитивни отклонения/баяси/, то днес кой ли няма. Ето това ми е любимата настолна книга.
http://www.heliopol.com/protocoli.html 

gambletrade, сериозно ли водим този диалог. Целта ми беше да покажа,че все пак някой споменава нещо за нацистите. Една от основните, изтъкнати от Путин причини за агресията в Украйна е денацификацията. И той я споменава постоянно. Обаче в Европа никой не обелва дума за това. Това направо си е тема табу. Даже kypa започна да разсъждава за съдържанието на думата нацизъм. Само че то по тази логика можем да оправдаем и некрофилията например, и да е съотнесем към уважение на мъртвите. ........ В края на краищата Германия и Австрия са готови да плащат в рубли за газта, не знам ние защо се пънем толкова. Не разбирам каква е логиката да подменим зависимостта от Русия със зависимост от САЩ, при положение,че американската газ ще е по-скъпа. Четох и някакви разсъждения,че тръбопроводите създавали зависимост, докато разноса със кораби създавал пазар, което също не изглежда според мен съвсем логично. Само се оскъпява суровината, нищо по-вече, но пък работи за инфлацията и за обезценка на дългове. Четох още мнения,че голямата волатилност щяла да укроти пазарите и респективно инфлацията, което според мен е абсурдно. По-скоро ще я увеличи, ще се поляризират обществата, ще се отвори чудовищно социалната ножица, ще останат само патриции и плебеи, и по средата нищо.Още една пандемия, или война в още някоя държава от цивилизования свят, и човешкия живот напълно ще се обезцени. /В третия свят той отдавна не струва нищо./ Биомаса, нищо по-вече.
И те така... Не знам дали си струва да се разсъждава още по темата. САЩ постепенно губят световното икономическо, политическо и военно лидерство. Предсказал го е още през 1925 г Николай Дмитриевич Кондратиев в своята книга си „Главните икономически цикли“. Убит по-късно от комунистите, и награден посмъртно от Колумбийския университет преди десетина години.