Ами след като е около ниво на съпротива, чудя се защо трябва да се купува? Просто се изчаква. Когато цената е около зони на подкрепа тогава се купуваТъкмо му се чудех на биткойна кога ще се пробва да пробие 45 000 долара и да продължи към 50 000 и нагоре и те взеха, че пак го натиснаха надолу. Смятат го за много рисков финансов актив и при всяко напрежение го разпродават. Аз поне така ги разчитам нещата.
Прикачен файл 11458
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Съвсем си прав и явно малцина се осмеляват да го купуват биткойна. Все пак и разпродажбите почти спряха и цената остана над 38 000 долара за брой. Вече съм споменавал, че не го търгувам биткойна и единствено го следя с едно око как се движи във времето.
![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Днес Койнбейз е блокирала 25 000 сметки на руски потребители извършващи "нелегална дейност".
До сега крипто феновете изтъкваха изтеглянето на Мастъркард и Виза от Русия като позитив за криптото, но ако Кракен и Байнанс последват Койнбейз, ефекта всъщност ще е обратен.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Сега Путин може да контраатакува като направи изявление в стил Илон Мъск, че ще продава газ и нефт само срещу крипто и руски рубли и да полудее пазараДнес Койнбейз е блокирала 25 000 сметки на руски потребители извършващи "нелегална дейност".
До сега крипто феновете изтъкваха изтеглянето на Мастъркард и Виза от Русия като позитив за криптото, но ако Кракен и Байнанс последват Койнбейз, ефекта всъщност ще е обратен.
Между другото и аз биткойни нямам, много назад в темата съм си описал покупките и крайната продажба и от тогава не съм купувал, много ми е висока цената. Ако почне да пада под $20К, ОК, може да си купя. Да кажем, че е инвестиция и след 8-10 години цената ще поскъпне над $40К отново. Мога да изчакам. Но ще си купя с малко пари, няма да бухам много.
Следя го аз биткойна, защото преди вървеше в корелация с другите активи за хеджиране на риска, сега вече тази корелация я развалиха. Да не кажа, че вече е обратна. Поскъпва долара, пада биткойна.
Е това вече беше върха на сладоледа. С това действие се затри тотално основната идея на криптовалутите.Днес Койнбейз е блокирала 25 000 сметки на руски потребители извършващи "нелегална дейност".
Добър вечер на всички колеги крипто валутни трейдъри и инвеститори!
Крипто валутата Биткойн все още удържа нивото 30 000 щатски долара, като цената дори не може да слезе под 35 000, което доста подсказва, че можем да бъдем близко до края на низходящото движение. В съвсем скоро време цената ако пробие 50 000 щатски долара можем да очакваме биковете да имат много по-голям превес и да гоним нови исторически върхове.
Проблема според мен е войната между Украйна и Русия, но след като дойде края можем да очакваме и фундамента да подкрепи покачването. Много хора мечтаеха за такива цени в момента преди няколко месеца, а в момента доста хора се страхуват, но е доста вероятно хората да са разпознали крипто валутата биткойн като убежище при тази криза, защото въпреки, че не качва толкова, то и не пада толкова много цената.
На месечна графика имаме доста меча формация, но според мен докато цената остава над 30 000 щатски долара не можем да очакваме силно движение надолу. Много ще ми бъде интересно дали Русия ще инвестира парите си в криптовалути след като в момента виза и мастъркард, както и суифта е блокиран.
Чисто статистически крипто валутата Биткойн винаги е поскъпвала след края на лятото, така че е възможно да бъде и рано за бичото движение, но пък можем да купуваме на различни нива и да чакаме дългосрочно. Все пак търговията на ливъридж е много трудна с този инструмент, докато ако купуваш монети можеш да чакаш колкото си искаш, няма риск от фалит.
Успех на всички колеги трейдъри!
Подкрепата според мен още държи, но падне ли цената под 34-33 хиляди сигурно ще се активира низходящото движение. Аз така ги виждам нещата и затова и пазарът не позволява да спадне под 33 хиляди цената.
Засега мога да кажа само, че съдя по върховете и дъната. Имаме два върха, първи по-нисък и втори по-висок и дъна - първото по-ниско и второто по-високо. Ако това не е признак за възходящ тренд, незнам кое е.
kypa (06-10-2022)
Преди малко излезе една силно негативна новина за Биткойн според мен.
Новината е на Ройтерс - Руснаците продават милиарди в Биткойн през крипто-борса в Дубай.
https://www.reuters.com/business/exc...sources%20said
Жалко за позитивния стимул от днес в следствие на изказването на Путин, "че има смекчаване на позицията на Украйна в преговорите".
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Аз леко се съмнявам, защото Путин искал да им изключва Интернета, а тази борса в Дубай?
Май някой кит иска да понижи цената и да купи на още по-добра цена. Ако я приемем новината, тест на $33000 изглежда вече реалистичен.
Брей тази нощ какви силни движения са се получили при биткойна. Не намирам някакви новини в икономическия календар, но щом е около 4 часа сигурно има нещо свързано с Китай. По-късно ще се чуе за какво става дума.
![]()
kypa (06-10-2022)