Забелязах, че следващата седмица е заседанието на АЦБ. Дали няма да се получи пак случката с "Лъжливото овчарче" и да не вдигнат лихва. Въпреки обещанията.
Омикрон варианта на Коронавирус се разпространява с бързи темпове там. Поне предполагам, че е Омикрон. Не изнасят официални данни. Не виждам как ще вдигнат лихва при това положение.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
pablo (10-12-2021)
До колкото ми е известно за момента няма нито един починал от Омикрон на практика обикновен грип и е възможно да имаме разхлабване на мерките просто защото в случая те са безсмислени. Аз лично не бих го търгувал този евентуален трейд.Забелязах, че следващата седмица е заседанието на АЦБ. Дали няма да се получи пак случката с "Лъжливото овчарче" и да не вдигнат лихва. Въпреки обещанията.
Омикрон варианта на Коронавирус се разпространява с бързи темпове там. Поне предполагам, че е Омикрон. Не изнасят официални данни. Не виждам как ще вдигнат лихва при това положение.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нерегистриран (2), Aquila (10-12-2021)
Използвах еуфорията около данните за инфлацията, за да вляза къси паунди от 1,3265.
АЦБ ще разочарова отново в предвид пика на Омикрон във Великобритания.
Маркета до някъде го очаква и този път вдигането на лихва не е 100% в цената. По-скоро 50-50.
Разбира се ще кажат, че ще вдигат лихва евентуално в бъдеще, но маркета вече е свикнат на тези обещание и няма да се стресира.
Your observation of the fundamentals only makes you money when that observation or those fundamentals become part of the narrative.
Хубаво си влезнал, но гледай и да излезеш навреме, че 1.3180 се оказа стабилна подкрепа и си мисля , че би направило корекция на низходящия тренд. До къде е въпрос , ако няма пауър до 1.33 някъде но може и до 1.3400 да го закарат зависи следобед какво ще разправят по новините.
Другия вариант остава 1.3111
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
prodi (15-12-2021)
Хубаво си влезнал, но точно 1,3160 се оказа подкрепа- там е позиционирана кака 1000 на дневния фрейм , а на седмична кака 200 го подпря и от тук следва да се открият дълги позиции като целта би следвало да е 1,3895 поне. Така че гледай по-навреме да излезеш от късите и дано да имаш стоп, на малък фрейм може да успееш да се измъкнеш с лек плюс или на нула. Успех пожелавам
![]()
Trust Me, I'm an "Engineer"
Успях да сложа стопа на нула, така че не ми е за мислене вече тази позиция.
Сега дилемата ми е дали да изчакам самото заседание на АЦБ утре. Ако не вдигнат лихва, както очаквам, движението надолу ще се засили. Ако обаче вдигнат, не от друго а от хорса срама понеже са обещали, движението нагоре пак ще е силно.
prodi (15-12-2021)
както вече написах по-горе технически погледнато движението е в посока север, като много силна подкрепа на съответните фреймове са кака 1000 и кака 200на месечна обаче има една идея за един шиш в посока юг и бързо изкупуване и връщане на север. Ще видим, преди ,по време на заседанието и след това- пазарът ще реагира, а може още тази нощ да видим предварителното движение по време на азиатската сесия
Trust Me, I'm an "Engineer"
Aquila (15-12-2021)
Aquila (15-12-2021)
Аз всъщност забравих другата част на уравнението.
Ако Фед действително намали с още печатането на пари, това ще даде сила на долара.
Не знам дали ще изчакам АЦБ утре, но със сигурност ще изчакам Фед с тази позиция.
jssj (15-12-2021)