Добре, де, да разбирам ли, че очакваш умния, интелигентен и грамотен българин да стане сервитьор по морето, щото няма персонал. Ми есатествено, че това няма да се случи.В момента в България се усеща липсата на каччествен персонал. Нивото на образование и интелект е спаднал драстично а тези които имат умения и знаят чужди езици или са в чужбина или работят от вкъщи с чуждестранни фирми. Ако продължаваме така скоро няма да има кой да работи и хората със среден бизнес ще се видят в чудо. А по черноморието ситуацията е плачевна. Добре че са украинците и учениците че някак си успяват да изкарат сезона. Наистина трябва да се поработи върху това грамотните българи да остават тук а не да бягат и да се развиват в чужбина.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Elsup (25-06-2021), Emil Enchev (25-06-2021), hanuman (25-06-2021), kypa (26-06-2021)
Тая оценка май ние самите си я даваме, колкото да си повдигаме самочувствието,
ама те нещата отдавна не са такива и това доста не е вярно.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Fafa (25-06-2021), minkov (25-06-2021), Emil Enchev (25-06-2021), gambletrade (25-06-2021), kypa (26-06-2021)
Никакъв шанс. Тези , които са квалифицирани и така или иначе смятат да ходят на сезонна работа, в никакъв случай няма да отидат на родното черноморие за 1 к заплата. И след 3 месеца , пак отначало и за какво?
Един от големите митове е прословутата интелигентност и красота на българите и втория мит, който е следствие от първия е, че всички тези умни и красиви отишли в чужбина да работят. От цялата емиграция едва ли има и 10% умни и красиви, останалите вероятно са само красиви, но са неквалифициран персонал зает в обслужващата сфера и строителството. Повечето умни, ако наистина са умни правят точно обратното - стоят си тук и работят за чуждестранни клиенти, което им дава европейски доходи, които да харчат при нашенски стандарт.
Fafa (25-06-2021), Elsup (25-06-2021), Emil Enchev (25-06-2021), gambletrade (25-06-2021), semion (25-06-2021), batDancho (25-06-2021), kypa (26-06-2021)
Затова са им учениците аз ти говоря за персонал в сферата на управлението. Там е проблема. А заплатите вече са доста по-добри от преди време. Моя позната ходи преди две години и си получи парите а сега пак я викат за два месеца но като управител и заплатата никак не е малка. Разбира се тя говори 4 езика и работи в сферата на търговията повече от 10 години така че си заслужава позицията, но точно това ми каза че нямат хора с опит. Трудно се работи с ученици отишли там за купона а не за да изкарват пари и да работят.
Ами да и аз по горе написах тоюно това. Реално тези които имат образование и акъл работят с чуждестранни фирми предимно от вкъщи на лаптоп и това също е проблем. Аз работя повече от 5 години от дома си и ми е чудесно. Не бих започнала работа да пълен работен ден независимо от заплатата която ми предлагат. А аз съм с икономическо образование и съм работила преди време в банки и застрахователни компании на високи позиции. Точно тук идва проблема и с набора на персонал в нашата мила Родина. А когато нямаш добър персонал сътветно качеството на обслужване е ниско и сезоните стават се по-кратки и неуспешни.Един от големите митове е прословутата интелигентност и красота на българите и втория мит, който е следствие от първия е, че всички тези умни и красиви отишли в чужбина да работят. От цялата емиграция едва ли има и 10% умни и красиви, останалите вероятно са само красиви, но са неквалифициран персонал зает в обслужващата сфера и строителството. Повечето умни, ако наистина са умни правят точно обратното - стоят си тук и работят за чуждестранни клиенти, което им дава европейски доходи, които да харчат при нашенски стандарт.
Проблема е в евро регулацийте който са истински бич за всеки трейдър ако ще ходим в чужбина за да им вършим мръсната работа то да по добре там да работим а не тук.
Всичко зависи от това какво можем и каква среда за развитие търсим.
Е как няма да работят за чуждестранни фирми като там получават двойни или тройни заплати. Отделно самата обстановка за работа е много по различна. И аз бих предпочел да получавам повече пари за това която върша, а не да се подиграват с мен. И бих заминала за чужбина, но само за 6 месеца или година да работя. Въпреки че който е работил на вън, после много трудно се връща тук,. Скоро една колежка ходи за 6 месеца и се върна, сега реши да напуска и пак да заминава.
Ей това дето го пишеш тук не е умно. Въртите сучите и пак до доходи я докарвате. Аз пак повече няма да повтарям, че не всичко опира до доходи ама нейсе. България не може да осигури това което развитите страни могат да осигурят. Затова и повечето младежи тръгват да учат по чужбина и после се устройват там. Хайде като сте заговорили за умни. Колко пари България отделя за образования, научни открития и т.н.? И колко развитите страни? Ами учените затова бягат навън цивилизацията им предлага материална база, средства, заплати и т.н. и т.н. тука само си чешим клавиатурите. За образованието няма какво да говорим. Ако се сравнят бюджетите на водещите университети ние пак сме на дъното на класациите. Не можеш да сравняваш държава която е на режим оцеляване вече 30 години с водещи държави. Просто няма база за сравняване. Те и затова доктори от други държави карат таксита в Ню Йорк. Ама това няма как да го разберете. Пак ви казах живейте си с вашия патриотизъм ама вашите деца и внуци въобще няма да ги интересува това те ще продължават да бягат към по-доброто, по-напредналото и което дава повече шанс и възможности за развитие. Пък вие си се надъхвайте колко в добре в България, но вече няма граници с които да спреш младите да излизат навън и те не са глупави и найвни да ви се вържат. Излизат виждат и сами преценяват кое е хубаво кое лошо и т.н. Средата на живот в БГ не е подходяща не доходи, не храна не каквото и да си помислите. Безнаказаността и арогантността на някой и недосегаемостта на някой прослойки на обществото отвращава. Не доходи не пари и т.н. Колкото си да се заблуждавайте, че само и единствено парите и доходите са важни не е така. Трябва да ви кажа че може би с жената взимахме повече пари в България от колкото в чужбина дори в началото със сигурност беше така. Но сега съм щастлив и не съжаляваме за избора си ни най-малко. Децата се родиха тук и т.н. И както виждам държавата за 15 години цикли и сега се говори и за рестарт на системата. Сполай Ви и наздраве. Оставете младите да решават. Ако е писано на България като едно малко село да се обезлюди оставете всичко на естествения ход на прогреса. Прогреса не можете да го спрете каквото и да правите. Очертаващата се политическа криза и свършването на пандемията надявам се скоро ще накарат още млади да търсят препитание навън. И колкото да не убеждавате че държавата е зле ама населението е добре нещо не може да ме излъжете. И двете са в симбиоза свързани така че забравете тази песен любовна. Докато другите работят за премахването на пандемията и възстановяване на държавите ние се занимаваме с глупости кой ще управлява и как ще управлява. Ще спра до тук, че много дълго излезе.Един от големите митове е прословутата интелигентност и красота на българите и втория мит, който е следствие от първия е, че всички тези умни и красиви отишли в чужбина да работят. От цялата емиграция едва ли има и 10% умни и красиви, останалите вероятно са само красиви, но са неквалифициран персонал зает в обслужващата сфера и строителството. Повечето умни, ако наистина са умни правят точно обратното - стоят си тук и работят за чуждестранни клиенти, което им дава европейски доходи, които да харчат при нашенски стандарт.
minkov, ти май засегна самолюбието на колегата ндимитров като написа, че повечето наистина умни българи си стоят и работят в България.
ndimitrov73, ти никак не можеш да разбереш, че умните българи, които са останали да живеят в България и не искат да се махат от тук никога няма да възприемат твоя начин на мислене на "гражданина на света", на когото думата "Родина" не буди в душата никакви чувства...
Последна редакция от semion : 25-06-2021 на 13:10
L&T (25-06-2021), Elsup (25-06-2021), Emil Enchev (25-06-2021), kypa (26-06-2021)