Всеки има някакво виждане върху Китай, била съм там. Та имам идея какво е възможно и какво не е, да се случи там. Както и че например могат само по камерите да те хванат, ако си мръднал и не си спазил карантината. Ни бих казала,че е до комунизъм, а до страх от една страна, от друга животът там е коренно различен,
Има неща, на които се възхищавам, че успяха да постигнат, както има и много неща които не одобрявам. Относно информацията, която достига оттам до останалия свят дори и от неформални източници блогъри, влогъри и т.н. съм скептична.
Огромна държава с влияние, но не им вярвам за много неща относно епидемията.
А за у нас - реална демокрация няма. Къде са законите - нали зарарди това се протестира почти година и се пита, защо не се прилагат, а е според зависи, в една друга тема защитаваше това управление.
Каква е по-точно твоята гледна точка, диктатура ли искаш и смяташ ли че единствено един такъв режим като китайския със следене на всичко и точкуване за социален рейтинг може да се справи.
Ако ще е това предпочитам да си мра свободна по мангъровски.
Следните 8 потребители изказват благодарности на Novak за полезния пост:
minkov (09-03-2021), Emil Enchev (09-03-2021), skrasi (09-03-2021), Leo (09-03-2021), Kikos (09-03-2021), pablo (09-03-2021), Jack (10-03-2021),
Нерегистриран (1)
Ти по едно време май беше фен на Гешев, сега като обявиха всичките му действия за незаконни нещо по този въпрос ще кажеш ли?
То по принцип и Боко е за разследване, ама и него да го погне Гешев, пак ще го обявят за незаконосъобразно, щото то и Боко си прави каквото си иска, ама и Гешев много неграмотен, ама прекалено много. Не е нормално главен прокурор един арест да не може да направи така, че да е съобразен със закона.
Аз съм за никой. Затова и съм далече от битовите проблеми. Ако питаш мен всички след 9 IX 1944 управлявали България са за разследване. Ама няма никога да стане това защото те продължават да управляват посредством пожарникари, летци и други подобни. Така, че не се притеснявайте и да гласувате и не все тая нищо няма да промените. Аз си Гледам сейри от тук и си чеша пръстите в един форум. Със здраве на всички.
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Всеки има някакво виждане върху Китай, била съм там. Та имам идея какво е възможно и какво не е, да се случи там. Както и че например могат само по камерите да те хванат, ако си мръднал и не си спазил карантината. Ни бих казала,че е до комунизъм, а до страх от една страна, от друга животът там е коренно различен,
Има неща, на които се възхищавам, че успяха да постигнат, както има и много неща които не одобрявам. Относно информацията, която достига оттам до останалия свят дори и от неформални източници блогъри, влогъри и т.н. съм скептична.
Огромна държава с влияние, но не им вярвам за много неща относно епидемията.
А за у нас - реална демокрация няма. Къде са законите - нали зарарди това се протестира почти година и се пита, защо не се прилагат, а е според зависи, в една друга тема защитаваше това управление.
Каква е по-точно твоята гледна точка, диктатура ли искаш и смяташ ли че единствено един такъв режим като китайския със следене на всичко и точкуване за социален рейтинг може да се справи.
Ако ще е това предпочитам да си мра свободна по мангъровски.
Диктатурата не си е отишла никога от България. Само вие си мислите, че живеете в демокрация. И да гласувате и не нищо няма да се промени не ви ли е ясно това. Някви доносници и посредници на бивши ком номенклатури и управлява и ви заблуждават, че живеете в демокрация. Забравете. Нова форма на бивша номенклатурна управленческа структура. Пак нашите са над закона и не можете да ги пипнете с пръст. Ама да си поиграем на демокрация и пак да ги изберем под една или друга форма.
... И да гласувате и не нищо няма да се промени не ви ли е ясно това. ...
И ко викаш, ... да идваме при тебе ли ... ?
Ми на мен тук си ми е оки.
Чувствам се на мястото си, в къщи съм си.
Занимавам се с неща за които съм учил, умея и ми носят удоволствие.
Достатъчно кадърни сме със съпругата ми семейството ни да няма финансови затруднения, да подсигурим на децата си най-доброто частно образование в и извън България, да можем да пътуваме когато и до където пожелаем, ... при родителите сме си, при приятелите сме си, ... да ти изброявам ли още причини да съм си в България. Вярвай ми, можем да живеем където ние решим. Включително и на твоята улица ...
Можеш да прочетеш и подписа ми.
Можеш и други неща на Буров да попрочетеш, ако ти се намира свободно време.
А ти си чеши пръстите и гледай "сейри", ... щом за нищо друго по-смислено (например да си донаучиш матерния език и да си оправиш правописа) не можеш да си използваш времето.
Ако ти остане време от работа и на търговията обърни внимание, че и там всичко ти куца ...
Да продължавам ли ... ?
Няма, ... спирам.
Акъл да ми дава беден, нереализиран и неграмотен човек - някак нелепо, ... не мислиш ли?
Последна редакция от Emil Enchev : 09-03-2021 на 21:00
" ... Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля. Заклевам ви, никога не я изоставяйте! ... " Атанас Буров
И да гласувате и не нищо няма да се промени не ви ли е ясно това. Някви доносници и посредници на бивши ком номенклатури и управлява и ви заблуждават, че живеете в демокрация.
Все пак не е редно да сме песимисти до такава степен, а и вече възникват различни организации свързани с коректността и на изборите, и на всичко останало. Прост пример е организацията "Ти броиш". Тази организация назначава хора, доброволци, които ще следят изборите в дадено място и ще имат различни права. Това са добри крачки.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
И ко викаш, ... да идваме при тебе ли ... ?
Ми на мен тук си ми е оки.
Чувствам се на мястото си, в къщи съм си.
Занимавам се с неща за които съм учил, умея и ми носят удоволствие.
Достатъчно кадърни сме със съпругата ми семейството ни да няма финансови затруднения, да подсигурим на децата си най-доброто частно образование в и извън България, да можем да пътуваме когато и до където пожелаем, ... при родителите сме си, при приятелите сме си, ... да ти изброявам ли още причини да съм си в България. Вярвай ми, можем да живеем където ние решим. Включително и на твоята улица ...
Можеш да прочетеш и подписа ми.
Можеш и други неща на Буров да попрочетеш, ако ти се намира свободно време.
А ти си чеши пръстите и гледай "сейри", ... щом за нищо друго по-смислено (например да си донаучиш матерния език и да си оправиш правописа) не можеш да си използваш времето.
Ако ти остане време от работа и на търговията обърни внимание, че и там всичко ти куца ...
Да продължавам ли ... ?
Няма, ... спирам.
Акъл да ми дава беден, нереализиран и неграмотен човек - някак нелепо, ... не мислиш ли?
Мон ами, не знам за кой говориш за беден, нереализиран и неграмотен? Първо винаги съм казвал, че всеки има право да живее където си иска. Ако се чувстваш добре в БГ значи всичко е ОК. Но да казваш, че няма проблеми в българия и българското общество и на черното да казваш бяло, някак не върви. Аз бях много добре и в България само, ще кажа, че и двамата със съпругата ми имаме две висши образования. Преди да замина след напускане на армията работих две години и стигнах до началник отдел вземах на времето 1800 лв. заплата говоря за 2006 преди да се преместим. Имахме апартамент в Бургас. Жена ми също беше в отдел човешки ресурси. Организираше разни проекти и т.н. няма смисъл да ти описвам. Тъщата живееше на две преки от нас и ни нисеше ядене защото нямахме време. Имах си всичко за което можеш да мечтаеш, но мен това не ме кефи. Не искам аз да съм добре, а пенсионери да няма какво да ядат. Несправедливостта на това общество ме отблъсна. Затова и заминах и не съжалявам ама въобще. Повечето хора емигрират заради финансови проблеми аз емигрирах заради мойте виждания и принципи. И сега отново виждам, че не съм объркал в приценката си. Европа се смели като ни прие в ЕС. Не сме за там. И когато народа каза, не на това управление. Европа си затвори очи "Проблема на давещия се и проблем на самия даващ". Докато младите могат някак да преживият пенсионерите какво са виновни, че са работели през комунизма, откраднаха им пенсиония фонт и ги оставиха да се спасяват и да оцеляват. ИЗползвани и захвърлени. И забележи нямя никой виновен за това. Едни дебелеят, правят палата за сметка на бедния неправеден народ. Щом ти гаресва живей си живота и да не ти пука за другите. Дерзай мили ми смехурко.
Само ще добавя че на 6 Тата година си купихме къща с жената два етажа и сусол. Ама това въобще не ми пука. Защото материалното никога не ме е блазнело. Когато човек е здрави знае за какво се бори винаги и навсякъде ще успее. А българите сме знаещи и можещи.
Последна редакция от ndimitrov73 : 09-03-2021 на 21:36
Мон ами, не знам за кой говориш за беден, нереализиран и неграмотен? Първо винаги съм казвал, че всеки има право да живее където си иска. Ако се чувстваш добре в БГ значи всичко е ОК. Но да казваш, че няма проблеми в българия и българското общество и на черното да казваш бяло, някак не върви. Аз бях много добре и в България само, ще кажа, че и двамата със съпругата ми имаме две висши образования. Преди да замина след напускане на армията работих две години и стигнах до началник отдел вземах на времето 1800 лв. заплата говоря за 2006 преди да се преместим. Имахме апартамент в Бургас. Жена ми също беше в отдел човешки ресурси. Организираше разни проекти и т.н. няма смисъл да ти описвам. Тъщата живееше на две преки от нас и ни нисеше ядене защото нямахме време. Имах си всичко за което можеш да мечтаеш, но мен това не ме кефи. Не искам аз да съм добре, а пенсионери да няма какво да ядат. Несправедливостта на това общество ме отблъсна. Затова и заминах и не съжалявам ама въобще. Повечето хора емигрират заради финансови проблеми аз емигрирах заради мойте виждания и принципи. И сега отново виждам, че не съм объркал в приценката си. Европа се смели като ни прие в ЕС. Не сме за там. И когато народа каза, не на това управление. Европа си затвори очи "Проблема на давещия се и проблем на самия даващ". Докато младите могат някак да преживият пенсионерите какво са виновни, че са работели през комунизма, откраднаха им пенсиония фонт и ги оставиха да се спасяват и да оцеляват. ИЗползвани и захвърлени. И забележи нямя никой виновен за това. Едни дебелеят, правят палата за сметка на бедния неправеден народ. Щом ти гаресва живей си живота и да не ти пука за другите. Дерзай мили ми смехурко.
И казваш, сега като си някъде на другия край на света, се надяваш, че пенсионерите вече има какво да ядат и даже може да си въобразяваш, че имаш някаква заслуга за това?
Иначе, Емо е прав - с две висши и с такъв правопис - не е сериозно...
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Нови 80 000 ваксини на Астразенеката идват днес защо поръчваме толкова много ваксини на тази фирма азе нямам познат койт иска да се ваксинирва с нея вече има свободни количеста и у болницата и у Резеито и в медицинския център и в Аркус да не би бат Бойко да е решил да ни прави ваксинационен хъб на балканите за Астразенеката?
И казваш, сега като си някъде на другия край на света, се надяваш, че пенсионерите вече има какво да ядат и даже може да си въобразяваш, че имаш някаква заслуга за това?
Иначе, Емо е прав - с две висши и с такъв правопис - не е сериозно...
Пиша много бързо от телефона. Нещо ме мързи последно време да работя. И затова каквото излезе пък и разни преводачи има си слагат други думи ама ме мързи да променям. Надявам се схващате смисъла в крайна сметка. Аз не можах да променя нищо и затова се махнах да не гледам мазните политически физиономии на хора над закона. С какво са повече от мен, че аз трябва да спазвам правила и закони а те да си правят каквото си искат. Айде баста без мене. Няма да ви пълня хазната и гушите гадни политически товари. И да гърбя и моите деца с това.
П.С. Живуркайте си свиркайте си и да не ви пука.
Щом казваш , че нещо не е ефективно, предложи мерки, които да са ефективни! Можеш ли ?
Да гледаме ли Русия, която доста често ни я даваш за пример - цяла Москва беше изолирана в карантина , и при нас ли трябва да е така ? И какви ваксини и какви мерки търсиш специално ти, след като твърдиш, че това е "обикновено грипче" , няма нищо страшно и само ни плашат ?
Пич ти нешо не си много концентриран няма никаква полза от тези ограничителни мерки ясно е, че ще го преболедуваме проблема е, че здравеопазването ни е под всякаква критика: скъпо и не даващо здравна защита!!!
Проблема е в здравната система щом един грип може до доведе до това което доведе...
Представете си, че е нов вид чума тогава какво ще правим???