ГенАлизирането, по принцип е черта на плоскоумните, аз не се отличавам от тях. Извинявям се, ако нещо...Но кошера, не бачка, емпатията, не ми е чужда. Но челния сблъсък с нашта администрация, всичките сме го ялиТъртеи има навсякъде, където има условия да виреят. Навсякъде. Не само в държавните структури.
Само с една пчеличка - кошера няма да бачка. Доста повече са, щото той си бачка. Макар и с много кусури, но си функционира.
Аз знам, че проблеми има. Но за всеки проблем си има както причини, така и решение. Персонално.
Против съм на хвърлянето на кал върху всички.
Опитайте се да се поставите на местата на тези хора, работещи в държавната администрация, които работят, късат си нервите и дават душа и сърце нещата да вървят. Въпреки всички проблеми.
А те са наши деца, съпрузи, роднини, приятели. Не са извънземни.
Помислете за това преди да кажете каквото и да е.
Нагледал съм се на разбирачи и професори по всичко.
Не се различават по абсолютно нищо от тези, по които хейтват. Плюе и прави абсолютно същите простотии, срещу които недоволства.
Мотамо един калъп.
Не влизайте в този калъп. Мислете.![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
За учителите не съм съгласна..По скоро те работят под голям стрес и смяната в образователната система и масовит проблем с невъзпитани деца и родители с голямо самочувствие но без култура има се отразяват пагубно на професионалните качества. В класа на дъщеря ми има две деца които постоянно са при директора или се занимават с детска педагогическа стая.Голимите експерти по всичко са казали - всички в държавната администрация са хрантутници , и всички учители са прости и некадърни !
Как въобще нещо се върши в държавата и как въобще отрочетата на "експертите по всичко " са взели дипломи и научили нещо в училище не става ясно .
Същите тия, които слагат всичко и всички под общ знаменател имат претенции, че те плащали с данъците си ( колкото са дали след укриването разбира се ) заплатите на "хрантутници в държавата и некадърни учители "
Иначе хубаво съветваш да си мисли, но колко и каква мисъл очакваш, че ще имат експертите по всичко, дето са на всяка манджа мерудия в държавата
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Всестраните експерти са по администрацията и правителството, прелитат от службица на службица, разбират от всичко,
Останалите сме граждани и данъкоплатци и като такива имаме права освен задълженията да изискваме адекватна администрацията.
То е очевидно, че като сме в дъното на всички класации в Европа,цялата навалица, която е на бюджетна заплата, който пък бюджет знаете как се пълни не си върши работата.
И сега за капак даже си и дигнаха и заплатите.
[SIGPIC][/SIGPIC]Small, small but a shark
Тъкмо програмата да е пълна.
Като ще ни децата, да го правят качествено.
И другото което е, че права май нямаме а само задължения.
Трябва и да ги хрантутим.
То има ли още детски педагогически стаи? Аз мисля, че това остана в миналото. Сега са модерни други способи за работа с децата. В нашето училище има психолози и ресурсни учители, каквото и да значи това. На децата дори им правиха някакви тестове за пригодност. Такива на нас като деца не помня да са ни правили? А учители има всякакви. За съжаление на някои определено не им е там мястото и нямат подход към децата. Само че нали най-лесно приемат начална училищна педагогика. Една позната завърши за учителка, защото искаше да има висше. Иначе няма деца и изобщо не би се занимала с това.За учителите не съм съгласна..По скоро те работят под голям стрес и смяната в образователната система и масовит проблем с невъзпитани деца и родители с голямо самочувствие но без култура има се отразяват пагубно на професионалните качества. В класа на дъщеря ми има две деца които постоянно са при директора или се занимават с детска педагогическа стая.
Пак взехте черната боя и мацате навсякъде. Не е толкова черно както го описвате. Не мога да се съглася, че всички държавни работници са хрантутници все има и някой който да работи. С едно обаче мога да се съглася, че административния щат е раздут. Липсва реформа. Едно електронно правителство можеше да намали много персонал и съответно рушветчета. На този да бутнеш на онзи да бутнете за се се свърши работа. А така подаваш молбата електронен път и има определен срок да се разгледа и да се отговори. Образованието се развали. Дойде демокрацията и се смениха ценностите. Никой няма уважение към учителите. Всеки се кланя на парите и властта.. Общо взето трудно се живее в "Криво разбраната цивилизация"
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Jack (26-10-2020)
Рушвети друг път, за обичайни неща никой не дава рушвети и хората си търсят правата, но си е глас в пустиня, на лелките по гишета само кифлите по банките могат да съперничат, нищо не ги трогва, нищо не ги вълнува и са си все на тия работни места.
Ей за това говоря. Аз банков служител не съм виждал повече от година. Гише пък съм е забравил тази дума. Всичко става по интернет. Трябва ти кеш банкомат. Камо ли да ги сравнявам банков служител с работник на гише. Всяко общество явно си живее със собствените си проблеми. Да не говоря пък, че повечето проблеми се решават по телефон.
Последна редакция от ndimitrov73 : 25-10-2020 на 21:18
"Бедността е най справедливото наказание за глупостта на един народ!"
Роналд Рейгън
Има операции и неща в банките, които не можеш да направиш онлайн, а трябва да се отиде лично, но за да го знаеш допира ти с тази сфера трябва да надхвърля получаването на заплата по карта и тегленето на банкомат..
И човек, който ми обясняваше, че не пазарувал онлайн щото нещо си...................сега ми пише, че можело всичко онлайн.
batDancho (26-10-2020), gambletrade (26-10-2020), Kikos (26-10-2020)
От моя допир с педагогическата система не съм останал с впечатление, че стреса при тях е огромен. По скороЗа учителите не съм съгласна..По скоро те работят под голям стрес и смяната в образователната система и масовит проблем с невъзпитани деца и родители с голямо самочувствие но без култура има се отразяват пагубно на професионалните качества. В класа на дъщеря ми има две деца които постоянно са при директора или се занимават с детска педагогическа стая.
ставах свидетел на непукизъм и примирение със ставащото под носа им, изобщо не ги интересуваше колко
качествен и конкурентноспособен е продукта, който произвеждат. Това не се отнася за всички, има и такива,
които наистина се опитват да си свършат работата както трябва и да научат децата. Има и такива, които
водени от лични амбиции са готови да направят всичко, за да стане по тяхната.
Например учителя по история на децата ми до 7 клас на всички деца, които щяха да кандидатстват в други училища,
не им пишеше повече от 4, за да може да не ги приемат и да изкарат и осми клас в същото училище.
А да не ти казвам съученици на децата ми от средното, като кандидатстват за работа и ги накарам да си
напишат автобиографията на ръка, какво се получава . . . добре, че има готови формуляри за CV . . .