здравей Хепи - ами ако се вижда даден връх , занчи е
мен така са ме учили батковците![]()
здравей Хепи - ами ако се вижда даден връх , занчи е
мен така са ме учили батковците![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
RyMu (03-08-2012)
Сега,поради това ,че не мога да намеря тема за "Вълните на Елиът "си позволявам да пиша тука.Всеки тренд започва с 1-2-3 формация,може ли точка 2 от /1-2-3/ да се брои за точка 1 от вълните на Елиът и ако не защо ?
ПП.Моля да отговарят само знаещите,останалите като мен само да четат и се учат.
compos sui
Теорията на Дау е в основата на вълните на Елиът.Сега,поради това ,че не мога да намеря тема за "Вълните на Елиът "си позволявам да пиша тука.Всеки тренд започва с 1-2-3 формация,може ли точка 2 от /1-2-3/ да се брои за точка 1 от вълните на Елиът и ако не защо ?
Ако пусвеш една гафика какво точно имаш предвид ще е по лесно, че така много дълго може да се пише.
А иначе 1-2-3 формацията и 3 те сигнала по Дау са сходни, при първото е агресивен входа, по Дау е консервативен.
Aз съм от знаещитеСега,поради това ,че не мога да намеря тема за "Вълните на Елиът "си позволявам да пиша тука.Всеки тренд започва с 1-2-3 формация,може ли точка 2 от /1-2-3/ да се брои за точка 1 от вълните на Елиът и ако не защо ?
Това са различни неща. Ако говориш за Рос 1-2-3-то няма много общо с вълните. При вълните се гледат структурните хай/лоу. Т.е. да са изградени от множество барове, Докато по Рос, т.1 и т.2 може да са в един и същи бар. Същото се отнася и за точки 2 и 3.
Аз лично предпочитам 1-2-3 да са формирани от суинг хай/лоу, като по този начин и двете точки не са в рамките на един бар, което в повечето пъти ме лишава от кофти сделки.
Ако съм разбрал правилно т.1 от Елиът ,ще се търси след направата на Куката на Рос от 1-2-3 формацията.Ако греша поправи ме..............Aз съм от знаещите
Това са различни неща. Ако говориш за Рос 1-2-3-то няма много общо с вълните. При вълните се гледат структурните хай/лоу. Т.е. да са изградени от множество барове, Докато по Рос, т.1 и т.2 може да са в един и същи бар. Същото се отнася и за точки 2 и 3.
Аз лично предпочитам 1-2-3 да са формирани от суинг хай/лоу, като по този начин и двете точки не са в рамките на един бар, което в повечето пъти ме лишава от кофти сделки.
compos sui
Аа.................точка или вълна ?
Елиът за мен е загубена кауза. Неопределеността е потресаващо голяма. Колкото и анализи да съм погледал, те за всяка вълна имат въпросителни, дали е тя.![]()
Любов към миналото,примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
"Основните вълни определят дългосрочния тренд на пазара и съответно - малките вълни определят краткосрочните трендове. Елиът разглежда голям брой варианти на главната вълна, като отдава важност на 0,618 като основен процент на корекция.
Заключенията на Елиът не изчерпват всички възможни случаи. Самият той открива, че съществуват отклонения, които следва да се имат предвид, независимо че основният 5-3 модел може де се приложи в повечето случаи. Той включва множество формации с цел анализът да стане по-пълен.
Критики на теорията са отправени към това, че разпознаването на вълните става със закъснение, като често има несъгласие между анализаторите в коя фаза се намира пазарът.
Нещо повече, на някои пазари принципът е по-трудно приложим отколкото на други. Примерно за валутните пазари, където 5-3 моделът за една валута представлява 3-5 модел за друга, участваща в отношението.
Също така не съществува удовлетворително обяснение на 5-3 формацията. Елиът допуска, че тя е естествен закон и не отива по-далеч.
Сложността при използването на теорията на Елиът идва от факта, че често е невъзможно да се прогнозира движението на цените, а само алтернативите."
http://www.investor.bg/strategii/127...-eliyt,36292/#