Това , което бай ти Тошо построи изглеждаше недоносче в сравнение примерно с една Гърция, която не беше комунистическа, а беше към "пропадналия " западhttps://prikachi.net/image/3Xehp
Цъфтим и връзваме, да знаеш.
Гледай мача отстрани, скоро ще има развитие.
За 10000245 път, хората искат оставка, защото има писна!
Никой не коментира следващото правителство, защото още няма такова.Коментира се оставка на ТОВА правителство.
Такава е темата.Автора на темата да си опресни паметта, или да прочете заглавието.
Относно това, което изтъквате.Бай Тошо навремето каза:
"-Това което аз построих, вие не може да го боядисате."
Ок, ли е комунизма, ами не е ок.Въпреки всичко сътворено.
Всяко правителство си има и някакви паралелни плюсове.
Аз така, като чета лозунгите, хората протестират, че "мафията си има държава"
Сега още берем плодовете на комунизма
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
K_W (20-08-2020), lyubo (20-08-2020), ndimitrov73 (20-08-2020), gambletrade (20-08-2020), Нерегистриран (3), Jack (21-08-2020)
Ама ти наи призоваваше за обективно мислене и статистика, такива не видях от теб. Това е поредното изкаване което е с невярна информацияИмам една приятелка, която е чистачка в Германия заплатата й е 2 000 евро с осигурена квартира. Като имаш предвит, че храната в България е по скъпа, тука съдиите взимат 2 000лв за изключително тежка работа, да не говорим през какво обучение преминават.... Нали разбираш, че ако е толкова хубаво хората няма да ходят в София и чужбина да търсят работа...Аз много добре помня управлението на Бойко, когато се смяха на Гърция в каква криза били и колко по-зле щели да станат от нас....Това случи ли се? Ами когато Бойко започна да се ядосва, че медиите и различни хора дават за пример румънците...Бяхме наравно с румънците, а сега къде сме? По-високи заплати имат? Дори виждам много обяви за работа с румънски език.
Първо, аз познавам няколко германцикоито работят за по малко над 1000 Е и то в аварийноспасителни служби подобни на МВР отговорни за човешки живот. Не знам на кой е чистачка твоята приятелка но добре се е уредила, ако изобщо има нещо вярно. Тенденцията в последните години обаче е доста хора да се връщат в БГ, при пандемията да не говорим какво стана, всички се юрнаха към БГ.
Второ за Гърция , безработицата там е 17%
https://money.bg/economics/bezraboti...na-2019-g.html
Безработицата в БГ 6%
https://www.investor.bg/ikonomika-i-...ez-mai-306318/
Трето за съдиите "Основните трудови възнаграждения на върховните съдии и прокурори вече ще доближат 5000 лв., тези на магистратите на окръжно ниво ще получават близо 3400 лв., а тези на районно - 2681 лв."
https://dariknews.bg/novini/bylgarii...-truda-2209373
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
jivko78 (20-08-2020), Kamenitsa (20-08-2020), Нерегистриран (11), ndimitrov73 (20-08-2020), Jack (21-08-2020)
Вадиш думи от контекста, променяш смисъла така, и поемаш в друга посока.
Виж си цената на магистралите, може да сравниш със една Сърбия, например.Тя не е в ЕС.
Ами понеже си роден тука, и работиш онлайн(което ти дава правото да работиш от всяка точка на света), затова не може да влезеш в обувките на ония, които прииждат в София.Ами да, защото тук приижда куцо кьораво и сакато, че и после мрънка и недоволства. Аз съм роден в София и затова живея тук, въпреки че вече се замислям сериозно да се преместя някъде на по-спокойно, но ако бях от друго място щах да работя и да се опитам да направя нещо там, не и аз да се бутам в столицата. Също така съм в един от споменатите райони, от него ми е примера с детските градини.
Ако си от, Тополовград, Елхово, Грудово и мн.други такива.Щеше да си завършил местната гимназия и нямаше да ти идва на акъла за Форекс.
Нямаш и идея, че съществуват хора, които са готови да работят каквато и да е работа, без значение от заплащането.
И понеже държавата НЕ им предлага абсолютно нищо, те са принудени или да идват в София, или като ндимитров73, да заминават в чужбина.
Нещата, които ги пиша са или от опит или съм ги чел през годините, не си пазя линкове ама като имам време ще поствам. Видях линковете, които си дал. В един от тях виж какво точно пише: "Безработицата в България рязко скочи през майАма ти наи призоваваше за обективно мислене и статистика, такива не видях от теб. Това е поредното изкаване което е с невярна информация
Първо, аз познавам няколко германцикоито работят за по малко над 1000 Е и то в аварийноспасителни служби подобни на МВР отговорни за човешки живот. Не знам на кой е чистачка твоята приятелка но добре се е уредила, ако изобщо има нещо вярно. Тенденцията в последните години обаче е доста хора да се връщат в БГ, при пандемията да не говорим какво стана, всички се юрнаха към БГ.
Второ за Гърция , безработицата там е 17%
https://money.bg/economics/bezraboti...na-2019-g.html
Безработицата в БГ 6%
https://www.investor.bg/ikonomika-i-...ez-mai-306318/
Трето за съдиите "Основните трудови възнаграждения на върховните съдии и прокурори вече ще доближат 5000 лв., тези на магистратите на окръжно ниво ще получават близо 3400 лв., а тези на районно - 2681 лв."
https://dariknews.bg/novini/bylgarii...-truda-2209373
На годишна база увеличението е с 3,7 процентни пункта до 9%, отчита Агенцията по заетостта". Имай предвит, че в градове като Варна и Бургас, които основно разчитат на туризма сезонните хотели започват подготовката си от май месец, тоест какво означава това, че тогава се наемат много хора и това увеличение на безработните, което се отчита е изключително голямо.
За съдиите пак ще проуча не съм сигурен дали всички взимат толкова, може да са ги променили нещата, ще видя по-късно.
За гърците не смятам, че това е много решаващ фактор, минималната им заплата е 760 евро, като се има предвит, че разщитат изключително много на туризма си, нищо чудно тези, в статистиката да са наемодатели, да не е малка безработицата, но не смятам, че живеят по-зле от нас. Сега ще ти дам и една статистика от опит. 2016 бях в Англия храната там беше 2 пъти по евтина от бг, взимах по 1 400 паунда.
Значи Държавата на никой нищо не предлага. Работните места по райони се създават от местни фирми или от големи вериги, които за да дойдат на съответния пазарАми понеже си роден тука, и работиш онлайн(което ти дава правото да работиш от всяка точка на света), затова не може да влезеш в обувките на ония, които прииждат в София.
Ако си от, Тополовград, Елхово, Грудово и мн.други такива.Щеше да си завършил местната гимназия и нямаше да ти идва на акъла за Форекс.
Нямаш и идея, че съществуват хора, които са готови да работят каквато и да е работа, без значение от заплащането.
И понеже държавата НЕ им предлага абсолютно нищо, те са принудени или да идват в София, или като ндимитров73, да заминават в чужбина.
контактуват с местната общинска администрация. А реализацията на накакъв дребен бизнес е в ръцете на всеки - стига да има желание за това.
Вече за среден и едър може и други неща да трябват, ама за дребен желание е достатъчно.
Ама е много по-лесно да се чака от държавата![]()
K_W (20-08-2020), Нерегистриран (3), lyubo (20-08-2020), Kamenitsa (20-08-2020), jivko78 (20-08-2020), ndimitrov73 (20-08-2020), gambletrade (20-08-2020), minkov (20-08-2020), Jack (21-08-2020)
Аз съм работил на различни длъжности и не са ми толкова непонятни нещата, но да намерил съм начин да си изкарвам парите от дивана. Това е тенденцията в световен мащаб и вече това, че си в малко населено място не е никаво оправдание. Нима в малките населени места няма хора, които да изкарват пари?Ами понеже си роден тука, и работиш онлайн(което ти дава правото да работиш от всяка точка на света), затова не може да влезеш в обувките на ония, които прииждат в София.
Има земеделие, туризъм, ИТ, има производства има субсидии за повечето такива сектори. Да не изброявам конкретни примери, има много. Не е никак трудно човек да си намери дистанционна работа и да се преквалифицира, не е толкова трудно и ако си малко предприемчив и ако имаш волята да направиш нещо и да поемеш отговорност за жиовта и действията си.
Не е работа държавата да ти прелага всичко, това е от ситемата преди 90та. Работа на държавата е да осуигури бизнес климат, а такъв има, има субсидии от ЕС има ниски данъци има инфраструктура. Ако човек не може да се оправи с тези възможности, проблема идва от неговите способности и капацитет.
Нерегистриран (5), Kamenitsa (20-08-2020), jivko78 (20-08-2020), ndimitrov73 (20-08-2020), Jack (21-08-2020), КинО (24-08-2020)
Това дето го говориш като цяло отразява новините на БТВи НОВА и няма нищо общо с реалността.Аз съм работил на различни длъжности и не са ми толкова непонятни нещата, но да намерил съм начин да си изкарвам парите от дивана. Това е тенденцията в световен мащаб и вече това, че си в малко населено място не е никаво оправдание. Нима в малките населени места няма хора, които да изкарват пари?
Има земеделие, туризъм, ИТ, има производства има субсидии за повечето такива сектори. Да не изброявам конкретни примери, има много. Не е никак трудно човек да си намери дистанционна работа и да се преквалифицира, не е толкова трудно и ако си малко предприемчив и ако имаш волята да направиш нещо и да поемеш отговорност за жиовта и действията си.
Не е работа държавата да ти прелага всичко, това е от ситемата преди 90та. Работа на държавата е да осуигури бизнес климат, а такъв има, има субсидии от ЕС има ниски данъци има инфраструктура. Ако човек не може да се оправи с тези възможности, проблема идва от неговите способности и капацитет.
Бизнес климат в България НЯМА.
Субсиди от ЕС тази година също по скоро ги няма /силно редуцирани/.
Туризма ни е ужасно зле тази година само на вътрешен не се живее.
Ето за това стачкуват българите защото виртуалната реалност на БТВ и НОВА им омръзна .
K_W само и единственно ако си бил забит за дълго време някъде във видинско, някъде в Родопите или Делиормана, можеш да разбереш безисходицата на хората там. Иначе от жълтите павета всеки може да теоритизира и да дава акъл, да говори за преквалификация, за воля и т.н. Ако беше толкова лесно хората от там нямаше да бягат в София и чужбина. И вярвай ми хората които са родени и живеят там не са нито по-глупави, нито по-мързеливи от живеещите в София, просто са жертва на обстоятелствата.Аз съм работил на различни длъжности и не са ми толкова непонятни нещата, ..............
Има земеделие, туризъм, ИТ, има производства има субсидии за повечето такива сектори. ......... не е толкова трудно и ако си малко предприемчив и ако имаш волята да направиш нещо и да поемеш отговорност за жиовта и действията си.
Нерегистриран (5), Kamenitsa (20-08-2020), gambletrade (20-08-2020), Jack (21-08-2020)
Процентите котио съм цитирал са от преди ковид пандемията, след не съм търсил цифри за Гърция, по-врем на и след нея, но нали се сещаш колко по-зависима е Гърция от туризма.Нещата, които ги пиша са или от опит или съм ги чел през годините, не си пазя линкове ама като имам време ще поствам. Видях линковете, които си дал. В един от тях виж какво точно пише: "Безработицата в България рязко скочи през май
На годишна база увеличението е с 3,7 процентни пункта до 9%, отчита Агенцията по заетостта". Имай предвит, че в градове като Варна и Бургас, които основно разчитат на туризма сезонните хотели започват подготовката си от май месец, тоест какво означава това, че тогава се наемат много хора и това увеличение на безработните, което се отчита е изключително голямо.
За съдиите пак ще проуча не съм сигурен дали всички взимат толкова, може да са ги променили нещата, ще видя по-късно.
За гърците не смятам, че това е много решаващ фактор, минималната им заплата е 760 евро, като се има предвит, че разщитат изключително много на туризма си, нищо чудно тези, в статистиката да са наемодатели, да не е малка безработицата, но не смятам, че живеят по-зле от нас. Сега ще ти дам и една статистика от опит. 2016 бях в Англия храната там беше 2 пъти по евтина от бг, взимах по 1 400 паунда.
Колкото до Англия, аз освен в Лондон, нямам впечатления, но вичко извън храната(може би в магазина на някой индиец) е х3 и х5, данъците също са доста по-високи. Не мисля че и живота е по-хубав. Иначе нямаше толкова англичани да идват да живеят тук. Англичаните иначе идват тук и намират какво да правят, без да знаят езика и тн, а българите горките могат само в София и чужбина, май проблема си е от самите хора.