• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Стратегии за търговия
    • Разработка на търговски стратегии

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Разработка на търговски стратегии

+ Отговор в тема
    Страница 94 от 152 ПървиПърви Предишно ... 44 84 92 93 94 95 96 104 144 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 931 до 940 от общо 1517
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 19-10-2018 10:54 #931 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

Моля, изберете категория: - Откажи
      K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 249 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      Цитирай Първоначално написано от mateev Виж мнението
      има разни хора на този свят. аз например обичам да се хваля и си казвам дори и майчиното мляко. ти пък си коренна противоположност - пазиш в дълбока секретност важната според тебе информация, и наблягаш само на хвалбите от типа "повярвайте ми, аз съм супер, но няма да ви кажа как да го направите".

иначе хора по света има и по 4-те точки, които си ги описал. според мене обаче най-много са хората по точка 2 - намерили са нещо, но го пазят в тайна, за да не се появи конкуренция. друг е въпросът че това нещо, което са го намерили, може и да не е качествено, но те да са си въобразили, че е такова.

със сигурност strategi quant ще ти намери хиляди стратегии, всяка от които е по-добра от тези на ръчните трейдери във форума. от тука нататък обаче ще попаднеш на най-сложната според мене задача - подбор на най-добрите няколко стратегии и тяхната модификация в посока, която твоята камбанарийка ти каже. тази задача включва колосално количество труд - физически и интелектуален, и въпреки този труд ти никога няма да си сигурен, че наистина стратегията ти е станала много добра и може да и се вярва.

със сигурност до месец-два ще се сдобиеш със стратегии, притежаващи супер параметри, но дали ще им повярваш и дали ще ги пуснеш за реална търговия - това вече е друг въпрос, пак зависещ от собствената камбанарийка. моята лична камбанарийка например е много рестриктивна, и затова досега не съм си счупил краката да търгувам. иначе вече притежавам една камара стратегии, които по параметри превъзхождат всяка една стратегия, която я притежава който и да било човек от форума. обаче докато другите имат смелостта (или глупостта) да търгуват с техните си стратегии, мене ме е страх да търгувам с много по-добрите мои стратегии. до този етап ще достигнеш и ти, и тогава ще разбереш, че личната вяра в стратегията е най-важна, а не нейните качества. с натрупването на опита си обаче тази твоя вяра ще става все по-малка и по-малка. просто ще научаваш за все повече и повече подводни камъни, за които другите не знаят, и затова търгуват толкова смело, а ти с по-добри от тях стратегии ще се чудиш какво да направиш.

и преди да започнеш да ме опонираш, че ти кажа следното:
      повярвай ми, не знаеш всичко, въпреки голямата ти самоувереност. това важи и за мене. човек се учи цял живот и винаги има какво ново да научи. да, самоувереноста идва с успехите, но тя може да стане и причината са финансово самоубийство, ако човек започне прекалено много много да си вярва. прочети още веднъж подписа ми - никой не знае какво не знае. умните хора обаче знаят, че много неща не ги знаят, и затова са безкрайно предпазливи.
      от моята гледна точка съм споделил доста. разбира се нямам желание да кажа всеки детайл и всичко което знам. не че и да го направя някой ще се вслуша, но все пак...

не ме познаваш и имаш грешна представа за мен, но все тая. внимателен и предпазлив съм във всичко, което правя особено когато рискувам пари. умея да се дистанцирам от емоционалните решения и да правя рационална преценка. в същото време не ми е трудно да взимам и решения свързани с риск и инвестиции. аз не обичам да се провалям(колкото и банално да звучи) и затова когато нещо не се получи, никога не е на висока цена, не съм
      хазартна личност, "играя" хазартни игри само когато знам че имам сериозно предимство/едж. тези неща може би са причина да пропускам някоя и друга възможност за успех от време на време и много рядко да "имам късмет". каквото ми се е получило е станало бавно, трудно и чрез систематични усилия. не се хващам на бас, преди да знам отговора на 100%, не споря когато не съм поне 90% сигурен в теорията си.

от това което съм видял от теб бих казал, че ти си много по-емоционален, импулсивен и склонен към риск. може би на това се дължат успехите ти, но със сигурност ги съпътстват и провали. затова и така лесно се засягаш от всяко нещо, което участник във форума ти казва, затова и лесно се впускаш в нови авантюри, независимо свързани с пазрите или друго.

нещата от подписа ти съм ги знаел и прилагал винаги, дори и да не си личи от начина по който пиша. иначе отдавана щях да съм се отказал от пазарите, защото без този начин на мислене няма оцеляване.
      въпросът е по-скоро дали ти ги осъзнаваш и прилагаш. колко човека си послушал за нещата, които са ти казали тук, че и в живота?

така де стига съм философствал, надявам се няма пак да съм засегнал с нещо.

Sq за 12 часа с условията и критериите които съм сложил (доста лесни за покриване, профит ф, дд и тн) не ми е изкарал още нито една система. засега го приемам по-скоро положително.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

ИнстаФорекс е надежден наръчник за света на финансите и инвестициите.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

2. Следните 4 потребители изказват благодарности на K_W за полезния пост:

minkov (19-10-2018), gambletrade (19-10-2018), Нерегистриран (2)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 19-10-2018 10:54 #932 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 977
      Благодарили са му 45 412 Пъти в
      12 212 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от K_W Виж мнението
      дай линк за някоя, аз не намерих, но може и да има. в форума на sq имаше една тема за това, но никой не беше дал конкретни данни, само общи приказки, че можело. намерих някои други които са по-стари но са приключили
      Е разгледай го този форум, сега не ми се търси, аз по едно време го четох по този въпрос, ам не съм се запласнал чак толкова, че да го пазя като инфо, а сега не ми се чете отново.

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

5. Следният потребител изказва благодарност на minkov за полезния пост:

Нерегистриран (1)

6. 19-10-2018 11:38 #933 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Посети началната страница
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Аватара на Mateev
      Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      Благодарили са му 6 134 Пъти в
      1 931 Поста
      Цитирай Първоначално написано от K_W Виж мнението
      .....
      Sq за 12 часа с условията и критериите които съм сложил (доста лесни за покриване, профит ф, дд и тн) не ми е изкарал още нито една система. засега го приемам по-скоро положително.
      Искам да те успокоя, че новата 4-та версия на Strategy Quant вероятно може да прави стратегии от твоя тип (с повече от една активна сделка). Няма да стане по лесния и стандартен начин, но по по-трудния вероятно ще стане. Не съм го изследвал напълно, но засега има всички индикации,че това е възможно.

Става въпрос за така наречените User Тemplates, при които потребителя сам си създава структурата на стратегията така, както той си я представя. В тази структура потребителя посочва само позициите, в които после sq ще слага случайни строителни блокчета. И ако си създадеш структура, позволяваща припокриващи се сделки, sq иска или не ще работи с нея и ще ти намира стратегии по нея.

Тази функционалност според мене е най-могъщата. Посредством нея мога да създам стратегия с неща, които вече ги знам и искам да са точно такива, а след това да оставя sq да я доразвие тази стратегия с остатъка от нещата, които все още не ги знам. Например знам че реверсите на тренда се случват по-често в понеделник и петък, но не знам в каква посока ще бъдат и как да ги детектирам. Затова първото ще го заложа като задължително условие в sq, а по второто ще го оставя сам да си вихри фантазията.

Също така може да се създаде логика с до 3 нива на вложеност. Например в първото ниво да търси едно нещо, във второто да го допрецизира, а по 3-тото да търгува. Трите нива може да са различни таймфреймове или дори различни символи.

И последно за най-хитрата функционалност. Може да се създаде цял един проект със задачи в тяхната естествена последователност, и после да се пусне sq да го изпълнява. Например:
      1. Търси стратегии по еди какви си критерии
      2. Намерените стратегии ги тествай с Монте-Карло
      3. Избери 50% от най-добрите
      4. Тях ги тествай с Walk-Worward оптимизация
      5. Избери 30% от най-добрите
      6. Тях ги тествай по други финансови инструменти
      7. Избери 20% от най-добрите
      8. От тях създай портфейл
      9. Портфейла го тествай за еди какво си
      10. и т.н и т.н.

На практика с 4-тата версия на sq може да се автоматизира не само търсенето на стратегии, но и методологията за тяхната проверка с различни Robustines тестове и подбора на най-добрите, преминали успешно през колкото се може повече изпитания. Мене ако питаш, това вече е тежка артилерия, предназначена да автоматизира всеки един аспект от развойната дейност. За хората остава единствено мисленето и правилното конструиране на методологията за ресърч. Всичко останало го прави sq, докато човек си пие уискито и замезва.

Ако sq3 го сравним с един двигател на лека кола, който е хубав, но се нуждае от много други части за да стигне от Габрово до София, то sq4 в сравнение със sq3 представлява готов сглобен междузвезден космически кораб, който на всичкото отгоре има ИИ и може сам да лети, а за човек остава само да му каже къде иска да стигне и по какъв маршрут да мине. Тоест да разцъка с мишката по правилния начин няколко стотин настройки, и след това да си гледа кефа и да замезва, докато трае полета.
      Последна редакция от Mateev : 19-10-2018 на 12:19

Печелете пари, без да напускате дома си.

7. Следните 2 потребители изказват благодарности на Mateev за полезния пост:

K_W (19-10-2018), Нерегистриран (1)

8. 19-10-2018 12:23 #934 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      Благодарили са му 10 874 Пъти в
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от Mateev
      амбанарийката, камбанарийката ......
      Няма как да знаеш какво се случва в чуждите камбанарийки, които са по-високи от твоята .....

На практика повечето ръчни трейдери нямат стратегия и търгуват силно субективно и в повечето случаи - интуитивно.
      Удебеленото постовя под съмнение височините на камбанариите Няма ли прозорци тая твоя висока камбанария, че да приемеш факта, че ръчната търговия може да бъде абсолютно обективна? Има и някои доста значими предимства. Както и автоматизирана. Но важното е да знаеш колко висока ти е кампанарията и дали са й спуснати капаците...

Започнете да печелите пари с ИнстаФорекс.

9. 19-10-2018 12:33 #935 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Аватара на Mateev
      Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      1 931 Поста
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      Удебеленото постовя под съмнение височините на камбанариите Няма ли прозорци тая твоя висока камбанария, че да приемеш факта, че ръчната търговия може да бъде абсолютно обективна? Има и някои доста значими предимства. Както и автоматизирана. Но важното е да знаеш колко висока ти е кампанарията и дали са й спуснати капаците...
      Разликата между двама ни е в това, че аз съм бил на твоя етаж, а ти все още не си построил моя. Всъщност въобще не се занимаваш със строителство .... Нищо лично .....

ПП: Ако случайно греша, покажи ми плановете на поне един от 100-те липсващи етажа, за които все още не си започнал дори и да мислиш ......
      Последна редакция от Mateev : 19-10-2018 на 12:43

Купувайте, продавайте, печелете с ИнстаФорекс.

10. 19-10-2018 12:36 #936 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите 100 е отвъд представите Аватара на 100
      Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      Цитирай Първоначално написано от Mateev Виж мнението
      Разликата между двама ни е в това, че аз съм бил на твоя етаж, а ти все още не си построил моя. Всъщност въобще не се занимаваш със строителство .... Нищо лично .....
      В момента си на скелето и се мъчиш да строиш етаж, само времето ще покаже резултата. Аз от няколко години живея един етаж по-надолу Потенциала и реалността не е много коректно да се сравняват.

Увеличете доходите си в партньорство с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

11. Следните 2 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

Mateev (19-10-2018), gambletrade (19-10-2018)

12. 19-10-2018 13:01 #937 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      1 931 Поста
      Марине,
      Всеки един твой постинг го игнорирам и тактично си премълчавам, защото иначе ако трябваше да ти кажа какво наистина си мисля за тебе и за твоя интелект или търговия, щеше да се гръмнеш на секундата. Нека нещата да си останат такива - аз си премълчавам истината и не ти я казвам в очите, а ти се стараеш да не се навираш в темите, които поддържам, и да не плещиш глупости, които не ги разбираш.
      Последна редакция от Mateev : 19-10-2018 на 13:19

Влезте в света на онлайн търговията и печелившите транзакции с ИнстаФорекс.

13. 19-10-2018 13:05 #938 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      1 931 Поста
      Цитирай Първоначално написано от 100 Виж мнението
      В момента си на скелето и се мъчиш да строиш етаж, само времето ще покаже резултата. Аз от няколко години живея един етаж по-надолу Потенциала и реалността не е много коректно да се сравняват.
      Наистина съм на скелето и наистина строя поредния етаж, само че ти не си на един етаж под мене, а поне 100 етажа по-ниско. Съжалявам .....

Между другото ако искаш и твоето строителство да потръгне по-бързо, сдобий се с безплатен кран втора употреба Strategy Quant 3.8.2 или направо си купи комплект от 10 нови строителни машини модел Strategy Quant X.
      Последна редакция от Mateev : 19-10-2018 на 13:14

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

14. 19-10-2018 13:20 #939 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      100
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      100 не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

Начислени плащания
      5,265.37 USD
      Благодарности
      1 579
      4 044 Поста
      ПодписвамПодписвам
      X
      наистина съм на скелето и наистина строя поредния етаж, само че ти не си на един етаж под мене, а поне 100 етажа по-ниско. съжалявам .....

между другото ако искаш и твоето строителство да потръгне по-бързо, сдобий се с безплатен кран втора употреба strategy quant 3.8.2 или направо си купи комплект от 10 нови строителни машини модел strategy quant x.
      не съжалявай, нови теории се задават на хоризонта... със или без sq печеленето става придобиеш умението да търгуваш, точния инструмент е най-маловажното в случая и една стратегия не е задължително по-малко от 100 стратегии. между другото, замисли се защо когато темата тръгна не свалих веднага и с нетърпение "печелившите" роботи?

Лесно е да печелите пари, без да напускате дома си. Открийте сметка в ИнстаФорекс.

15. Следните 3 потребители изказват благодарности на 100 за полезния пост:

Нерегистриран (3)

16. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    17. 19-10-2018 16:59 #940 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      K_W
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      K_W не е на линия
      Централна банка
      Berani

K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите K_W е отвъд представите Аватара на K_W
      Град
      София
      Начислени плащания
      6,616.08 USD
      Благодарности
      5 624
      Благодарили са му 21 249 Пъти в
      3 206 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 3
      ip01, ivooo, Goushter,
      X
      съгласен съм, че една добра стратегия трябва да не зависи от спайкове и дупки в котировките, но strategy quant не го знае този аспект. в резултат на това голяма част от времето си той ще загуби в генетични оптимизации на зависимости, породени от тези дупки и спайкове. и ще ти избълва огромно количество уж "добри" стратегии, сред които ще се видиш в чудо как да издириш наистина качествените, които ще са нищожен процент от всички други.

колкото до котировките - спокойно, имам много котировки (терабайти) от всякакви източници, но всичките без изключение са с противно качество. просто това с качеството на котировките е поредния проблем, който твоята камбанарийка не ти позволява да го осъзнаеш.

само искам да ти кажа, че понятието спайк е понятие от бъдещето. ти ги виждаш, че са такива, но от позицията на бъдещето. опитай се обаче в реално време да разпознаеш един скок от 100 пипа в милисекундата на възникването му дали е истински скок или спайк, който след няколко секунди ще се върне до началната цена, и тогава ще разбереш какви смешки приказваш за възможноста на стратегиите да ги разпознават. не ми се сърди, но за някои неща живееш в много дълбоки самозаблуди.

самият процес на търсене на някакви зависимости в историческите данни изключва възможноста тези данни да са некачествени. методите за статистически анализ не са наясно с понятието некачествени данни. те просто извличат зависимости, и въобще не им пука от какво са породени тези зависимости. така че работейки с некачествени данни човек се обрича на това да извлича фалшиви недействителни зависимости, породени от лошото качество, а не зависимости, по които наистина може да се търгува успешно.
      няма как да стане, много високо си си вдигнал камбанарията, чак е станала на балон и вятъра я духа към скалите на близката планина...

гембълтрейд няколко пъти ти каза пазара който няма как да има разлики в котировките, защото е централизиран, търси си от там котировки и търгувай там щом искаш 100% чисто хистори. при cfd и децентрализиран пазар няма как да стане. въпреки, че винаги може да има спайк от случайно събитие. ако са ти толкова чувствителни системите, те най-вероятно са фитнати и не са устойчиви.

спайковете не са проблем ако знаеш какви правила да си сложиш в системата. възнамерявам и тия дето ги намирам в sq да са така, но ще видим, че там сега започвам.

програмите може да не са наясно ама аз съм, затова и процеса на оптимизиране и доработване е не по-малко важен от намирането за всяка стратегия. затова обаче трябва трейдърски опит.

при мен все още няма стратегия, явно добре съм направил настройките, очаквам след месец направо да изплюе граала

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

18. Следният потребител изказва благодарност на K_W за полезния пост:

gambletrade (19-10-2018)

+ Отговор в тема
    Страница 94 от 152 ПървиПърви Предишно ... 44 84 92 93 94 95 96 104 144 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Стратегии за търговия   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти