Аз оставам с впечатлението че ти си готов да инвестираш по сериозна сума, но все още не си открил стратегията която да е достатъчно добра и да ти даде нужната увереност. Затова само опипваш почвата тук и там надявайки се отнякъде да изкочи заек.

Като всички нас, и теб те човърка от вътре мисълта понеже знаеш на теория какво е възможно. Големия успех на пазарите сякаш винаги е на една ръка разстояние.
Това ме навежда и на мисълта, че във България все още няма нито един хедж фонд който да даде възможност на инвеститорите да получат по висока доходност спрямо това което предлагат стандартните фондове. В същото време депозитите умряха като алтернатива, а малкия процент от чуждестранните хедж фондове които наистина имат прилична доходност реално са недостъпни за 99% от българските инвеститори. БФБ също е на командно дишане.
Това си е една пазарна ниша която в момента е лишена от каквато и да било конкуренция. Ако се появи фонд който да докарва 30%+ годишно при умерен риск, според мен той може да се превърне във абсолютен хит и със сигурност ще се намерят хиляди хора които са готови да инвестират малки и средни суми с цел диверсификация. Пък дори и само за проба.
Именно това според мен е и пътят към големите пари във форекса.
Не да се мъчиш да правиш по 500% годишно на личната си сметка, а да изградиш стратегия която да е достатъчно добра за да привлече външен капитал.