• flag
  • flag
photo
Login/Register
Register Restore Password
Форум
Мненията днес Правила Форума ЧЗВ Календар Календар Economic calendar Общност Потребителска листа Действия Маркирай форумите като прочетени Предпочитани Бързи връзки Екипа на форумите Покани приятели
  • Покани приятели
  • Състезания и конкурси Пари за писане Партньорска програма Кампания „ТОП отговори“ Кампания „Най-добра тема“
    Какво ново?
    Мненията днес Групови съобщения за деня Събития за деня Маркирай форумите като прочетени
    Портал FX.co
    Графики
    Schedule EUR/USD График EUR/USD График GBP/USD График USD/JPY График USD/CHF График USD/CAD График EUR/JPY График GBP/JPY График AUD/USD График GOLD График Bitcoin
    Форекс Игри
    Forex Hunting Trader Catch Money
    Invite friends
    From contact list
    Разширено търсене
    • Форум
      • Мненията днес
      • Правила на Форума
      • ЧЗВ
      • Календар
        • Форум календар
        • Икономически календар
      • Общност
        • Потребителска листа
      • Действия
        • Маркирай форумите като прочетени
        • Предпочитани
      • Бързи връзки
        • Екипа на форумите
        • Покани приятели
      • Състезания и конкурси
        • Пари за писане
        • Партньорска програма
        • Кампания „ТОП отговори“
        • Кампания „Най-добра тема“
    • Какво ново?
      • Мненията днес
      • Групови съобщения за деня
      • Събития за деня
      • Маркирай форумите като прочетени
    • Портал FX.co
    • Графики
      • График EUR/USD
      • График GBP/USD
      • График USD/JPY
      • График USD/CHF
      • График USD/CAD
      • График EUR/JPY
      • График GBP/JPY
      • График AUD/USD
      • График GOLD
      • График Bitcoin
    • Покани приятели
      • От листата с контакти
    • Разширено търсене
    Влизам Регистрация Регистрация
  • Форумът изисква предварителна Регистрация преди да можете да изкажете свое мнение.
  • Hерегистриран, прочетете Правилата на Форума преди да започнете да пишете.
  • Партньорска програма на ИнстаФорекс - най-високите печалби от Форекс! Печелете чрез привличане на клиенти! Изплащаме до 67% от приходите си! Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • Получавайте пари за публикациите си в нашия форум!. Условията на кампанията "Бонус за качество" ТУК, Често Задавани Въпроси ТУК Тази оферта не е валидна за клиенти на instaforex.org, която е европейска компания с регулация в ЕС.
  • .
    • Начало
    • Форум
    • Дискусия за пазари и търговия
    • Стратегии за търговия
    • Разработка на търговски стратегии

Login

Забравили сте паролата си?
    Регистрирайте се в социалните мрежи

Тема: Разработка на търговски стратегии

+ Отговор в тема
    Страница 34 от 152 ПървиПърви Предишно ... 24 32 33 34 35 36 44 84 134 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Резултати от 331 до 340 от общо 1517
    • Контрол над темата
      • Покажи версия за принтиране
      • Прати тази страница по E-Mail…
      • Абонирайте се за тази тема …
    • Търси тема
      •  
        Разширено търсене
    1. 05-09-2018 12:03 #331 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Посети началната страница
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Моля, изберете категория: - Откажи
      Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Аватара на Mateev
      Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      Благодарили са му 6 134 Пъти в
      1 931 Поста
      Цитирай Първоначално написано от K_W Виж мнението
      Матеев как върви търсенет на стратеги със стратеджи куанта, търсиш ли намираш ли нещо смислено или ти мина мерака?

Ботовете още нямат трейдове при мен, мисля да ги чакам до края на месеца и към кофата да ги засилвам, 2 месеца без нито един трейд ще е доста.
      Сървъра не е спирал да ми създава нови и нови стратегии, но засега само ги трупам в една директория. И ще ти кажа защо го правя, защото само ти ще ме разбереш. Проблемът е че както Strategy Quant, така и Quant Analyzer не ми смятат всички критерии, необходими ми да преценя качествата на направените от тях стратегии или портфейли. Липсват 2-3 много важни неща, заради които се налага да понапиша малко софтуер:
      1. Смятат всичко в долари, а не в пипсове, което изкривява стойностите на повечето от сметнатите критерии.
      2. Не се отчита истинския Drwadown, предизвикан от движенията на цените вътре в сделката.
      3. Не ми дават достатъчно информация за изчисляването на доверителния интервал на критериите, а това всъщност е най-важното за разграничаването на случайноста от закономерноста и за подбор на вярната стратегия за търговия в бъдещето.

Сам се съмняваш, че повечето стратегии са кърв фитнати, и това вероятно наистина е така. Аз също стигнах до подобен извод и докато не намеря начин да измеря колко е този показател, няма как да дам доверието си на нито една стратегия. Добрата новина е, че знам как да го направя това, а лошата е, че все още не съм го направил.

Аз и във форума на Желев вече го написах - трябва да се създаде клас за изчисляване на статистическите параметри на една цифрова редица (барове, зигзаци, сделки, индикатори, сигнали и т.н.). Въобще целия ресърч трябва да се крепи на един подобен клас. Такъв обаче все още нямам. До момента само съм използвал частични статистически изследвания, но никога не съм систематизирал всичко в един единствен клас, защото не ми е трябвало. Чак сега възникна необходимостта хиляди стратегии да ги преценявам светкавично, без да се пилтявя да разглеждам всяка една от тях поотделно.

Та идеята е да направя този клас и той за секунда да може да прерови една таблица с резултатите от работата на хиляди стратегии и да ми каже кои са най-добрите 5, за да им обърна специално внимание. Смятам да се откажа от всички параметри, изчислени от чужди програми, и да си направя собствени изчисления, базиращи се само на двете цени на сделките - Enter и Exit. Сам ще си проверя на тикови данни какви са MAE и MFE и след това сам ще си сметна всичко, което ми е необходимо.

Класът ще е универсален и в него ще натъпча цялата известна математика и статистика по отношение на трейдинга, която човечеството е измислило до момента. Ще ми отнеме 1-2 седмици, но после веднъж завинаги ще забравя за всички статистически проблеми, и ще започна директно да оперирам с понятия от типа "тази цифрова редица е случайна с вероятност 10% и закономерна с вероятност 90% и има статистически доказано ПМО, долната граница на доверителния интервал на което е например 8 пипса.

Сам разбираш колко е основополагащо всичко това (разпознаване на случайност от закономерност не само в миналото, но и в бъдещето), така че си струва за известно време да изоставя всичко друго и да го реализирам като софтуер. Всъщност този клас ще ми бъде и основното оръжие срещу кърв фиринга. Там идеята е следната - ако всяко едно правило на стратегията създава цифрова редица, която не е кърв фитната, то и самата стратегия няма да е кърв фитната. А критерий за кърв фитването пак ще е доверителния интервал, който няма да допусне правило, което се базира на нещо, случвало се малък брой пъти. Точно такъв тип правила създават кърв фитването.

Другият проблем с качествената тикова история го пое един младеж, с който се надявам успешно да работим заедно, но и на него ще му трябва време докато напише софтуера, защото и при него проблема за разрешаване е сериозен.
      Последна редакция от Mateev : 05-09-2018 на 12:12
      Отговори с цитат Отговори с цитат Благодарности  

ИнстаФорекс – печелете пари навсякъде по света.

2. Следните 7 потребители изказват благодарности на Mateev за полезния пост:

K_W (05-09-2018), borkooo_pz (05-09-2018), kypa (05-09-2018), звездоброец (05-09-2018), Нерегистриран (2), minkov (05-09-2018)

3. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    4. 05-09-2018 13:58 #332 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      borkooo_pz
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      borkooo_pz не е на линия
      Централна банка
      Terkejut

borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите borkooo_pz е отвъд представите Аватара на borkooo_pz
      Град
      Пазарджик
      Начислени плащания
      5,441.08 USD
      Благодарности
      35 571
      Благодарили са му 19 120 Пъти в
      5 826 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 0
      X
      Цитирай Първоначално написано от kypa Виж мнението
      Борковата мама, по-добре пробвай някой по-евтиничък (може и безплатен) робот преди тоя, че може да не ти пасне таз роботската работа. Не е особено лесно и приятно да се чакат позиции пуснати пряко собствената система, каквито със сигурност ще има.
      Мислех при Бенча да го пусна ,но там ми е 1:30 ,и няма да стане .
      При Инстата не рискувам за такава сума .
      Аз на Варчев го пробвам пак при 1:30 -умишлено избрах такъв левъридж ,и избрах сума колкото акаунта ми .За сега се движи добре ,но Матеев ме “попари “

Правете пари у дома с ИнстаФорекс.

5. Следните 3 потребители изказват благодарности на borkooo_pz за полезния пост:

kypa (05-09-2018), звездоброец (05-09-2018), minkov (05-09-2018)

6. 05-09-2018 20:39 #333 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      minkov
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      minkov не е на линия
      Централна банка
      Polos

minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите minkov е отвъд представите Аватара на minkov
      Град
      Къде ли не
      Начислени плащания
      11,308.31 USD
      Благодарности
      46 977
      Благодарили са му 45 412 Пъти в
      12 212 Поста
      ПодписвамПодписвам
      абонаментен: 1
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от Mateev Виж мнението
      Класът ще е универсален и в него ще натъпча цялата известна математика и статистика по отношение на трейдинга, която човечеството е измислило до момента. Ще ми отнеме 1-2 седмици, но после веднъж завинаги ще забравя за всички статистически проблеми, и ще започна директно да оперирам с понятия от типа "тази цифрова редица е случайна с вероятност 10% и закономерна с вероятност 90% и има статистически доказано ПМО, долната граница на доверителния интервал на което е например 8 пипса.
      Матеев, тъкмо тръгнеш в правилната посока и изведнъж се засилиш на някъде, дето все е път без изход.
      Ей това от цитата дето си го замислил просто няма да стане.
      А за 1-2 седмици съвсем няма да стане
      Въобще софтуера дето е замислен да започне да прави "всичко" по правило не се получава.
      Аз не се сещам да има въобще някакъв софтуер дето да прави "всичко" и да е успешен

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

Търгувайте комфортно! Преминете към ИнстаФорекс и печелете пари от дома си.

7. Следните 5 потребители изказват благодарности на minkov за полезния пост:

kypa (05-09-2018), gambletrade (05-09-2018), borkooo_pz (06-09-2018), звездоброец (06-09-2018), Нерегистриран (1)

8. 05-09-2018 20:44 #334 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      gambletrade
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      gambletrade не е на линия
      Централна банка
      Не е зададено настроение

gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите gambletrade е отвъд представите Аватара на gambletrade
      Начислени плащания
      3,797.82 USD
      Благодарности
      6 786
      Благодарили са му 14 597 Пъти в
      3 597 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey,
      X
      Цитирай Първоначално написано от minkov Виж мнението
      Матеев, тъкмо тръгнеш в правилната посока и изведнъж се засилиш на някъде, дето все е път без изход.
      Ей това от цитата дето си го замислил просто няма да стане.
      А за 1-2 седмици съвсем няма да стане
      Въобще софтуера дето е замислен да започне да прави "всичко" по правило не се получава.
      Аз не се сещам да има въобще някакъв софтуер дето да прави "всичко" и да е успешен
      Мислим всеки трябва да си мине пътя. Да си разбие тиквоча десетина пъти, док уври. Това е положението. Колкото и да е арогантен и самоуверен от другите си успехи, все ще го духа на пазара ако само на това се уповава

Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.

ИнстаФорекс е надежден наръчник за света на финансите и инвестициите.

9. Следните 3 потребители изказват благодарности на gambletrade за полезния пост:

minkov (05-09-2018), kypa (05-09-2018), borkooo_pz (06-09-2018)

10. 05-09-2018 21:25 #335 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      kypa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      kypa не е на линия
      Централна банка
      Suka Mengoceh

kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите Аватара на kypa
      Начислени плащания
      31,523.51 USD
      Благодарности
      235 416
      Благодарили са му 74 322 Пъти в
      22 961 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey7,
      X
      Тоз клас не би бил точно "всичко", по-скоро подробен набор от статистически функции. Сигурно даже има вече готови написани за Ц/Ц++ дето да може да се препишат в почти заводски вид.
      Като става въпрос за гледни точки с изключително висока степен на субективност (каквито са единствените възможни за трайдинга към момента) думичката "всичко" рядко означава всичко.
      Най-тъмно е преди да изгрее слънцето.

Станете печеливш търговец с ИнстаФорекс!

11. Следните 4 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:

minkov (05-09-2018), Mateev (05-09-2018), borkooo_pz (06-09-2018), звездоброец (06-09-2018)

12. 05-09-2018 22:06 #336 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Mateev е отвъд представите Аватара на Mateev
      Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      1 931 Поста
      Тоз клас не би бил точно "всичко", по-скоро подробен набор от статистически функции. Сигурно даже има вече готови написани за Ц/Ц++ дето да може да се препишат в почти заводски вид.
      Като става въпрос за гледни точки с изключително висока степен на субективност (каквито са единствените възможни за трайдинга към момента) думичката "всичко" рядко означава всичко.
      Недей да разсъждаваш като дете. Аз съвсем точно знам какво трябва да изчислява класа и как да го направи това. Останалите неща ще ги натъпча просто защото се пишат лесно, пък и с тяхна помощ се правят "красиви" репорти с шарени графики и бол ненужни параметри на стратегията.

Когато започнеш да пишеш класове, сам ще разбереш, че винаги един клас се прави колкото се може по всеобхватен, за да може в бъдеще да не се връщаш и да го пишеш или дописваш отново. Аз вече имам един статистически клас, и сигурно си виждал работата му от публикувани мои картинки на графики, но сега трябва да го разширя да смята и доверителни интервали, които пък от своя страна изискват и други статистики, така че няма как - този път вече ще го направя универсален.

Предполагам че все още не осъзнавате нуждата от този клас, защото този път не съм ви писал нищо на концептуално ниво. Затова трябва да ми повярваш, че този клас наистина е фундаментален и ще направи революция в ресърча на нови търговски стратегии, автоматизирайки много от ръчния труд на трейдера. Написването му ще е с много код, но той няма да е сложен, защото просто ще гледам формули от дебелите книжки и ще ги реализирам както код. Нищо сложно - просто рутинна работа, но доста голяма по обем. Все някога трябваше да го направя това и сега явно му е дошъл момента. Без този клас и без тикови данни не мога да продължа по-нататък.

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

13. Следните 5 потребители изказват благодарности на Mateev за полезния пост:

Нерегистриран (2), звездоброец (06-09-2018), kypa (06-09-2018), borkooo_pz (06-09-2018)

14. 05-09-2018 22:22 #337 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      1 931 Поста
      По въпроса с числовите редици и с необходимостта от написването на клас за техния статистически анализ ще копирам един мой постинг от форума на Желев:

Повечето трейдери не го разбират това, но основното ФУНДАМЕНТАЛНО СТРОИТЕЛНО БЛОКЧЕ на техните разсъждения трябва да стане ЧИСЛОВАТА РЕДИЦА и нейните СТАТИСТИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ. Всяка една логика в разсъжденията трябва да се базира само и единствено на ОПЕРАЦИИ С ЧИСЛОВИ РЕДИЦИ - събиране, изваждане, умножение, деление, сечения, производни и т.н. Всяка една операция с числови редици създава нова следствена числова редица, и тази редица също си има своите статистически параметри, които под никаква форма не могат интуитивно да бъдат съобразени от човек.

Дефакто ръчните трейдери създават хаос от числови редици в опитите си да насложняват своите стратегии. Тяхната крайна числова редица (търговията) е сложна съвкупност от много на брой НЕИЗСЛЕДВАНИ ЧИСЛОВИ РЕДИЦИ, и като такава само бог (по-скоро само дявола) знае какви са техните параметри. А след като имаме огромна доза НЕЗНАНИЕ, значи имаме и огромна доза СЛУЧАЙНОСТ. Тази случайност в бъдещето КЛОНИ КЪМ НУЛА, но разходите за брокера я карат ДА КЛОНИ КЪМ МИНУС БЕЗКРАЙНОСТ и само късмета може да доведе до ВРЕМЕННИ положителни резултати. Ако нямаше разходи за брокера, такъв късмет щяха да имат около 50% от трейдерите, но разходите за брокера намаляват дози късмет до ниво 20-30% от трейдерите. И пак повтарям - ТОЗИ КЪСМЕТ Е ВРЕМЕНЕН.

Единственият начин за дългосрочна печеливша търговия в бъдещето е тази търговия да се прави с ИЗСЛЕДВАНА СТРАТЕГИЯ, имаща ПМО както на крайната числова редица (сделките), така и на всички нейни съставляващи числови редици (правилата на стратегията).

Искам да направя едно допълнение, касаещо само тези трейдери, които вече са осъзнали необходимостта от създаването и изследването на стратегии върху исторически данни. Тези трейдери веднага се сблъскват с проблема как да оценят и после как да сравнят резултатите от историческите тестове.

По принцип в резултат на историческите тестовете всяка една стратегия се сдобива с един доста голям комплект от параметри - Profit, Брой сделки, ROI, Expectancy, Sharpness, Standard Deviation, Return/Drawdown и поне още 100 други творения на човешката мисъл. Многообразието на тези параметри е в резултат на опитите да се открие такъв параметър, който колкото се може по-точно да описва КАЧЕСТВАТА НА ЕДНА СТРАТЕГИЯ. И понеже все още не е измислен такъв универсален критерий, повечето автори в публичното пространство генерират още и още критерии, които създават хаос в главата на начинаещия и все още неориентиран трейдер, мъчещ се да прецени колко добра е неговата стратегия.

И тука вече му е мястото да ви напомня, че всеки един критерий за работата на една стратегия е само една ТОЧКОВА ОЦЕНКА на работата на стратегията в миналото. Тоест тези критерии ги оценяваме С ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ЧИСЛО, защото събитията от миналото вече са ФАКТ и не подлежат на промяна. Тоест техните статистически параметри вече са точни и ясни и се оценяват с едно единствено число. Събитията в бъдещето обаче все още са забулени в една ВЕРОЯТНОСТНА МЪГЛА, от която сделка по сделка извличаме бъдещите факти (бъдещите резултати от търговията).

Та тези бъдещи и все още неизвестни факти със сигурност ще променят всеки един параметър на стратегията от миналото, и за да си създадем някаква представа каква ще е тази промяна, трябва точковата оценка от миналото да я преобразуваме в ОЦЕНКА НА ДИАПАЗОНИ, в които очакваме да се движи този параметър в бъдещето. Тоест трябва да създадем някакви ДОВЕРИТЕЛНИ ИНТЕРВАЛИ на всеки един параметър на стратегията от миналото, и оценката за бъдещето да се прави по ПЕСИМИСТИЧНАТА ГРАНИЦА на тези интервали. Нито един програмен продукт към днешна дата не предлага изчисления на доверителните интервали на точковите оценки на параметрите от миналото, така че това за съжаление трябва да го направим сами, ако искаме да не попаднем в някой от многобройните капани.

Та това е лошата новина (няма готов софтуер), но има и добра новина - всички тези операции са ЕДНОТИПНИ и са възможни посредством създаването на един единствен клас, който да смята статистическите параметри на една цифрова редица, включая и доверителния интервал на тези параметри. След това започваме всичко в нашите експерти или исторически тестове да го къпем (преценяваме) с инстанции на този клас, и след това с учудване установяваме колко много наши въпросителни и неясноти получават своя верен, точен и ясен отговор както за миналото, така и за очакваното бъдеще. Тоест бъдещето за нас от мъглява неопределеност се преобразува в увереност, която се крепи на статистически ЗНАНИЯ и се регулира посредством избор между различни МАТЕМАТИЧЕСКИ ДОКАЗАНИ АЛТЕРНАТИВИ.

Понеже е много важно, ще го повторя още веднъж:
      1. Цялото ни трейдерско мислене трябва да се пренасочи към мислене в ЧИСЛОВИ РЕДИЦИ и операции с тях.
      2. Статистическите параметри на тези числови редици представляват ТОЧКОВИ ОЦЕНКИ, касаещи само миналото.
      3. За да обхванем и вероятностното бъдеще, тези точкови оценки трябва да се преобразуват на ДИАПАЗОННИ ОЦЕНКИ, включващи в себе си и бъдещето.
      4. Критериите ни за подбор на стратегии трябва да се базират на ПЕСИМИСТИЧНАТА ГРАНИЦА на тези диапазонни оценки.

Всъщност тези 4 точки представляват СТЪЛБАТА НА ОСЪЗНАВАНЕ, която всеки един трейдер трябва да изкачи, ако иска да търгува печелившо. Има и точка 0, която не съм я написал. В нея са трейдерите, които въобще не са започнали изкачването на тази стълба, и все още живеят с илюзиите, че прогнозирането на единично случайно събитие (сделка) е възможно. Изкачването на стъпало 1 е трудно, но още по-трудно е да се осъзнаят стъпала 2, 3 и 4. Затова и има трейдери, стъпили на стъпало 1 и след като не се досетят какво да правят на него и как да оценяват стратегиите си, отново се връщат на кота 0.

В заключение мога да добавя и последната 5-та точка-мечта от стълбата на растежа, която лесно може да доведе до свещения граал:
      5. Висш пилотаж, включващ пълна автоматизация на процеса на търсене на търговски стратегии. Този висш пилотаж вече е възможно да става и без участието на човек, защото точка 4 вече ни предоставя всички необходими знания за вземането на автоматични решения.

На практика роботите освен да търгуват, вече могат да бъдат направени в свобдното си време да търсят нови стратегии в някакъв диапазон от правила, да ги оценяват тези стратегии, да правят портфейли с тях, и да добавят или премахват стратегии от тези портфейли. И всичко това става в реално време без участието на човек. Също така параметризацията на експертите може да бъде сведена до нула. Няма нужда на експерта да му се слагат входящи параметри, след като той за всеки един от тях сам може да си намери вярната и оптимална стойност. И забележете - всичко това става възможно благодарение на един единствен клас за оценка на статистическите параметри на една цифрова редица. На практика този клас може да даде верен и точен отговор на всеки един трейдерски въпрос, хрумвал някога в главата на някой трейдер.
      Последна редакция от Mateev : 05-09-2018 на 22:38

ИнстаФорекс – всеки може да печели.

15. Следните 5 потребители изказват благодарности на Mateev за полезния пост:

Нерегистриран (2), borkooo_pz (06-09-2018), звездоброец (06-09-2018), kypa (06-09-2018)

16. 06-09-2018 14:25 #338 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      kypa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      kypa не е на линия
      Централна банка
      Suka Mengoceh

kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите kypa е отвъд представите Аватара на kypa
      Начислени плащания
      31,523.51 USD
      Благодарности
      235 416
      22 961 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey7,
      X
      Ключа за палатката язе си мисля е в логиката по изваждането на въпросните числови редици от пазаря. Числови редици както поредица от сделки, така и от параметри на пазаря, от чиято промяна зависят резултатите от работата на стратегията. Там ако постигнем успех би трябвало резултатите от редицата сделки да се вижда с просто око, въобще да няма нужда от тънки статистически сметки.

Парите работят за вас: открийте сметка в ИнстаФорекс и печелете!

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

17. Следните 3 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:

borkooo_pz (06-09-2018), minkov (06-09-2018), звездоброец (06-09-2018)

18. 06-09-2018 14:41 #339 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      Mateev
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      Mateev не е на линия
      Баннат
      Terinspirasi

Град
      гр. Габрово
      Начислени плащания
      5,655.19 USD
      Благодарности
      1 864
      1 931 Поста
      ....... Там ако постигнем успех би трябвало резултатите от редицата сделки да се вижда с просто око, въобще да няма нужда от тънки статистически сметки.
      Ха-ха ......
      Аз пък твърдя, че НИЩО НЕ СЕ ВИЖДА С ПРОСТО ОКО !!!

Хайде изреди ми какво наистина виждаш с просто око, за да си докажеш твърдението, пък аз после ще изредя какво виждам със статистиките, но ще ми трябват поне 100 последователни постинга.

Увеличете доходите си в партньорство с ИнстаФорекс.

19. Следните 4 потребители изказват благодарности на Mateev за полезния пост:

kypa (06-09-2018), borkooo_pz (06-09-2018), minkov (06-09-2018), звездоброец (06-09-2018)

20. <a href="https://www.instaforex.com/bg/?x=bgforum">InstaForex</a>
    21. 06-09-2018 15:00 #340 Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“ Можете автоматично да сведете до минимум прочетените публикации във вашия акаунт в „Общи настройки“
      kypa
      • Виж профил
      • Намери всички мнения
      • Лично съобщение
      kypa не е на линия
      Централна банка
      Suka Mengoceh

Начислени плащания
      31,523.51 USD
      Благодарности
      235 416
      22 961 Поста
      ПодписвамПодписвам
      Gordey7,
      X
      Е то не е готово още, като стане имам предвид. Ако стане по-точно.
      Редичката от сделки трябва да има максимум по една губеща и 2-3 нулеви на 5-10 печеливши и загубата ѝ да е 3-5 пъти по-малка от печалбите на всяка една печеливша, не на всичките заедно. И това да се повтаря без промяна с години и по всички пазари. В слабите периоди да има само 2-3 пъти по-малко сделки, обаче горните съотношения да са си същите.
      Те това като нарисува крива на баланса трябва и от космоса да се вижда. Ама не е готово още.

Търгувайте и печелете пари бързо! Най-добрите условия за търговия с ИнстаФорекс.

Вземете 750$ за всеки привлечен приятел!

Награда за партньори до 67% от спреда!

22. Следните 2 потребители изказват благодарности на kypa за полезния пост:

borkooo_pz (06-09-2018), звездоброец (06-09-2018)

+ Отговор в тема
    Страница 34 от 152 ПървиПърви Предишно ... 24 32 33 34 35 36 44 84 134 ... Следващ ПоследнаПоследна
    Бърза навигация Стратегии за търговия   Горе ▲
    • Зони на сайта
    • Потребителски панел
    • Лични съобщения
    • Абонаменти