Тя си е търсена. И се учи. Има си университети за тази цел дори, а след това в Банките и/или фондовете се продължава. Дори и в някои от сайтовете са написани офертите за трейдинг.Ами ако тази професия е нужна и търсена би било редно да се изучава съответната специалност във вузовете.Но засега няма утвърдено такова нещо като магистратура по индивидуален форекс трейдинг,значи засега не е удвърдено все още нито като теория нито като практика в родната образователна система
Не бива да съдиш по това, което е в БГ. Света със сигурност не е БГ.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
sorento, Всяко начинание, което някой някога не го е разбирал, го е определял като хазарт. В смисъл - въпрос на късмет. Това пък показва потенциала на този, който дава подобна класификация.
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Сити,напротив .....
за потенциала нема а спориме ..,
при хазарта не е само елемент на късмет,има печеливши системи навсякъде където има залози-естествено временни.
ако го разглеждаш като хоби и не се вкопчваш като удавник -наистина може да печели от форекс.Е два пъти печелиш ,един път губиш -
нормално.Ако си намерил баланса и нивото си на допустимост ,като цяло ще печелиш.
Темата е -дали форекса е хазарт ....за съжаление е ...
Искаш да кажеш че трейдинга като допълнителен доход би бил по-печеливш отколкото трейдинга като основен източник на такъв? Някак си изглежда парадоксално.Сити,напротив .....
при хазарта не е само елемент на късмет,има печеливши системи навсякъде където има залози-естествено временни.
ако го разглеждаш като хоби и не се вкопчваш като удавник -наистина може да печели от форекс.Е два пъти печелиш ,един път губиш -
нормално.Ако си намерил баланса и нивото си на допустимост ,като цяло ще печелиш.
sorento, Дай определение за хазарт....... Ако не можеш - аз ще ти го дам.
Защо тогава при хора с една и съща позиция като индивидуални трейдъри един печели дългосрочно с години наред, друг само губи.Сити,напротив .....
Който се е научил си печели...
sorento,
Ако благоположението ми зависи от трейдинга където съм доказан, това значи ли, че ако практикувам допълнително за удоволствие например, като учител по мотокрос, това е хазарт ?
И защо трябва да правя с 100 000, това което мога да направя и само с 2000 ?
Никой не се е изказвал какво ще си купи от форекса. НЕ и сериозно.
Браво, но ако се занимаваш професионално, няма да тръгнеш на хижа за да търгуваш, на хижа се отива да се правят други неща. И защо на хижа, когато има хотели ?
Трейдинга не е почивка, това е работа.
Комарджито не се е изказал този път добре и му дадох нагледни примери защо е така.
С 500 не, но с 2-10К, ДА. Това се определя от системата и нагласата на търговеца спрямо дадените пазарни условия.
Затова някои сме избрали трейдинга. За да не чакаме заплата, а да си взимаме сами това което сме заработили.
8-5=3
За месеца имаме 100 сделки общо. Ако на всяка сделка платим по 3 отгоре и търгувам само с един лот(условно приемаме за евро/долар), това са 3000$. Ако обема е повече и сме навъртели оборот от 500лота, това са 15К $
15К да ти кажа, за мен не са малко пари. И 3К не са малко. Всъщност всеки цент е от значение, защото са много центове и накрая се оказва, че сумата не е малка.
При спред бетинга, риска също е лимитиран, а потенциал за печалбите е неограничен.
Oleg, Тва за хижата не съм съгласен....... Ако Форекса за теб е бизнес, то той е с теб НАВСЯКЪДЕ!
Аууу,нахапахте ме браво
няма наркоман който не може да спре дрогата...
всеки пушач може да ги откаже-Ама не иска...
КМВ ,искам да кажа ,че да обърнеш хазарта на бизнес-има много необходимости.....печеливша стратегия е най-малкото,затова се получава
малко парадоксално.Може да е бизнес и можеда е основен ......но...
Пловсити,в гуглето има определения за хазарт-ако ти се чете -давай,
може да печелиш ако го разглеждаш като хоби......мисля че при сити случая е такъв.
Насе ,това си го научил от форумите бате.....не им е една и съща позицията!!!!
Олег ,мисълта ми беше ,че ако печелиш от друг бизнес по 50к в зелено на месец,
цялото ти време и мислене щеше да е там.И щеше да ти е през...уя ,"да търгуваш" с 2-10к$.....по скоро щеше да търсиш побезопасен ".секс",
с по читави играчки....
Добър вечер момчета! Наздраве на Емо и Олег ...а и на останалите дето подминаха мъката ми.
Пих ракия, а не бира, щото много ме ядосахте, а в битови условия не бях пил от Коледа насам - смятайте за какво си говорим
. Сливова, домашна само аромата на слива се усещаше - перфектна, чак душата ми парфюмира.
Олег, така е, и живота е хазарт. Нещо което ще ти предстои е да ожениш, а това си е голям хазарт, да го знаеш. Гледаш я самата невинност - пърхаща с миглички, а и всичко й е наред - два крака, две ръце, глава, ама като се ожените може да установиш, че на вместо ръце имала пипала. Не е задължително тя да е виновна, нито ти че не си гледал, защото хората попадат в друга среда и тепърва могат да проявят качества, които не са предполагали, че претижават .... и това е хазартна ситуация, нищо че Менделсон е измисли много хубава музика за случая - в интерес на истината малко стряскащо ми звучи от тази цялата тържественост - сякаш тръгваш към ешафода.
Както и да е форума е за форекс ...... Комарджия не означава човек с изгнили зъби, пожълтели пръсти от цигари и вонящи дрехи, които не е сменял с дни. Това впечатление навярно отблъсква мнозина, карайки ги да се дистанцират от образа.... а хазарта е съвкупност от игри с различни условия - тото е хазарт, тв игрите са хазарт, барбута е хазарт, покера също, а и шаха може да го играеш вързано, и футбола също.
Само един въпрос : имали риск във форекса? Голям ли е? Колко е малък ? Как го мерите? От какво произтича? Колко си вярвате като влизате в сделка? ... въпросите са към сериозните хора, дето не са анализатори само.
пп
адмирации за sorentо - различния човек.