Това е положението - техническия прогрес отваря нови възможности и засяга негативно други.
навремето когато нямаше интернет и дискове, хората ходиха по видеотеките и си плащаха за касетки, за да гледат филми. После бе измислен ДВД-формата, и хоп филмите започнаха да се разпространяват нелегално значително по лесно. после скоростта на интернета нарасна и дори вече дискове не ни трябват - дърпаш го за 5-10 минути и си готов.
Никой не се оплаква от светкавичното разпространение на информация, но покрай това стана възможно и безпрепятственото разпространение на интелектуалния труд.
Потърпевши винаги е имало от прогреса.
Колко човека са си загубили работата на къра след като въведоха тракторите ...айде ние хората ще се оправим, ама това засегна и селскостопанските животни, които са безпомощни - прогреса за съжаление е брутален .... а Брукс ми изглежда повече от нахранен, дори доволен - една грижа по малко за мен.
Морална ми и правна позицията е ясно дефинирана:
Закона за авторското право не съм го чел, това разбира се не ме освобождава от евентуална отговорност, но към момента няма как да знам дали съм виновен. Това ще го разбера едва когато някой ме залови и уличи като нарушител. (знаеш за презумпцията за невинност)
пп
упражнявам си гледните точкинищо повече
пп
Руки ако проявявах интерес към която и да е книгата щях да си я купя а не да я чета от интернет ..... знаеш трябва да запълвам библиотеката, а тез 500 стр. ми идват екстра![]()