Да точно така звучи, погледнато повърхностно

И се опитах да не е така. Времето не се губи или печели, то си минава така или иначе, въпроса е с какво ще го запълниш. Затова използвах думата "оптимизизране", аз лично постоянно гледам да оптимизирам разни неща. И в случая виждам тази възможност - да се споделя опит в тази насока. Забавно е как хората не желаят да споделят, защото смятат, че губят нещо. И очаквах точно този отговор, който нали предполага, че ме мързи и не ми се занимава, затова някой друг да ми свърши работата. И независимо от моята причина, ако този друг реално Е свършил вече тази работа, лично според мен не съществува проблем той да сподели резултата. Но масово съществува проблем, всеки иска да е индивидуалист, тва се вижда в цялото ни общество, затова не можем да вървим напред като едно цяло, а на индивидуално ниво няма как да се конкурираш. Толкова по въпроса дали искам да се напъвам много и някой да ми свърши работата.
А на практика - ако прочетеш 2 еднакви книги (примерно) и го кажеш на 10 000 души, те ще запълнят освободеното време от втората книга с трета. Ако не го кажеш, те просто ще прочетат също 2 еднакви книги, но така или иначе ще четат през цялото време и няма да се напъват повече или по-малко от теб, единствено може да им помогнеш и единствения проблем е огромното количество информация, нищо друго, не губенето на време или напъването