някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
напред и само нагоре.......или надолу ?!?
jforex, благодаря за отговора. Аз първо ще го осмесля и после ще задам един друг въпрос
наистина е по-приятно с графики и конструктивни дискусии
приятни събота и неделя![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
eur/jpy h4:
eur/jpy h1:
за мен корективната а(червена) е приключила, като оставям един последен шанс за по-висок връх около горната част на лилавият канал, обаче ме съмнява да стигне до там
ако а(червена) е приключила я разглеждам като троен зиг-заг в лилавият канал(надявам се да се вижда добре).
Очакванията ми за вълна b(червена съм ги показал, като както знаме b вълните може да са доста къси...очакването ми за големината на b вълната съм я показал с черните тренд линии като около това ниво е и 61.8 фибо, което както вече казах не е задължително, особенно както вече споменах, че b вълните понякога са доста къси и много не приличат на такива....
това което забравих да добавя е, че се вижда как и индикатора РСИ показва по нисък връх, а на графиката се вижда по-висок, което според мен може да се тълкува, че ще да се обръщаме....но до кога ли ?!?
----------
според мене са си направо задължителни![]()
както хората са си казали.... око да види ръка да си посегне![]()
![]()
някой веднъж беше ми казал, че времето е като чук който винаги е смазвал! пътя е показвал дълъг или кратък, дори в гъстата мъгла служи за проблясък!
прайх всяка усмивка на любима, всяка китка на градина, всяка п*тка на богиня! но откакто огъня замина и утихна в пепел, при всяка една възможност прая п*тка на робиня!
добре дошъл...ела, последвай ме....по пътя крив през лабиринта тъмен...на прав път бил съм кривнал съм, а сега и следвай ме по баира стръмен!..и ако тряа да съм честен, за всеки пик тряа да ми давате минимум петстин!!...
и нека смисъла в живота ми да бъде да ги движа тия всичките!...и нека мишките плетът интрижките аз сгъвам книжките, да гледат на гърба на блузата ми нижките!..
каквото е било е било, посоката е винаги нагоре!.....пътя ми е винаги напред, а зад мене всичко чупи се!
няма нищо случайно, ситoaции навързани!....как трябва да има и за теб, щом те няма вечно никъде?!?
Happy68 (17-08-2012)
draganov.t, Разглеждайки цялата корекция до тук като една а вълна, имаш право да очакваш подобна b. И... дивергенцията се вижда, но колко надолу може да слезе... Всъщност, освен всичко друго, там, където си посочил b, има и исторически подкрепи.
Аз, както по-рано казах, ги броя по друг начин, но също очаквам слизане, макар и само в рамките на канала.
Името ми във форума е случайно избрано и няма друго отношение, освен към собствената ми скромна персона.
Актуални форекс анализи и стратегии. Съвети и трикове за технически анализ
aud/usd d:
aud/usd h4:
aud/usd h1:
тук на дневната графика се виждат доста ясно какви са ми очакванията за тръгълник, за който вълна D(черна) за мен е приключила и сме в началото на Е(черна).
на Н4 и Н1 съм дал предположение за броене на вълните, като в момента цената както виждаме е достигнала долната част на възходящият канал(черен)ако влизам в позиция, то бих изчакал пробив на въпросният канал, след което очаквам цената да тества канала и около този тест бих търсил входове за късиза момента много много не ми харесват вълните и за това по-скоро бих се въздържал от сделки
----------
то това е добре като очакванията ни са в една посокаdraganov.t, Разглеждайки цялата корекция до тук като една а вълна, имаш право да очакваш подобна b. И... дивергенцията се вижда, но колко надолу може да слезе... Всъщност, освен всичко друго, там, където си посочил b, има и исторически подкрепи.
Аз, както по-рано казах, ги броя по друг начин, но също очаквам слизане, макар и само в рамките на канала.и силно се надявам да се случат, а това дали цената ще излезе от канала, ще разбереме скоро
![]()
Така е, но там е по-комерсиалноХвърляй по едно око.В темата за е/д и да качиш графика, тя бързо се скрива между многото безсмислени постове и я някой й обърне внимание, я не. Тук спокойно можем да ги обсъждаме. Що се отнася до движението, аз се бях вторачил в учебната цел на графиката, и много се надявах първо да има диагонал, а след това корекцията, която се случи.
Всъщност идеята за диагонала е била изначално грешна, защото вълна i от него е петица, а при КД всички трябва да са тройки. където бях сложил вълна 3-синьо, е бил краят на импулса и е започнала корекцията. Както и да е, втора вълна се случи като неправилна корекция (3-3-5) и сега нормално си тръгваме нагоре за трета. Ето и двете графики на 4h и на М30:
----------
[/COLOR]
Радвам се за интереса. Мислех си, че сам си пиша в тази тема.
Ох, ... корекциите.Там винаги е сложно. С най-голяма вероятност за точно определяне края на една корекция са Фибо съотношенията. Накратко: обикновено втора вълна коригира около 61.8 от първа, а доста често и 78.6. Четвърта вълна коригира най-често 38.2 от трета. Освен това, в самите корекции съставните им вълни са във Фибо съотношения. Като пример за последното мога да дам точно днешната ситуация: Виж графиката м30, която качих преди малко - там вълна (С) е равна точно на 2.618 по вълна (А). Освен това цялата корекция стигна 61.8 от импулса. Тези два факта могат да ни говорят, че вероятно (2) е приключила и сега правим три.
Но, както всички знаем, само пазарът си знае.
Плещиш глупости и трупаш бонусчета
Ще наминавам и тук![]()
Търговията на финансовите пазари е силно рискована, но може да носи допълнителни приходи с правилния подход. Избирайки надежден брокер (например ИнстаФорекс), можете да получите достъп до международните финансови пазари и да отворите пътя към финансовата си независимост. Можете да отворите акаунт точно тук.
Здравейте, колеги, и успех на всички!
Анализите, които съм качил на 17-08-2012 в 20:05, в момента са под въпрос, поради изключително неясните движения в последните часове. Възможни са и двата варианта на развитие:
1. Описаният от мене сценарий в цитирания пост все още е валиден.
2. Може да се окаже, че корекцията е завършила в W-зелена и вълна Х-зелена въобще не е х, а е първа надолу плюс вече някаква продължителна втора от 10-08-2012 насам (на 4h графика). Това може да означава и скорошно пробиване на канала надолу и подновяване на тренда.
Продължавам да мисля, че с по-голяма вероятност е вариант 1, защото корекцията ми се струва твърде плитка, но засега се въздържам, до придобиване на по-голяма яснота.
----------
Сега имах възможност да огледам по-подробно подвълните на малките фреймове и виждам, че първият вариант наистина е доста по-вероятен. С втория доста неща от вълнова гледна точка не се връзват.
Името ми във форума е случайно избрано и няма друго отношение, освен към собствената ми скромна персона.
eur/jpy h1:
така, след като предният анализ на двойката не се разви според очакванията, а именно завършила а(червена), сега след покачването съм направил ново броене като последната вълна z(синя) се е развила като троен зигзаг с което корективните a(червена) мисля, че е към края си предвид и това, че цената "докосва" горната част на лилавият възходящ канал(пунктир) именно за това имам и къса позиция
на малко по-увеличена графика се вижда и един кендъл(в елипсата)за който ако не се лъжа е от тренд обръщащите, ама това спецовете по кендъли могат да кажат по-конкретно
ето го и него :
eur/jpy h1:
желая успешни сделки!
браво, момчета.................................................. .....